התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • הגיונות מטפיזיים, השגות ותשובות - יד שניה

הגיונות מטפיזיים, השגות ותשובות - יד שניה

מק"ט מוצר: 140715
55 ₪
אין במלאי
רנה דקארט (1650-1596) נחשב בדרך כלל למייסדה העיקרי של הפילוסופיה החדשה. חיבורו 'הגיונות על הפילוסופיה הראשונית' (לפי הכותרת הלטינית) או 'הגיונות מיטאפיסיים' (כפי שקרוי הספר בתרגומו הצרפתי) מציין יותר מכל חיבור אחר את המעבר מן הפילוסופיה הפרה-מודרנית אל הפילוסופיה המודרנית, וניתן אפילו לומר שהוא מהווה מעין סדר יום ראשוני שלה. מופיעים בו באופן מובהק כמה מאפיינים מרכזיים של המחשבה המודרנית כמו ראשוניותה של שאלת הידיעה והצדקתה, טיבו של הסובייקט ומקומו בעולם, הכרה בתוקפו העצמאי של המדע החדש (כפי שהוא מופיע אצל גלילאו, אך גם אצל דקארט עצמו), ועוד. אלא שה'הגיונות' אינם חיבור עצמאי, והם הופיעו (לראשונה ב-1647) ועמם שבע קבוצות של 'השגות', כלומר שאלות, בירורים, תמיהות והסתייגויות, שנכתבו על ידי שורה של אנשי-מדע, פילוסופים ובעיקר תיאולוגים ידועים בזמנם, שקראו את חיבורו של דקארט לפני שיצא לאור. אל ה'השגות' צירף דקארט 'תשובות', לעתים מפורטות יותר לעתים פחות, והחיבור המקורי כולל אפוא  גם את ה'הגיונות' וגם את ה'השגות והתשובות'. חיבור זה מופיע עתה בשלמותו בתרגום עברי.
מחבר/ת רנה דקארט
מק"ט מוצר 140715
שם יצרן מאגנס

אולי יעניין אותך גם

  • תולדות הפילוסופיה - יד שניה
    הפילוסופים הגדולים מתקופת הרנסנס (המאה ה15-), ועד הפילוסוף עמנואל קאנט (תחילת המאה ה19-) השפיעו השפעה מכרעת על התרבות המערבית וכמו כן על התרבות העולמית בת זמננו. אי אפשר להבין את תרבות זמננו מבלי להבין את השפעת הפילוסופים בני התקופה הנידונה. התפתחות הפילוסופיה בתקופה זו, מהרנסנס ועד קאנט, השפיעה מיידית ומשפיעה עד היום על התפתחות המדעים: על המתמטיקה, הפיזיקה, הביולוגיה והפסיכולוגיה, על תפיסת ההיסטוריה ואף על הפוליטיקה התיאורטית והמעשית. בספר זה, שוזר הפרופ` בן-עמי שרפשטיין, מהחוג לפילוסופיה של אוניברסיטת תל-אביב (בשיתוף ד``ר שלמה בידרמן וד``ר דן דאור) את הגותם של ג`ורדנו ברונו וליאונרדו דה וינצ`י, מקיאולי ומונטיין, קופרניקוס וגלילאו, בירון ודקארט, שפינוזה ולייבניץ, רוסו, וולטיר ודידרו לוק, ברקלי ויום, ועמנואל קאנט, למסכת אחת המעניקה לקורא חוויה אינטלקטואלית והמשמשת מורה דרך להכרת הבעיות המרכזיות שעמדו בפני הוגי הדעות.
    המחיר שלנו: 30
     
  • אפלטון במקום פרוזק - יד שניה
    כאשר אתה ניצב בפני החלטות קשות, כגון משבר במערכת הזוגית, התנגשות בין ערכי מוסר לבין הצורך בתועלתיות, מפנה בקריירה או מציאת משמעות לחיים ? המוחות הטובים ביותר מכול הזמנים יסייעו לך למצוא את הפתרון ההולם את אישיותך ואמונותיך. למן מחשבותיו של קירקגור על ההתמודדות עם המוות ועד לקווים המנחים של האי-צ´ינג בדבר התמודדות עם שינויים, "אפלטון במקום פרוזק!" הופך את הפילוסופיה לנגישה וזמינה ומציג לפניכם דרכים להשתמש בה כדי לפתור את בעיותיכם היומיומיות. ד"ר לו מרינוף, הנשיא המייסד של האגודה האמריקאית למטפלים פילוסופיים, הוא פרופסור לפילוסופיה באוניברסיטת ניו-יורק. "המדריך לאדם החושב להבנת עצמו" Cleveland Plain Dealer
    המחיר שלנו: 45