כיצד מצטיירת חיפה בספרות העברית? איך מדמיינים עיר וכיצד כותבים עליה? מה בין העיר הכתובה לעיר הממשית, ומה אפשר ללמוד מן הספרות הענפה שנכתבה על חיפה? דיוקנה הספרותי של העיר חיפה עומד במרכז ספר זה. חן בר־יצחק משרטטת את דמותה של העיר בספרות, את היחסים בין הקבוצות השונות החיות בה זו לצד זו וזו עם זו ואת יחסי האדם והטבע בה, ודרכם בוחנת סוגיות יסוד בחברה הישראלית. שלא כמו ירושלים ותל אביב, שהַכּתיבה עליהן רוויה סמליות ערכית המשקפת תפיסות עולם מובחנות ומוגדרות, חיפה אפשרה לכותביה יצירה משוחררת, ניסיונית ומלאת דמיון עשיר. סופרים וסופרות כתבו על חיפה הדמיונית ועל חיפה הבנויה, זו שנמצאת על רכס הר ונושקת לים, שברחובותיה נשמעות שפות שונות, הגונזת היסטוריה ייחודית ומזמנת למשוטטים בה מרחבים בנויים ומרחבי טבע. באלטנוילנד של בנימין זאב הרצל חיפה היא עיר עתיד דמיונית, אוטופיה, ומאז ועד ימינו אלה היא לובשת ופושטת צורה בספרות, מגיבה לשינויים המתחוללים בעיר הממשית ובה בעת יוצרת אותם, ומזמינה חשיבה על מקורותיה, על ההווה שלה ועל עתידה האפשרי. בר־יצחק נעה בספרה בין הכתבים ובין העיר, בין מקומות שונים לעלילות מגוונות, ועל בסיסם היא מציעה מודל תאורטי ומתודולוגי חדש לחקר ערים בספרות, המסתמך על תיאוריות מהלימודים האורבניים, ובוחנת בעזרתן אסטרטגיות פואטיות ייחודיות לייצוגי העיר ואת הנושאים המרכזיים בכתיבה עליה, ובהם אוטופיה ואוטופיזם, זיכרון ונוסטלגיה (בעיקר לחיפה המנדטורית), ואת השיח בין הספרות העברית לספרות הערבית על העיר.
שם יצרן
אוניברביטת בן גוריון
כיצד פלש הקפיטליזם לחיי האהבה והמיניות שלנו? איך נוכל להמציא מחדש את השמאל, לנוכח הטראמפיזם ופוליטיקת הזהויות? לאן מועדות פניה של ישראל לאחר טבח 7 באוקטובר? ומה הבינה אווה אילוז בישראל, שהשפיע על תפיסותיה הפמיניסטיות?
כסוציולוגית שמתמקדת בהשפעת הקפיטליזם על רגשותינו וכאינטלקטואלית מקורית, אמיצה ופורה, הגותה של אווה אילוז נוגעת כמעט בכל תחומי החיים והשיח של העידן הנוכחי. בספר זה היא מקשרת בפעם הראשונה את סיפורה האישי להשקפת עולמה ולפועלה. בסדרת שיחות עם העיתונאית אלנה סְְקָָפּאטיצ'י , היא חוזרת לילדותה במרוקו, כבת למשפחה יהודית מסורתית, ולמעברים הגיאוגרפיים והתרבותיים שעשתה בהמשך חייה בין צרפת, ארצות הברית וישראל. שיחות אלו מאירות את גוף עבודותיה הנרחב שמוּנע על ידי דיאלוג עם הוגים מרכזיים נוספים וחשיבה ביקורתית שמתפתחת ללא הרף, ומציגות את תובנותיה הנוגעות לחירויות דמוקרטיות וייצור ידע בחברה פתוחה.
אווה אילוז כתבה שמונה־עשר ספרים, בהם סופה של האהבה: סוציולוגיה של יחסים שליליים , שלטון האושר: איך מדע האושר שולט בחיינו , ומדוע האהבה כואבת , שראו אור בהוצאת כתר. היא מלמדת ומרצה באוניברסיטאות בצרפת, בארצות הברית ובישראל. פועלה זיכה אותה בפרסים, כגון פרס א.מ.ת., אבירת לגיון הכבוד ועוד.
אלנה סְְקָָפּאטיצ'י היא עיתונאית ועורכת, לשעבר העורכת הראשית של האתר Usbek & Rica , וכיום עורכת אחראית בהוצאת .Arkhê
המחיר שלנו:
56.40
₪
ספר זה חושף בכאב את שורשי הבעיה של הכאת נשים ומאתר את האלימות הייחודית הזו בליבת הערכים היהודיים, החל מהתנ"ך ועד להלכות חז"ל ובתי הדין הרבניים של ימינו. תמיד היו קולות רבניים שהתנגדו לאלימות כלפי נשים, וגם קולות שראו את מחויבותו של הבעל לשלוט בהתנהגותה של אשתו בכל אמצעי. ספר זה קושר את עמדות הרבנים כלפי הכאת נשים למטאפורה של נישואי האלוהים (הבעל) לישראל (אשתו). עיקר ספרה של גרץ עוסק בהיבטים ההלכתיים של הכאת נשים. המחברת מראה שהמסורת היהודית אינה מונוליתית ביחסה לנשים, ושישנם עקבות של מיזוגיניה לצד דאגה לרווחת הנשים. בספר מצויות הצעות לפתרונות בעלי אופי פמיניסטי .
נעמי גרץ לימדה אנגלית במשך 35 שנה באוניברסיטת בן־גוריון בנגב. עלתה לארץ ב־1967 ושלושת ילדיה ושבעת נכדיה נולדו בארץ. פרסומיה הרבים הם בנושא פמיניזם ביהדות; מ־2022 היא כותבת בלוג שבועי באנגלית ל'זמן ישראל'.
המחיר שלנו:
82.60
₪