אמא, את ירדת מהפסים."
ואולי זה נכון. כי יום אחד מלכה, אלמנה טרייה מבעל חדל אישים ומתעמר, אמא וסבתא, אורזת תיק, נפטרת מהטלפון הנייד, עולה על אוטובוס ונעלמת. אין לה מסלול מתוכנן או יעד, אבל היא יודעת שהיא חייבת לחפש את אמא שלה ולגלות מי הילדה שחוזרת שוב ושוב בחלומותיה, כדי להשיב לעצמה את חייה.
מסעה מתחיל בכיכר העצמאות ומרחיק לנופים גשומים, בין זרים למוכרים. היא פוגשת את בנצי הנהג שנוסע לקברי צדיקים, כלנית שבעלה רץ ומתרחק ממנה, אסי מבקש המקלט שנעלם אל החושך, אסתי שהחליפה בית דתי בצימרים דיסקרטיים ומנשה השוטר המאיים שהופך למלאך שומר.
מיום ליום היא מתקרבת. בעוד שמי החורף מתכסים עננים, הערפילים מעל סיפור חייה נמוגים ועלילת ילדותה מתחילה להתבהר. עד לסופה שעלולה לשטוף הכול.
דרך המלכּה הוא סיפור מסע סוחף ומפתיע, טבול בהומור מפוכח, על החמצה, התעוררות ותקווה. זהו ספרו השלישי של רפי טופז (החברים של סוזי , מזל עקרב ) שמשרטט את שביל ישראל הפנימי של אישה אחת היוצאת למסע במרחב כדי למצוא את עצמה בזמן.
הנערה מהבית הוורוד הוא רומן ביכורים אישי, המביא את סיפור חייה הדרמטי של המחברת.
נערה בת שש-עשרה מאבדת את אמה. אביה מתרחק ממנה אל בת-זוג חדשה ומותיר אותה להתמודד לבדה ב'בית הוורוד', בית מלון משפחתי העומד לכינוס נכסים. הנערה צריכה להבטיח לה קורת גג וקיום, וכנגד כל הסיכויים מצליחה לשמור על הבית עד תום שירותה הצבאי ולידת בנה הבכור, בשעה שבן זוגה נמצא בשליחות עלומה של המוסד.
איך מצליחה צעירה לבדה להתמודד עם כל אתגרי החיים האלה? על כך תוכלו לקרוא ברומן שלפניכם.
*
סיפור אישי כתוב היטב מחייב כנות והתמודדות עם הקושי הרגשי הכרוך בנגיעה בטראומות וחשיפתן לעין-כול ועם התהייה על היחס בין זיכרון לבין בדיון. ליאורה פיין הילר כתבה ספר נוגע ללב, רהוט ומותח, ובעיניי זהו הישג ספרותי ואישי גדול.
אילן שיינפלד , עורך הספר.
ליאורה פיין הילר נולדה בחנוכה 1949 בבית החולים דג'אני ביפו וגדלה באפרידר באשקלון, שם הקימו הוריה ב 1953 את בית המלון הראשון בעיר, "הבית הוורוד". כיום גרה בהוד השרון, נשואה וסבתא לעשרה נכדים. בצבא שירתה כקצינה.
בשלושים השנים האחרונות, מתוכן עשרים בחברה משלה, היא עוסקת בהבאת עובדים זרים לחקלאות מתאילנד. התשוקה לכתיבה קיננה בה שנים רבות ורק בשנים האחרונות החלה בכתיבת הרומן הזה, שנשען בחלקו על מסע חייה.
המחיר שלנו:
71
₪
רלי ויואב, שני סוכני שב"כ, נשלחים לכפר להתחקות אחר פעילות מוזרה המתבררת כמזימה על רקע לאומני.
במסעם בין ההווה ואל העבר הם מתוודעים לדמויות וטיפוסים שונים, שסיפוריהם נשזרים ומתפתלים אלה באלה ויוצרים יחד עלילה סבוכה ומרתקת.
פיתולים בוואדי הוא מותחן ישראלי המתרחש בכפר עין-חוד, מתנהל בשלושה מישורי זמן ובשני נראטיבים היסטוריים מקבילים, הישראלי והפלסטיני, ומשקף ברגישות ובהומור את מורכבות החיים בישראל.
זהו ספרה הראשון של רותי קולודני-לוי , ילידת תל אביב (1962), אדריכלית נוף ואומנית.
המחיר שלנו:
68
₪