"בית העלמין של פראג" לוקח את תיאוריית הקונספירציה, המוכרת היטב מטובי ספרי המתח, והופך אותה ליצירה מזהירה. עם צאתו לאור באיטליה הפך הספר לרב־מכר מידי (מיליון וחצי עותקים עד כה) ועורר פולמוס נרחב. המאה ה־19 גדושה אירועים מסתוריים זוועתיים: "הפרוטוקולים של זקני ציון", הזיוף הנודע לשמצה שלימים עורר השראה בהיטלר; פרשת דרייפוס; וכמה קנוניות שבהן היו מעורבים שירותים חשאיים שונים, כמו גם אפיזודות אחרות אשר קשה להאמין שאכן קרו. אבל מה אם מאחורי כל הקנוניות והתככים הללו מסתתר אדם אחד בלבד? מה אם אותו גאון מרושע יצר את המסמך המתועב מכול?
"תמציתו של בית העלמין של פראג היא לא רק שיעור ברוע שבאנטישמיות, אלא הדרך שבה כל בני האדם יכולים בקלות להפוך לשטניים ולנרדפים. הרומן הזה היה עלול להיות קודר ומר, אבל אתה מסיים את הקריאה בו בתחושה שעל אף האפֵלה אקו הוא אחד מגדולי האופטימיים של עולם הספרות." טלגרף
"הרומן הפיקרסקי של אומברטו אקו על שונאי היהודים במאה ה־19 הוא מתנה להוגי תיאוריית הקונספירציה". גרדיאן
"יצירתו האחרונה של אקו היא עולם של בדיות, תיאוריות קונספירציה, זיופים, ריגול ודרמה פוליטית. זהו רומן פרובוקטיבי מותח ומעורר מחלוקת." יו־אס־איי טודיי
"אקו הוא וינטג'. הולך ומשתבח מספר לספר, הולך ומתעלה על עצמו." ניו יורק רוויו
"תשואות לאקו! האמת שלו יצרה כוריאוגרפיה מרשימה, בלתי נתפסת כמעט." ניו יורק טיימס
"לא כל האמיתות נועדו לאוזני כולם," מודה אקו. "אבל חשוב להבין שכאשר האדם מפסיק להאמין באלוהים, זה לא שהוא יותר לא מאמין בכלום. הוא מאמין בהכול... אני מקווה שהקורא יציץ בחרדה מאחורי גבו ויחשוד שמא דברים כאלה יכולים לקרות בימינו – ואולי הם אכן קורים ברגעים אלה ממש – ויחשוב לעצמו (כולי תקווה שכך יהיה): הם כאן בינינו."
אומברטו אקו – סופר, פילוסוף, בלשן והיסטוריון איטלקי מהידועים בעולם – זכה לשלל פרסים ותארי כבוד על יצירתו הספרותית והאקדמית. ספרו הראשון, שֵם הוורד, שאותו החל לכתוב כי התחשק לו להרעיל נזיר, נמכר ב-9 מיליון עותקים, עובד לסרט בכיכובו של שון קונרי וזיכה את אקו במעמד של סופרסטאר אינטלקטואלי בינלאומי.