התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • במקום גרניום - יד שניה

במקום גרניום - יד שניה

מק"ט מוצר: 141605
למה "במקום גרניום"? כי את תוכניתה להקים מוזיאון לגרניום החליפה ליה נירגד בכתיבת הספר הזה, שבו אשה בת 55, סופרת ואקטיביסטית, מנסה למצוא מחדש את קולה. אלא שהכתיבה, כדרכה, מתעתעת, ועד מהרה מתברר שהולך ומתהווה מתוכה מוזיאון אחר, הרבה יותר פרוע ותזזיתי ממוזיאון לגרניום – מוזיאון הזכרונות הפצועים והמחשבות הכמוסות של ליה נירגד. 
המוזיאון נפתח בדיונים כמעט נינוחים לכאורה, על כתיבה ותרגום ואהבה ויופי וציונות ופטריארכיה, ועל אם חולה באלצהיימר, אבל ככל שהמילים מצטברות הולכים ונחשפים צירי העומק והגובה שלהן: מצד אחד סיפור משפחתי טראומטי המתפרש על פני ארבע יבשות והרבה מלחמות, ומצד שני דרמה המלווה באופן בלתי צפוי את הכתיבה עצמה, וכוללת נסיעה אל צידו האחר של הכדור וזינוק אל צידם האחר של החיים. וכך, מה שנפתח כיומן מהורהר, הופך לתיעוד בזמן אמת של סערה גדולה.  
במבט נוקב, בכנות מחמירה ובלא מעט הומור, ליה נירגד מחלצת מן הכאב יופי נדיר: התוצאה היא מסמך יוצא דופן, שכל מילה בו עצב חשוף.
 
ליה נירגד גדלה בישראל, ניגריה וארגנטינה. כתבה כמה ספרים,  תרגמה הרבה יותר. ב-2011 ייסדה עם בן זוגה את המשמר החברתי.
מחבר/ת ליה נירגד
מק"ט מוצר 141605
שם יצרן מודן
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • יאיר בן יאיר - יד שניה

    "בן של טרוריסט", ליוותה הקריאה את יאיר שטרן בימי ילדותו. אביו, אברהם "יאיר" שטרן – הלוחם ומנהיג לח"י – נרצח בידי הבריטים בטרם נולד. שטרן גדל בצלה של המחתרת, בימים של הדרה ועוינות כלפי מורשת אביו, כאשר הממסד כולו ביקש למחות כל זכר ממנו.

    עקב בצד אגודל השתלב שטרן בעיתונות ובעולם התקשורת, עבר מדיווחים ממשחקי כדורגל לתפקידי עריכה, יצא לשליחות מיתולוגית בוושינגטון והגיע אף לניהול הטלוויזיה הישראלית, על שלל הסיפורים מסמרי השיער שייצרה. הוא חזה בצמיחתה עד למותה ואחר כך המשיך בפעילות מרתקת, שאותה הוא פורש בספרו.

    במלאות 80 שנה לרצח אביו, כשהוא משמש יו"ר העמותה למורשת לח"י וחלליה, יוצא יאיר בן "יאיר" למסע בעקבות סיפורו המשפחתי, הנשזר בסיפורה של המדינה ובסיפורה של התקשורת הישראלית. בשפה קולחת, גדושה בהומור, הוא חולף בתחנות חייו, עד לסגירת המעגל וההכרה במורשתו של אביו כחלק ממורשת המאבק להקמת מדינת ישראל.

    יאיר שטרן, נולד לאימו רוני ברמת גן, ביולי 1942, חמישה חודשים לאחר רצח אביו. נשוי לדסי, אב לארבעה ילדים וסב לשבעה נכדים. מתגורר בירושלים. זהו ספרו הראשון.
    המחיר שלנו: 40