כולנו מייחלים לאושר, אך האם הוא דבר מובהק שניתן למדוד? בהמשך לספרו המוח הטיפש , יצא דין ברנט לחקור מהם הדברים שגורמים לנו אושר, מדוע הם מסיבים לנו אושר, מה זאת אומרת להיות מאושר ומעל לכול, מה יודע המדע על "המוח המאושר". ברנט סוקר את השפעתם של גורמים שונים על האושר, החל במקום המגורים, עבודה, זוגיות, חיי קהילה והומור, וכלה בהצלחה ובכסף. הוא אינו פוסח על דבר ועונה גם על שאלות כגון: האם קומיקאים עצובים יותר מאנשים אחרים? מדוע כמאמר הקלישאה, אם כולם יקפצו מהגג סביר להניח שגם אנחנו נעשה זאת? איזו מוזיקה תגרום לנו לרקוד? מדוע יש אנשים שנהנים מאלימות גרפית ומאימה? ומה תפקיד המוח בכל זה?
באמצעות מחקרים מדעיים, אנקדוטות משעשעות וראיונות עם דמויות מגוונות - קומיקאים, מדענים, פסיכולוגים, מיליונר שעלה לגדולה, מומחיות למערכות יחסים ומיניות וזמרת מפורסמת - מתחקה ברנט אחר תשובות לשאלות הרבות שחֵקר האושר מעלה.
בסגנונו הבהיר והמבדר הוא מלמד אותנו על תפקודי המוח במצבים שונים ונוגע בהיבטים העדינים והייחודיים של הקיום האנושי. אמנם אין מדובר בספר עזרה־עצמית, אך מתוך הבנה כיצד מוחנו פועל, יוכל הקורא להיטיב להבין את עצמו.
צִילִי אָהֲבָה אֶת הַבְּרֵכָה הַקְּטַנָּה וְהַנְּעִימָה שֶׁלָּהּ. הִיא שָׂחֲתָה וְצָלְלָה עַד שֶׁיּוֹם אֶחָד קָרָה דָּבָר מֻפְלָא...
הַסִּפּוּר שֶׁל צִילִי מַתְחִיל בְּמֵי בְּרֵכָה בְּלֵב מִדְבָּר וְנִמְשָׁךְ בְּמַסָּע אֶל מַעֲמַקֵּי הָאֲדָמָה. הַאִם בֶּאֱמֶת תּוּכַל צִילִי לִחְיוֹת בִּשְׁנֵי עוֹלָמוֹת שׁוֹנִים כָּל כָּךְ?
בַּסִּדְרָה הַגִּלְגּוּל נֶחְשָׂפִים רִגְעֵי הַקֶּסֶם שֶׁל אַחַת הַתּוֹפָעוֹת הַמְּרַתְּקוֹת בְּעוֹלַם הַחַי. יַחַד עִם צִילִי וַחֲבֵרֶיהָ יֶחְווּ הַקּוֹרְאִים אֶת גַּלְגַּל הַחַיִּים שֶׁל הַטֶּבַע וִיגַלּוּ בֵּין הַשּׁוּרוֹת שְׁאֵלוֹת עֲמֻקּוֹת עַל צְמִיחָה, הִתְפַּתְּחוּת וְזֶהוּת.
אֹרֶן הַרְמָן , חוֹקֵר וְסוֹפֵר עֲטוּר פְּרָסִים, כּוֹתֵב לִילָדִים בְּשָׂפָה פְּשׁוּטָה וּפִיּוּטִית עַל תּוֹפַעַת הַגִּלְגּוּל. סִפְרוֹ הָרִאשׁוֹן לִילָדִים מִי גָּנַב אֶת הַמַּחְבָּרוֹת שֶׁל דַרְוִין נִבְחַר לְמִצְעַד הַסְּפָרִים שֶׁל מִשְׂרַד הַחִנּוּךְ, זָכָה בְּשִׁבְחֵי הַבִּקֹּרֶת וְתֻרְגַּם לְאַרְבַּע שָׂפוֹת.
אֶת הַסִּפּוּרִים מְלַוִּים אִיּוּרֶיהָ מְלֵאֵי הַצֶּבַע וְאַהֲבַת הַטֶּבַע שֶׁל הַסּוֹפֶרֶת וְהַמְּאַיֶּרֶת מַאיָה שְׁלֵייפֶר .
המחיר שלנו:
52.80
₪
סיפורים בלתי נשכחים על חתולים ואנשים, פרי עטה של מספרת סיפורים ייחודית, מחברת רב-המכר זיכרונותיו של חתול נודד .
זמנם של החתולים מתקדם שונה מזמנם של בני האדם. כל אחד צועד בקצב שלו. אך הרגע הזה של יחד הוא האוצר היקר מכול. על רקע שינויי העונות ביפן, חייהם של שבעה חתולים נשזרים בחייהם של בני ביתם.
גורת חתולים קטנה מלמדת את האיש שהציל אותה איך להיות אבא לתינוקת החדשה שלו.
חתול מבוגר רוקם תוכנית כיצד להיהפך לחתול-על כדי שיום אחד יוכל ללוות את בעליו בדרכו האחרונה.
קבוצת חתולי רחוב באי נופש מלמדת נער צעיר לא לעמוד בדרכו של הטבע.
משפחה מבולבלת ממסירותה של חתולת הבית לאב כריזמטי אך נטול אמפתיה.
הספר היה לרב-מכר ענקי ביפן, וכל עמוד בו הוא שיר הלל לחתולים ולרצון הבלתי נשלט שלנו לחלוק איתם את חיינו.
המחיר שלנו:
59.40
₪