הספר עוסק בתופעה הכאובה של רצח נשים על רקע חילול כבוד המשפחה בחברה הבדווית בישראל. המחקר מתאר את הרקע ההיסטורי, הדתי והחברתי לתופעה זו ומציג את הקודים התרבותיים שמניעים אותה. הספר משלב ניתוח תיאורטי לצד ממצאים אמפיריים, ומספק הבנה מעמיקה של הדינמיקות המורכבות המשפיעות על סוגיית הכבוד בחברה המסורתית הבדווית.
במסגרת הספר, המחבר – מגשר ובורר בדווי מוסמך – מציע מודל חדשני לגישור, שנועד למנוע את הסכסוכים האלימים בתוך המשפחה ולהביא לפתרון קונפליקטים בדרכי שלום, תוך כיבוד המסורת והדת. המודל המוצע הוא צעד משמעותי לקידום פתרונות לא אלימים שיגנו על הנשים וישמרו על כבוד המשפחה בעיני החברה הבדווית.
מבחינה אקדמית, הספר מציע תרומה ייחודית וחשובה למחקר בתחומי קרימינולוגיה, סוציולוגיה ומגדר, על ידי בחינת עמדות ומודלים של פתרון סכסוכים בחברה הבדווית. הספר משלב בין מחקר כמותני ואיכותני, וכולל ממצאים סטטיסטיים, ניתוח ראיונות ומחקרי שטח, תוך הדגשת חשיבות השילוב בין משפט השריעה והמשפט הבדווי לבין מודלים מודרניים של גישור. בכך, הספר מהווה בסיס
למחקר נוסף בתחום ופותח אפשרויות לפתרונות פרקטיים במצבי קונפליקט. ספר זה מתאים לחוקרים, סטודנטים ואנשי מקצוע בתחום מדעי החברה, כמו גם לקהל הרחב המעוניין להעמיק את הבנתו בסוגיות של תרבות, מגדר ופתרון קונפליקטים בחברות מסורתיות.
ד"ר חאלד סואעד, יליד ,1960 מהכפר הבדואי ואדי סלאמה, הוא מגשר ומרצה עם התמחות בגישור, בוררות, שריעה ומשפט בדואי.
מנחה סדנאות בנושא גישור, חוקר החברה הבדואית בישראל ובמזרח התיכון ומרצה בנושא זה, עם מספר פרסומים בתחום. חבר בוועדת הפיוס הארצית, מתנדב בתחום הגישור במגזר הבדואי ומנהל מרכז גישור ובוררות מקומי. מפרסם מאמרים וערכות לימוד בנושאים הקשורים למורשת הבדואית, סולחה והאלימות בחברה הבדואית. המחבר הקים מרכז גישור שמאגד בתוכו אלמנטים מסורתיים ומודרניים, הכל בתוך אוהל בדואי מסורתי הממוקם בכפר וואדי סלאמה.