סביבת לימודים מתחדשת מאגד 14 מאמרים המתארים מגוון תוכניות התערבות חינוכיות ברמות גיל שונות על מנת להציע סביבת למידה מתחדשת, משתנה ומהדהדת שינויים חברתיים וגישות עדכניות במחקר החינוכי. מטרת הספר לתאר ולהדגים פרויקטים חינוכיים השוברים ומשנים מסגרות קיימות. ההנחה העומדת בבסיסו של הספר היא שלסביבה החינוכית השפעה חשובה על דרך ההוראה והלמידה. המוטיבציה לשינוי ולהתחדשות היא להציע לכל לומד, בעיקר לאוכלוסיות מוחלשות, הזדמנות שווה לקחת חלק בתהליך הלמידה. בין אם מדובר בילדים בעיירת פיתוח בישראל או בילדים עולים ממוצא אתיופי בתהליך השילוב שלהם בגן או בבית הספר, או בילדים אבוריג'ינים באוסטרליה – כל אלה אוכלוסיות מוחלשות בהקשרים שונים אשר ראויים להתאמה, הרחבה והתחדשות הסביבה הלימודית.
יחד עם התיאור של הפרויקטים השונים, הספר מציע מערך עקרונות אשר על פיו יוכלו מורים ומורות לעתיד בתהליכי הכשרה שונים לרכוש מידע מבוסס ניסיון על פיתוח תוכניות והפעלתן. עורכות הספר סבורות שהתוכניות המוצגות בספר יכולות לשמש מעין קרש קפיצה לתוכניות חינוכיות שיפותחו בעתיד.
מאמרי הספר פותחו במכון לחקר הטיפוח בחינוך, בבית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית.
העורכות: פרופ' עלית אולשטיין ניהלה אקדמית את המכון לחקר הטיפוח בחינוך; פעלה רבות לקיום דיאלוג מתמיד בין האקדמיה לשדה החינוך ברחבי העולם. אילה ברקוביץ הייתה סגן מנהל המכון לחקר הטיפוח בחינוך; יזמה וקידמה פרויקטים חינוכיים רבים לקידום אוכלוסיות מוחלשות בישראל ובעולם. גלי פלטי הצטרפה לעריכה ולהכנת הספר במהלך המסע.