התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • הדרך לשבעה באוקטובר

הדרך לשבעה באוקטובר

מק"ט מוצר: 112900014718

הדרך לשבעה באוקטובר מציג את מערכת היחסים בין ארגון חמאס לבנימין נתניהו, מתקופת כניסתו למשרד ראש הממשלה ב-1996 ועד הימים האחרונים – ימי המלחמה ברצועת עזה.

החלק הראשון בספר מתאר את זהות האינטרסים בין חמאס לנתניהו בכל הקשור להתנגדותם המשותפת לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני באמצעות הסכם שלום וחלוקת הארץ. ניתוח מדיניות החוץ והביטחון של נתניהו מלמד, שקו הנצחת הסכסוך שהוביל בעשורים האחרונים, עולה בקנה אחד עם תפיסתו לגבי אופייה הרצוי של החברה והפוליטיקה הישראלית בכיוונים סמכותניים ואנטי-דמוקרטיים. אותה "קונספציה של הכלת חמאס", שמרבים עתה לדבר בגנותה בחודשים האחרונים, היא הצד השני של המדיניות שאפשרה לאיראן להפוך למדינת סף גרעינית. הדרך לשבעה באוקטובר מזכיר פרשות ואירועים מההיסטוריה של השנים האחרונות ומראה כיצד מדיניות המלחמה-שאין-לה-סוף משמשת את נתניהו כדי לשמר את שלטונו.

חלקו השני של החיבור, המדינה המצורעת: על ימיה הראשונים של הלחימה ברצועת עזה, דן בשבועות הראשונים של המלחמה – בפרט בקמפיין ההפצצות האסטרטגיות מן האוויר, שהצבא הוציא לפועל עד לכניסה הקרקעית – ומראה כיצד נתניהו עשה שימוש ברגשות הנקם שהציפו את הישראלים באופן טבעי לאחר קציר הדמים ביישובי הנגב המערבי והסביבה, כדי לקדם מדיניות החותרת, הלכה למעשה, להמשיך ולשמר את הסכסוך האזורי ואת האינטרסים שחמאס מייצג. האופן שבו נתניהו מנהל את המלחמה מלמד שהוא פועל ביודעין כדי להנציח את מעגל הדמים ולהפוך את ישראל למדינה מצורעת: הן ביחס למקומה במשפחת העמים והן מבחינת אופייה של החברה הישראלית.

אדם רז הוא היסטוריון וחוקר בעקבות – המכון לחקר הסכסוך הישראלי-פלסטיני. רז פרסם ספרים ומאמרים רבים הנוגעים, בין השאר, להיסטוריה של הסכסוך, לתוכנית הגרעין הישראלית, ולתיאוריה פוליטית. ספרו האחרון: הדמגוג: המכניזם של הפעלת השררה (2023, הוצאת תלם). בחודשים הקרובים יראה אור ספרו Loot: How Israel Stole Palestinian Property (Verso Press).

מחבר/ת אדם רז
מק"ט מוצר 112900014718
שם יצרן ספרות עכשיו
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • העברית מסמל למציאות - שיח על שפה מתחדשת

    השפה העברית עמדה בליבו של שיח ציבורי תוסס שהתנהל בעיתונות היהודית מאמצע המאה התשע עשרה ועד לערב מלחמת העולם הראשונה. האם העברית היא לשון הקודש, שפת התנ״ך או השפה הלאומית היהודית? האם יש עברית נכונה, ומי קובע זאת? וכיצד ניתן להפוך את הלשון ההיסטורית והמקודשת לשפת תרבות ותקשורת מודרנית?

    העברית מסמל למציאות: שיח על שפה מתחדשת עוקב אחר הדיונים על השפה העברית שהתנהלו בעיתונים בעברית, ביידיש ובגרמנית, ומתאר את הגישות השונות בציבור היהודי למהותה של השפה העברית, תפקידה ועתידה. רבים ממשתתפי השיח, ובהם משכילים, לאומיים ואורתודוקסים, ראו בסוגיית העברית המתחדשת מרכיב מרכזי בזהותם כיהודים מודרנים ובתפיסת העתיד שלהם בתקופה של שינויים חברתיים ופוליטיים דרמטיים. הפולמוסים החריפים בנושאי ספרות, פוליטיקה וחינוך גם השפיעו על התפתחות העברית בפועל.

    העברית מסמל למציאות בוחן את חידוש השפה העברית כפי שהוא עולה מן הדיון הער בעיתונות היהודית. הספר מציע הבנה חדשה במקורותיה של התרבות העברית המודרנית, הממשיכה להיות מושא לדיון עד היום.

    המחיר שלנו: 94.40
     
  • הופרדנו כך
    הפרדה בין נשים וגברים במרחב הציבורי
    בישראל כבר אינה עניין פנים־דתי. היא חלחלה
    לעומק החברה הכללית. נשים נשלחות לאחור
    באוטובוס והצידה בטקסי לוויה, הן נדרשות
    להתכנס מאחורי מחיצה גם בתפילה בכיכר
    העיר ואינן מורשות ללמד בתוכניות אקדמיות
    לגברים חרדים.
    לא רק גורמים שמרניים וקיצוניים מצדדים
    בהפרדה, גם רבים במחנה הליברלי סלחנים
    כלפיה. ”הציבור ומעצבי המדיניות בישראל
    נתונים למניפולציה אפקטיבית במיוחד”,
    מסבירה יופי תירוש. ”רעיונות נשגבים של
    חופש דת, התאמה תרבותית והנגשה עוברים
    השטחה פופוליסטית שמתעתעת גם באלה
    שמחויבים, לפחות בפני עצמם, לשוויון,
    לחופש הביטוי ולכבוד האדם”.
    בהופרדנו כך מציגה תירוש את המנגנון
    שמניע את ההפרדה המגדרית. היא חושפת
    כיצד ההפרדה משמשת את אדריכלי ההפיכה
    המשטרית לריסוק הדמוקרטיה בישראל ומפריכה
    את הטיעונים שמבקשים להצדיק אותה.
    הספר רואה אור בשיתוף מכון הרטמן.
    המחיר שלנו: 37