התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • למה שהעם יבחר את השופטים - יד שניה

למה שהעם יבחר את השופטים - יד שניה

מק"ט מוצר: 137063
25 ₪
אין במלאי

בחדר קטן וסגור, שדיוניו חסויים יותר מדיוני הוועדה לאנרגיה אטומית, יושבים תשעה אנשים ומחליטים מי ימונו לשופטים בישראל. רוב נציגי הוועדה מעולם לא נבחרו על ידי הציבור, אך הם ישפיעו מהותית על דמותה של המדינה בעשורים הקרובים.
בספר חד וקולח מסביר חבר הכנסת שמחה רוטמן מדוע רפורמה באופן בחירת השופטים היא הכרחית. מהיכרותו רבת השנים עם הוועדה לבחירת שופטים הוא מציע ניתוח עדכני ובהיר המפרט את כשליה של השיטה הנוכחית: שופטים הבוחרים את חבריהם ומשכפלים את הגישה האקטיביסטית של בית המשפט, קומץ עורכי דין שהשפעתם גדולה פי מאה מכל אזרח אחר, מינויי קרובים, כללי ותק בבית המשפט המזכירים פלוגה מסייעת. רוטמן מציע מבחר פתרונות, המבוססים על עיקרון מרכזי אחד: העם צריך לבחור את שופטיו.
חבר הכנסת שמחה רוטמן הוא עורך דין, ממייסדי התנועה למשילות ודמוקרטיה, ומשמש בכנסת העשרים וארבע כיושב ראש ועדת החוקה, חוק ומשפט. ספרו מפלגת בג"ץ יצא לאור בהוצאת סלע מאיר בשנת 2019.

מחבר/ת שמחה רוטמן
מק"ט מוצר 137063
שם יצרן סלע מאיר
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • האינטלקטואלים והשוק- יד שניה
    הקפיטליזם אינו נחלתם של כלכלנים בלבד. פילוסופים, פוליטיקאים, מדעני חברה, סופרים ומבקרי תרבות דנים כבר מאות שנים במאפייני המשק החופשי ובהשלכותיו התרבותיות, המוסריות והפוליטיות. וולטר ואדם סמית, אדמונד ברק ויוסטוס מוזר, מקס ובר ומתיו ארנולד, הגל ומרקס, לוקאץ' ומרקוזה, שומפטר והאייק – אלה ואחרים, חסידי השוק החופשי ומתנגדיו השוצפים, נחרזים בידיו האמונות של ההיסטוריון ג'רי מולר לשרשרת רעיונית מרתקת; שרשרת של ניגודים, המשפיעה עד ימינו על המדיניות החברתית והפוליטית, על התרבות בכל מובני המילה, ועל מידת החופש והרווחה של כלל בני האדם.
     
    "האינטלקטואלים והשוק" מנגיש לקורא סקירה פילוסופית מעמיקה וממוסמכת, אך עם זאת סיפורית, נגישה וקולחת, של ההגות וההוגים סביב אחת התופעות המכוננות של מציאות חיינו.
     
    ג'רי מולר הוא פרופסור להיסטוריה באוניברסיטה הקתולית של ארה"ב בוושינגטון הבירה. הוא מחברם של ספרים העוסקים בפילוסופיה ובהיסטוריה של הוגים ורעיונות.
     
    "ספר מרתק!" – The Philadelphia Inquirer
     
    "מולר מצייר פרופיל מרתק והוגן של השונאים והאוהבים הגדולים ביותר של הקפיטליזם" – The Wall Street Journal
    המחיר שלנו: 30