התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • מכתבים לקמונדו - אדמונד דה ואל

מכתבים לקמונדו - אדמונד דה ואל

מק"ט מוצר: 036200066737

מכתבים לקמונדו הוא אוסף של מכתבים דמיוניים מאדמונד דה ואל למואיז דה קמונדו, בנקאי ואספן אמנות יהודי, שביתו המרהיב בפריז משמש כיום כמוזיאון ניסים דה קמונדו, ובו מוצג האוסף הפרטי הגדול ביותר של אמנות צרפתית מהמאה השמונה־עשרה.

משפחת קמונדו מקונסטנטינופול, "משפחת רוטשילד של המזרח", שבנתה את ביתה בפריז במאה התשע־עשרה והיתה לפילנתרופית ולאספנית האמנות הבולטת של התקופה, שימשה גם מוקד להתקפות אנטישמיות. מואיז דה קמונדו מילא את הבית ביצירות אמנות עבור בנו ניסים, אך לאחר שהבן נהרג במלחמת העולם הראשונה, הוריש מואיז את הבית למדינה בתנאי שיוקם בו מוזיאון על שם בנו.

יתר בני משפחת קמונדו נספו בשואה.

 

אדמונד דה ואל, זוכה פרסי קוסטה וגלקסי היוקרתיים ואחד מגדולי אמני הקרמיקה בעולם, הוזמן לערוך תערוכה בבית קמונדו. לאחר ביקורו בבית, הוא החל לכתוב מכתבים למואיז דה קמונדו. מכתבים אלה הם הרהורים אישיים עמוקים על התבוללות, מלנכוליה, משפחה, אמנות, תהפוכות ההיסטוריה וערך הזיכרון.

"מרגש כל כך... דה ואל מצא דרך לדיון מדיטטיבי בנושאים כגון גלות, הגירה וקיטוב, וזה מרגיש רלוונטי עד כאב." - Sunday Times

"ספרו היפה של אדמונד דה ואל פותח צוהר אל עולם אבוד." - Evening Standard

"ספר בלתי נשכח!" – The Observer

מחבר/ת אדמונד דה ואל
מק"ט מוצר 036200066737
שם יצרן משכל ידיעות