התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • אמריקה של קפקא

אמריקה של קפקא

מק"ט מוצר: 003100072502

מהו סוד קסמו של פרנץ קפקא, וכיצד ניתן להסביר את האופנתיות הנמשכת שלו לאורך מאה שלמה? במלאת מאה שנים למותו, ובניסיון לפענח את האופן שבו פועלת יצירתו, צולל דוד גורביץ' אל אחד הרומנים המפתיעים של קפקא, הנעדר (אמריקה). ברומן זה, מבעד למסע הרפתקאות פיקרסקי מתגלה לנו קפקא אחר, כזה שאינו רק אמן הקדרות הקיומית אלא גם אמן חושני ומיסטי, שמוכן, בניגוד לצפוי, להמר על האופטימיות. גיבור הרומן אמנם נזרק על ידי משפחתו "כמו חתול טרדן" אל "העולם החדש", ואולם אמריקה היא לא רק ארץ גזירה אלא גם ארץ פלאות חדשה שיש בה מזור ושכחה מבורכת של העבר, ואולי גם גאולה קרנבלית בחיק האמנות.

אמריקה של קפקא מאת דוד גורביץ' הינו מונוגרפיה המוקדשת ליצירה אחת, תוך בירור זיקתה לעולם הנפשי והרוחני של קפקא. הספר מקפל בתוכו פרקים מרתקים מחייו של הסופר, מאהבותיו ואכזבותיו, וכן מתהליכי היצירה שליוו את כתיבת הנעדר. נוספה לכך קריאה פסיכואנליטית המתמודדת עם מנגנוני הכוח הפטריארכליים המופיעים ביצירה, וכן קריאה משיחית־חילונית, המציבה את האלטרנטיבה הגואלת של "תיאטרון הטבע" המוצע בסוף היצירה. האם המקום הפופולרי, האמריקני, יוכל לתקוֹן ולהיות לבית? האם קיים בנמצא תיקון אמנותי שעשוי לאפשר לגיבור להפוך מנעדר לנוכח?

ד"ר דוד גורביץ' הוא חוקר ספרות ותרבות. בין ספריו: פוסטמודרניזם, תרבות וספרות בסוף המאה ה־20 (הוצאת דביר, 1997); אנציקלופדיה של הרעיונות – תרבות, מחשבה, תקשורת (עם ד"ר דן ערב, הוצאת בבל, 2012); והשבט אמר את דברו? קומוניטריזם וליברליזם בספרות העכשווית (עם רוני לוינגר, הוצאת רסלינג, 2020).

מחבר/ת דוד גורביץ'
מק"ט מוצר 003100072502
שם יצרן רוז הפצות

אולי יעניין אותך גם

  • איך להפחית זמן מסך בבית
    בספר שלפניכם, סער חלק, מוביל אתכם במסע מרתק, מבוסס מחקר. מסע שעשרות הורים כבר עברו אותו וגילו כיצד, בשיטה ייחודית, אפשר להפוך מהורה ש'מאבד את זה' כשהוא רואה את הילד במסך, להורה בטוח בדרכו שמלווה את ילדיו אל העולם של העתיד.

    הורים מספרים:
    "אני לא אגזים אם אומר שזה אחד התכנים משני החיים שעברתי!
    הצלחת לגעת בנקודות אמיתיות מבלי ליצר אצלי אשמה כלל"
    "כלכך נהנתי מהתהליך, הבית נרגע בטירוף, וגם אני נרגעתי,
    תודה על ההנגשה של נושא חשוב כלכך!"
    "הספר הזה מציע דרך חדשה ומעשית לבניית קשרים חזקים יותר במשפחה,
    גם בעולם שבו מסכים הם חלק בלתי נפרד מהחיים"

    סער חלק מומחה בתחום המדיה הדיגיטלית והחינוך, ומרצה בנושאי התמודדות עם אתגרי המסכים בעידן המודרני. ספר זה הוא תמצית העשייה והלמידה שלו בתחום, והוא נועד להעניק להורים כלים להתמודד בצורה חיובית ופרודוקטיבית עם עולם המסכים של ילדיהם.
    המחיר שלנו: 68