התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • על היפה - אזן דלקרואה

על היפה - אזן דלקרואה

מק"ט מוצר: 113000000908

"מר דלקרואה הוא ללא ספק הצייר המקורי ביותר בכל הזמנים, הן בעבר והן בהווה. [...] דלקרואה הוא הצייר הסוגסטיבי ביותר. יצירותיו, אפילו המשניות והנחותות שבהן, מעוררות במתבונן מחשבות רבות. הן מעוררות את זכרם של רגשות פיוטיים ורעיונות שכבר היו מוכרים וידועים אולם נדמה היה שהם קבורים לנצח בליל העבר. […] דמיונו של דלקרואה! דמיונו מעולם לא נרתע מלהעפיל לגבהים המורכבים של הדת. השמיים שייכים לו, כשם שהשאול שייך לו, כשם שהמלחמה, האולימפוס והתשוקה שייכים לו. אכן, הוא טיפוס של צייר־משורר! הוא אחד מאותם אחדים נבחרים, ורוחב דעתו כולל בתחומו גם את הדת. דמיונו, הזוהר כקפלה העולה בלהבות מפזות, בוער בכל להבה ובכל תשוקה ארגמנית. כל הצער הנלווה לתשוקה נוגע בו. כל ההדר שיש בכנסייה מאיר אותו. על בדי הציור רוויי ההשראה שלו הוא יוצק לסירוגין דם, אור וצללים".
אלו הם רק אחדים מן השבחים שחלק שארל בודלר לצייר הנערץ עליו, אז'ן דלקרואה (Delacroix, 1798־1863), גדול הציירים הרומנטיים של צרפת, שיצירותיו הידועות – 'החירות מובילה את העם', 'מות סארדאנאפאלוס', 'מראות הטבח בכיוס', 'הסירה של דנטה', 'נשות אלג'יריה' ועוד – משקפות לא רק את רוח הרומנטיקה אלא גם את התסיסה הפוליטית והחברתית של תקופתו, וכן את מורכבותה של אותה התסיסה. דלקרואה נודע כצייר משפיע במיוחד, והשפעתו ניכרה לא רק בקרב בני דורו כי אם גם בקרב דורות מאוחרים יותר, ובפרט בקרב הציירים האימפרסיוניסטים והפוסט־ אימפרסיוניסטים (לרבות רנואר, ואן גוך וגוגן), שהושפעו מאופן השימוש שלו בצבע ובאור כדי ליצור אווירה ולהביע רגש: "פלטת הצבעים שלו נותרה הטובה ביותר בצרפת. אין איש בארצנו שבו דרים בצוותא שלווה ופאתוס שכאלה, צבעים בוהקים שכאלה. כולנו מציירים באמצעותו" – קבע פול סזאן.

בספרון זה נדפסים לראשונה בעברית שלושה חיבורים מאת דלקרואה:
א) מסתו הידועה, 'שאלות על היפה'Questions sur le) beau), שפורסמה ב־1854 בכתב העתRevue des Deux Mondes. במסה זו מבקש המחבר לברר מהו יופי אמיתי באמנות והאם ניתן להגדירו לפי כללים קבועים. הוא קובע, כיאה לגישה הרומנטית, כי היופי אינו נובע מתִקניות מסוימת או מחיקוי האמנות העתיקה, אלא מהשראה, רגש וכישרון ייחודי שאינם ניתנים להעברה מדור לדור באופן שיטתי. הוא מדגיש כי יצירות מופת נוצרות מתוך אינדיבידואליות, מקוריות וחוויות־חיים פרטיות, ולא מתוך ציות לכללים אקדמיים או אידיאלים קבועים מראש.
ב) המסה 'על הווריאציות של היפה' Des variations du beau)), פורסמה ב־1857 באותו כתב־עת ומהווה מעין המשך למסה הקודמת, תוך התמקדות במופעיו השונים של היפה במקומות ובזמנים שונים ("היפה אינו מוגבל לאסכולה אחת, לארץ אחת, לתקופה אחת").
ג) 'על הציור' (Sur la peinture), הוא אוסף הגיגים שלוקט – בידי עורכי מהדורת כתבי דלקרואה מ־ 1923Oeuvres littéraires – Études esthétiques) ) – מיומניו ומשלל חיבוריו השונים, בהם עסק בין היתר בנושאים טכניים כגון הניגוד שבין הקווים; צבע, צל והשתקפויות; מניירות; חשיבותו של הנושא, טבעה של אמנות הציור ועוד.
מחבר/ת אזן דלקרואה
מק"ט מוצר 113000000908
שם יצרן בית עלים
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • נשיא על מים סוערים

    במשך שבע שנות כהונתו כנשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין ראה הכול: את ההתרחשויות הפוליטיות, את אובדן הרסן מצד המנהיגות הפוליטית, את התרבות המידרדרת והשחיתות הגוברת, ואת תהליך ההידרדרות של הדמוקרטיה הישראלית – זו שהביאה את החברה הישראלית ואת מדינת ישראל לנקודת שפל. בנשיא על מים סוערים, מתאר ריבלין את אחורי הקלעים של התקופה הזו, את הניסיונות לפתור את האתגרים השלטוניים והמשפטיים, את ההתגייסות למניעת משברים דיפלומטיים, את המפגשים עם מנהיגי העולם, ואת הסיפורים המרתקים שמאחורי הכותרות הגדולות בעיתונים.

    לצד הפוליטיקה והעשייה המדינית והלאומית, שוזר ריבלין בשפה ציורית וקולחת את קורותיו וקורות משפחתו – מראשית חייו בירושלים של לפני קום המדינה, דרך השירות הצבאי ושחרורה של העיר, הפיכת בית"ר ירושלים מקבוצה שולית לאימפריה שזוכה בתארים, עבור באהבתו הגדולה ומשפחתו, ועד לפוליטיקה המקומית והארצית, בשלל התפקידים הבכירים שביצע כחבר כנסת, כשר, כיושב ראש הכנסת ובסופו של דבר כנשיא. 

    המחיר שלנו: 77
     
  • אסטרטגיות גורליות

    אסטרטגיות גורליות, מפסגות יצירתו של ז'אן בודריאר, הוא ספר ההמשך לסימולקרות וסימולציה (הוצאת הקיבוץ המאוחד). בספר זה כבר לא מדובר בקדימות האובייקט, הדימוי, ובתקופתנו הסימולקרום (העתק חסר מקור), אלא בניצחון מוחלט שלהם, ביציאה משליטה ומבקרה, שגשוג חסר גבולות, אקסטזה תמידית של המערכות. 

    האובייקט הוא כל מה שאינו סובייקט, והוא יכול להיות סופת טייפון, כיסא, הר, מחשב, דימוי, רומן וגם אלגוריתם, אייפון וכמובן סימנים. ואמנם, עולמנו מלא להתפקע באובייקטים מכל הסוגים, באינספור סימנים, והם יוצרים סדר חדש משלהם, שבו הם השולטים ואנחנו הנשלטים, ורק מתוך הזיה וחידלון הרוח אנחנו ממשיכים לתפוס עצמנו כאדונים. 

    בספר זה מבקש בודריאר להיכנס לראשם של האובייקטים ולראות את העולם מנקודת מבטם, שכן לטענתו הם ישויות ערמומיות בעלות מערך התנהגותי משלהן. הוא מגלה את שפת הפתיינות שבאמצעותה הם מתקשרים ומתמרנים אותנו, ועומד על תכונות נוספות כגון היפוך, קיטוב, משחקיות, גורליות, פריצות, אדישות והליכה עד הסוף. אינדיבידואלים רבים בתקופתנו מאמצים התנהגות של אובייקט ולכן נראים לנו מופקרים: פוליטיקאים, אנשי עסקים, בדרנים, טרוריסטים, משפיענים ברשתות החברתיות וההמונים עצמם. במידה מסוימת כולנו קורבנות האובייקט וחבורתו; כולנו בני ערובה של הסדר הקיים. אם האינדיבידואל רוצה להישאר רלבנטי עליו לאמץ אסטרטגיות גורליות, שהן כללי הפעולה של האובייקט, ובכלל זה גם של הבינה המלאכותית. 

    ז'אן בודריאר (1929–2007) הוא מגדולי האינטלקטואלים הצרפתים של המחצית השנייה של המאה העשרים. כתביו עיצבו ועדיין מעצבים את השיח בביקורת התרבות, החברה והמדיה. עד היום ממוקם בודריאר בקצה שוק הרעיונות, כיצרן של שיח מקורי ושנוי במחלוקת, אשר כנגד רצונו הפך אותו לסינונימי עם המונח פוסטמודרניות. 

    המחיר שלנו: 58