התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
  • בגידה כפולה - יד שניה

בגידה כפולה - יד שניה

מק"ט מוצר: 140722
40 ₪
אין במלאי

6 ביוני 1944, יום הפלישה לאירופה, מסמן את ראשית תבוסתן של גרמניה הנאצית ובעלות בריתה. אך לא היה זה רק יום של ניצחון צבאי מזהיר. ביום זה הוכתר בהצלחה מבצע שונה לחלוטין – תרגיל ההונאה האדיר שמטרתו היתה לשכנע את הנאצים כי בעלות הברית יפלשו ליבשת לא בנורמנדי אלא בקאלה ובנורווגיה.כל גורמי הביון של בעלות הברית השתתפו בתרגיל המזהיר, אך הגוף שניהל את המבצע והוליכו בכל שלביו היה ועדת העשרים הסודית של בריטניה.   

חמישה היו מרגליה של תרמית יום הפלישה. קבוצה של אנשים שונים ומוזרים, מנערת שעשועים בי-סקסואלית מפרו עד צרפתייה שאהבתה הלוהטת לכלבה כמעט הכשילה את המבצע כולו.    

בן מקינטייר מגלה עתה לקוראיו כי מרגל שישי, נסתר, רב-קסם ומסתורי, הקריב את חייו והבטיח את הצלחת "הבגידה הכפולה". מפעילי הרשת ממפקדתם בלב לונדון – גם הם חבורה של אנשים מוכשרים ואקסצנטריים מאוד – הערימו על מנגנוני המודיעין של היטלר והצילו את חייהם של אלפי חיילים במבצע הפלישה.   

בן מקינטייר, מחברו של מבצע קציצה רב-התהילה, אורג גם בבגידה כפולה סיפור עלילה מרתק, שכל פרט בו מבוסס על תעודות ומסמכים, שמרביתם נחשפו אך לאחרונה.   

"קריאה מרתקת לכל מי שנהנה מסיפור ריגול רב-דמיון כדי כך שאפילו איאן פלמינג לא היה מעז להמציאו." - מקס הייסטינגס, סאנדיי טיימס.   

"מקינטייר התברך באף של עיתונאי המריח סיפור טוב כשהוא נתקל בו ובכישרון סיפור של סופר גדול כשהוא מספר אותו [...] עוצר נשימה."
- קרייג בראון, מייל און סאנדיי.

מחבר/ת בן מקנטייר
מק"ט מוצר 140722
שם יצרן עם עובד
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • הרייך חסר המנוחה - הרייך הגרמני השני

    הרייך הגרמני השני התקיים בשנים 1918-1871. הוא קם ונפל במלחמה. שתי דמויות דומיננטיות נקשרות לשמו: הנסיך אוטו פון ביסמרק והקיסר וילהלם השני. אולם יותר מכל נקשר הרייך השני לזה שבא אחריו: הרייך השלישי ההיטלראי.האם אכן בישר הרייך השני את עלייתו של הרייך השלישי? האם הוקם בדם וברזל, ומלחמה ומילטריזם מאפיינים את 47 שנות קיומו? איזה תפקיד מילא ביסמרק במדינה הגרמנית? האם היתה זו יצירה פוליטית אנכרוניסטית או הרכב פוליטי בו מודרניות ושמרנות ממלאים תפקיד זה לצד זה?על שאלות אלו ואחרות עונה קובץ המאמרים שלפנינו. לראשונה נחשף הקורא הישראלי לפירות מחקריהם של חוקרים גרמנים, אנגלים, אמריקנים וישראלים העוסקים כמעט בכל היבט אפשרי של תקופת הרייך השני עד מלחמת העולם הראשונה: החל מטכניקות שליטה ומניפולציה שהפעיל ביסמרק, דרך ניתוח המשברים הכלכליים שאפיינו את התקופה, חיי הקתולים והיהודים הגרמנים וכלה בתיאור דפוסי הקריאה, מנהגי השתייה והטעם של ההמון הגרמני. מן הספר עולה כי ``הרייך חסר המנוחה`` התאפיין בריתמוס חיים תוסס ליברלי ומודרני.
    המחיר שלנו: 59