החלום האמריקאי של אולגה אסבדו
כולם אוהבים את אולגה אסבדו. מיליונרים עוזבים את נשותיהם בתקווה שהיא תיענה לחיזוריהם, מנחות חדשות הבוקר עולצות איתה בפינתה בטלוויזיה, ונשות החברה הגבוהה מציינות בהתלהבות כמה מרשימה הצעירה הפוארטו־ריקנית הזאת, שבאה מרקע כה צנוע ובנתה לבדה עסק חתונות משגשג. בקרוב תשודר תוכנית ארצית בהגשתה, וכל המדינה תדע את שמה. רק באמריקה. אבל הסיפור של אולגה אינו סיפור הצלחה אמריקאי אמיתי, והיא הראשונה להודות בכך. שנים של מסכות והעמדות פנים הותירו עליה את אותותיהן. היא צמאה לאהבה ולמשפחה, אך מנפנפת כל גברבר שניגש אליה. היא רוצה הכרה, חברה ועידוד, אך בזה לגילויי רגש משתפכים. יותר מכול, אולגה לא פתרה את תעלומת חייה: לאן בשם אלוהים נעלמה איִמהּ. מאז הייתה אולגה ילדה תהו היא ואחיה להיכן עזבה אימם – לוחמת חופש, מבוקשת מסוכנת, עבריינית נמלטת. השמועות היו שהיא נראתה בקובה וביערות פוארטו ריקו, שעסקה בהמרדה ובחימוש. אך לאחים היו רק מכתביה, ומילותיה הקשות מלוות אותם לכל אשר ילכו. האם יפגשו אותה אי־פעם שוב? ומה יאמרו זה לזה אם כן? רב־המכר העולמי החלום האמריקאי של אולגה אסבדו הוא רומן מיוחד ולא צפוי: מצד אחד דרמה קומית רומנטית, משעשעת ונוגעת ללב, ומצד אחר הרפתקה חוצה יבשות, מותחת ומשלהבת. גונזלס מפליאה לתאר את רחשי הלב הפגיע לצד עימותים חובקי עולם, את חזית הקרב הרועשת ואת החזית השקטה, המערערת לא פחות, של ילדה שמחכה לאיִמהּ.
לג'ני קווין מעולם לא היו שאיפות מיוחדות. חייה התנהלו מניצחון קטן אחד לשני: רולדה שגולגלה באופן מושלם, קינוח קיצי במרקם המדויק, עוגת אלסקה אפויה שהגלידה בלבה נותרת קרה. מבחינתה, ההצלחה הכי גדולה שלה היא נישואיה לברנרד. הם חוגגים שישים שנות נישואים, והיא עדיין אוהבת אותו בכל ליבה.
אבל בעוד שברנרד מקבל בהשלמה את הזִִקנה והקצב שהיא מכתיבה, ג'ני מתחילה לתהות מה היא באמת השיגה בחייה. כשתלך לעולמה, לא תשאיר אחריה דבר פרט לכמה מתכונים. ולפתע, היא לא מסוגלת להשלים עם זה.
כך קורה שבגיל 77, ג'ני מחליטה להגשים חלום: היא נרשמת לתוכנית הריאליטי "בריטניה אופה". ומתקבלת.
עד מהרה היא מוצאת את עצמה בעולם חדש לגמרי ומלהיב של מפיקים, אתגרים ומצלמות. אבל אור הזרקורים מביא איתו חשיפה ופרסום וג'ני מבינה, לחרדתה הרבה, שהסוד שהסתירה מברנרד במשך חיים שלמים - עלול להתגלות. האם התהילה תעלה לג'ני ביוקר?
גברת קווין בדרך לתהילה הוא ספר הביכורים של אוליביה פורד הבריטית. זהו רומן נוגע ללב, מלא חמלה והשראה, על התבגרות מאוחרת - וגם שיר אהבה למאפים באשר הם.
המחיר שלנו:
63.60
₪