בקוהטיה שבתורכיה, מולדתם של אמני הקרמיקה הארמנית, פרחה תעשיית קרמיקה מיוחדת, שמאז המאה הי"ח בלטו בין יוצריה האמנים הארמנים. כמניין מהם הגיעו בראשית המאה ה-20 לירושלים וביניהם שלוש המשפחות - אוהניסיאן, בליאן וקרקשיאן - שפיתחו את אומנתם בעיצוב קרמיקה ארמנית, אומנות המתקיימת עד לימינו אנו.
הספר משלב בתוכו עשרות תמונות צבע מרהיבות של יצירות האומנות הארמנית, חוקר את התפתחותה של אומנות זו בירושלים, דן בפטרוניה, מנתח את הסמלים והציורים המהווים מוטיבים מרכזיים בה ומבאר לקורא יצירות בולטות המעטרות בניינים, כנסיות, מבני ציבור ואף רהיטים וחפצי נוי.
פרופ` נורית כנען-קדר דיקאן הפקולטה לאמנויות וראש המגמה לאמנות ימי-הביניים באוניברסיטת תל-אביב, חוקרת פרקים מרכזיים באמנות הצלבנית בארץ-ישראל ובאמנות ימי-הביניים באירופה.
נושאי מחקרה המרכזיים הם דימויי האשה והפיסול הדומנסקי והגותי באירופה. במחקריה פיענחה משמעויות, קודים ודרכי ביטוי סמליים של אמנות ימי-הביניים.
אל מחקר אמנות הקרמיקה הארמנית הגיעה המחברת בהיות זו משמרת את שפת הסמלים הנוצרית מחד גיסא ושומרת על מסורת הסדנאות עתיקות היומין מאידך גיסא.
נורית כנען-קדר אצרה את התערוכה ``ציפורי גן העדן ? מרי בליאן והקרמיקה הארמנית של ירושלים``, במוזיאון ארץ-ישראל, תל-אביב, בראשית שנת 2000.