התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • לפנים מן הווילון

לפנים מן הווילון

מק"ט מוצר: 003200223477

בלפנים מן הווילון, שהוא תוצר של שנות מחקר ארוכות, נבחנות כמה מיצירותיו המורכבות ביותר של ש״י עגנון, ובהן “תמול שלשום”, “עד הנה”, “סיפור פשוט”, “בחנותו של מר לובלין” ו”הרופא וגרושתו”. במרכזו של כל אחד מן הדיונים בספר חיים באר מעמיד חידה פרשנית שהמחקר התקשה עד כה בפתרונה, ובעזרת כלי פרשנות ומחקר מגוונים שעומדים לרשותו, וגם בסיועה של עבודה ארכיונית קפדנית ומדוקדקת, הוא מציע להן פתרון מקורי וחדשני.

בד בבד עם כתיבתו הספרותית הענפה של באר, ובכללה הרומנים הנודעים נוצותעת הזמירחבלים וצל ידו, הוא ביסס את מעמדו כאחד מחשובי חוקרי יצירתו של ש”י עגנון. דומה שכיום הוא אחד המעטים המסוגלים לשחזר לפני ולפנים את עולמו הרוחני, התרבותי והאינטלקטואלי של גדול הסופרים העברים, בזכות כפל הפרספקטיבות שלו־עצמו: הן כסופר מוערך שעוטר בשלל פרסים ספרותיים, ובהם פרס ביאליק, פרס ברנר ופרס עגנון, הן כתלמיד חכם שבקי בספרות היהודית והעברית לדורותיה ומכיר היכרות מעמיקה כל אשר נכתב על היצירות שהוא חוקר. כפל תכונות זה מאפשר לו לתרגם את למדנותו הרבה לכלל כתיבה סוחפת השואבת את הקוראים אל נבכיה של היצירה שהוא עוסק בה.

לפנים מן הווילון הוא לא רק תוספת בולטת למדף הענֵף של ספרות המחקר על יצירתו של ש”י עגנון אלא בראש ובראשונה ספר פורץ דרך וכובש לב.

מחבר/ת חיים באר
מק"ט מוצר 003200223477
שם יצרן ליאור שרף
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • על הבתולים

    מהם הבתולים? האם הם מתקיימים רק בגוף או שיש להם גם היבטים נפשיים? האם כל יחסי מין מובילים בהכרח לאובדן בתולים? האם שמירת הבתולים היא מעשה חיובי או שלילי? ביד מי הסמכות לקבוע אם הבתולים ישנם או אינם? התשובות המגוונות שניתנו לשאלות אלה בזמנים ובמקומות שונים מלמדות על מיקומם הייחודי של הבתולים בקו התפר שבין הגוף לתרבות.

     

    הספר על הבתולים בוחן לראשונה את הדרכים שבהן עיצבה התרבות היהודית האשכנזית באירופה הנוצרית בימי הביניים את הבתולים הנשיים כצומת של משמעות חברתית, משפטית, דתית ומיתית. הבתולים בספר שלפנינו נדונים כמפתח פרשני המאפשר חשיפתם של מגוון מבני כוח, מסגרות ערכיות, מתחים חברתיים, ומגעים בין-דתיים. מתוך קריאה במגוון מקורות יהודיים ונוצריים מתבהרת הפואטיקה והפוליטיקה שעיצבה את מושג הבתולים בתרבות היהודית בתקופה מכוננת בתולדותיה.

     

    ד"ר אביטל דוידוביץ' אשד היא מרצה בכירה בחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד ובתוכנית ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל אביב.

    המחיר שלנו: 94.40