התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • חלונות הרבה ודלת -  שוש צרויה-אמר

חלונות הרבה ודלת - שוש צרויה-אמר

מק"ט מוצר: 069800009538

עברנו לגור בקליפורניה, וככל שהשתפר מצבנו הכלכלי, כך הלכו והתקלקלו חיי המשותפים עם מייקל. מייקל בילה במעבדה שעות רבות במהלך יום העבודה וגם בסופי השבוע. עבודתו הלהיבה אותו, והוא חלק עימי את תוצאותיה, אבל לא את זמנו. ואני, שכבר הייתי אשת עסקים מצליחה כסוכנת נדל"ן בפאלו אלטו היוקרתית והמפוארת שבעמק הסיליקון, ניהלתי את משק הבית בנאמנות, ודאגתי לצרכיהם הרבים של שלושת ילדינו. כל זאת עשיתי בשמחה וללא לאות. אהבתי מאוד לגדל את הילדים, כך שגם אם חלקו של מייקל לא היה רב, בכל זאת היה נוכח.

ועדיין לא פעם התגנבה לליבי המחשבה, שמייקל נותן לי את החופש להיות עבד, ואני לוקחת את התפקיד בשמחה, כמו עבד נרצע האוהב את אדונו."

 

בספרה מתארת צרויה אמר את סיפור עלייתה של משפחתה ממרוקו, והשתלבותה בחברה הישראלית, על הקשיים, השמחות הקטנות ומערכות היחסים במשפחתה, שבה היא אחת משבע בנות. בראייתה המיוחדת פורשת בפנינו צרויה את סיפור חייה מילדותה ועד בגרותה, את המעבר לארצות הברית עם המשפחה שהקימה, ואת חזרתה לארץ אחרי עשרים שנה. אנו מצטרפים אל צרויה ומלווים אותה במסעה, הכולל מסקנות אישיות ותובנות הנובעות מהתבוננות עמוקה.

ישראל של פעם וישראל של היום משתקפות בפנינו בתיאורים אותנטיים, המובאים ברגישות רבה, ובהם ניכרת אהבתה של הסופרת לארץ ישראל ולשפה העברית. כמו כן אנו מתוודעים להיכרותה המחודשת עם מרוקו, ארץ הולדתה.

הסיפור, המסופר בגוף ראשון, מפליא בתיאורי הנופים ובתיאורי הלך-נפשה של הסופרת. זהו ספר נוגע ללב, מרגש ומרתק

מחבר/ת שוש צרויה-אמר
מק"ט מוצר 069800009538
שם יצרן ספרות עכשיו

אולי יעניין אותך גם

  • מערבון

    רגע לפני שפורצת סביבו סערת מי-טוּ העלולה לחסלו, עוזב השחקן המפורסם אלכסיס זָגְנֶר את ביתו ואת רעייתו, נוטש תפקיד ראשי בתיאטרון, דון ז'ואן, ונעלם בלי להשאיר סימן. במקביל, אוֹרוֹר, אם חד-הורית פריזאית שהתעייפה ממרוץ החיים, עוזבת את העיר הגדולה אל הבית הכפרי של אמה המנוחה. בצירוף מקרים אקראי כביכול נפגשים השניים בבית האֵם ובלית ברירה נאלצים לחלוק בו. כך מתחיל הקשר בין שני גולים-פליטים אלה הנמהלים זה בחייו של זה. 

    מערבון הוא רומן עכשווי על תקופתנו, על האלימות שבה ועל פגיעותה, הכתוב במבט חודר, בשנינות וברכות כאחד. אבני היסוד שלו הם ידוענוּת, רשתות חברתיות, ארעיות תעסוקתית, אזורי סְפָר וקצב חיים מסחרר, אבל מעליהן מרחפת גם השאלה בדבר אפשרות קיומה של האהבה.  

    מריה פורשה, סופרת צרפתייה, ילידת 1980, פרסמה עד כה שבעה רומנים וארבע נובלות. היא זכתה בפרסים ספרותיים רבים בצרפת, ביניהם ה-Prix de Flore שהוענק לה בשנת 2023 על מערבון.  זהו תרגום ראשון לעברית מיצירתה.

    המחיר שלנו: 77