לארה לא העלתה על דעתה ששלוש בנותיה הבוגרות יחזרו להתגורר איתה בחוות הדובדבנים המשפחתית. למעשה היא לא תיארה לעצמה שהיא תהיה אימא לשלוש בנות או תקטוף דובדבנים בחווה משלה; הרי היא הייתה שחקנית הוליוודית מבטיחה ומפורסמת עוד לפני שמלאו לה עשרים, היא שיחקה בפסטיבלי תאטרון נחשבים, וסרטיה המעטים נחשבים קלאסיקות עד עצם היום הזה. החווה יפה אך תובענית. אין די ידיים עובדות, הימים הולכים ומתקצרים, ועזרת בנותיה נחוצה עד מאוד. הן מסכימות, בתנאי: הן ישקו, יקטפו וימיינו דובדבנים עד שקיעת החמה אם אימן תסכים – אחת ולתמיד – לספר להן על חייה הקודמים, על תהילתה הקצרה ועל הרומן המופלא והמסתורי שהיה לה עם כוכב נערץ אחד, שחקן אגדי ואלמותי בשם פיטר דיוק. אף לא אחת מהן יודעת כמה מערער ומסוכן הסיפור התמים הזה. עצם אזכור שמו של דיוק עשוי להפריד את האם מבתִה הבכורה, לייאש את האמצעית ולנכר את בת הזקונים מאחיותיה. אך עסקה זו עסקה – אט־אט לארה חושפת את סיפורה.
אגם טום הוא רומן מתוק־מריר, על מחירן של פנטזיות, על הבטחות שהופרו ועל כוחו המזהיר של יום שקט ורגיל למראה בחיק המשפחה.
הרומן החדש של אן פאצ'ט הוא רב־מכר עולמי יוצא דופן, שתורגם לעשרות שפות והוזכר בכל רשימת מצטיינים שנתית ובכל אתר ספרות נחשב. הוא ממשיך את הצלחת ספריה הקודמים, ובראשם כל המשפחות המאושרות , הבית ההולנדי ואדונית השקרנים . פאצ'ט היא מן הסופרים האמריקאים המצליחים ביותר בעולם, ואף הקימה רשת חנויות ספרים בשם פגסוס. זהו ספרה התשיעי.
קיץ אחרון באלכסנדרייה, בשכונה הסמוכה למסלול מרוצי הסוסים. רובי, ילד סקרן בן עשר, לא ישכח את הקיץ הזה לעולם: לא את התענוגות האסורים שהתנסה בהם, ולא את היצרים האחרים שהתוודע אליהם דרך משפחה קהירית אחת, שבאה לנפוש בעיר הנמל. בעוד הוא מתרועע עם הבן הצעיר של המשפחה, שקוע הבכור, רכב מרוצים מלידה, בתחרות חסרת פשרות עם אלוף הפרשים הבלתי מעורער, בדואי בן המדבר. סביב הגלעין הזה טווה גורמזאנו גורן את עולמה של משפחה יהודית במצרים, בקיץ האחרון שלפני מהפכת הקצינים. בעלילה מסחררת מוצגים במערומיהם המעמד הבינוני-גבוה ואורחותיו, חברה נהנתנית של אדונים ומשרתים העסוקה במרוצי סוסים, במשחקי קלפים, בנשפי ריקודים ובחיי לילה תוססים – רגע לפני שיתהפך עליהם עולמם. כל 30,000 העותקים של הספר אזלו מזמן, ובמשאל שנערך לפני שנים אחדות בחרו בו המשיבים לראשון מכל כותרי המקור של עם עובד שהיו רוצים לראות בהוצאה מחודשת. ב־2015 ראה אור בארצות הברית וזכה שם לעשרות ביקורות נלהבות.
המחיר שלנו:
22
₪