נתיבי אויר ורוחות מלחמה
מאת דני שלום
בתקופת השלטון הבריטי על ארץ ישראל, שהחל בתום מלחמת העולם הראשונה, ונמשך בשנות המנדט עד שנת 1948, התחוללו שינויים רבים באופיה של הארץ, בהתפתחותה ובהתקדמותה הטכנולוגית. התעופה היתה אחד הפרקים הבולטים בהתפתחות זו, והיא התקדמה במישור הצבאי, על ידי חיל האויר המלכותי הבריטי, ובמישור האזרחי על ידי חברות תעופה מסחריות, מועדוני טיסה וחוגים לתעופה.
הפוטנציאל הטמון בתעופה לא הובן על ידי ראשי הישוב היהודי, למרות נסיונותיהם של בודדים לחולל את השינוי. רק בשלב מאוחר של ההתישבות בארץ, למעשה בשנות השלושים, התעוררה המודעות ליתרונות הטמונים במטוסים למטרות אזרחיות ובעיקר בטחוניות.
הספר "נתיבי אויר ורוחות מלחמה" נועד למלא חלל בהסטוריוגרפיה של התעופה בארץ ישראל ומטרותיו:
- תיעוד הפעילות התעופתית- אזרחית וצבאית, בארץ ישראל בתקופת המנדט 1948-1918
- תיעוד פעילותם של אנשי תעופה יהודיים בעולם- טייסים ומתכננים בשנים אלה
- תיעוד טיסות או מטוסים מיוחדים שהגיעו לארץ או טסו בשמיה
- תיעוד פעילותם של טייסים יהודיים בעולם בטיסות מיוחדות ובמלחמת העולם ה-2.
למרות שמספר מחקרים וספרים נכתבו על תקופה זו, הבחנתי כי יש צורך במחקר מעמיק יותר של הפעילות התעופתית בארץ. למרבה הצער ישנם חללים רבים בתיעוד תקופה זו בתעופה.בארץ. נדרשו לי שנים של נבירה במסמכים, בעתונות התקופה ובספרי הטיסה של טייסים, כדי לגלות פעילויות חדשות עליהן לא נכתב דבר לפני כן. אולם תחושתי היא כי עדיין יש עוד מה לגלות.
ספר זה יכול להיות המשך לספרי "פרשי האויר מעל ארץ הקודש" שהיה מוקדש לתיאור ראשית התעופה ותולדות הלוחמה האוירית בשמי ארץ ישראל במלחמת העולם הראשונה.