התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • דברים שבעל פה - עמוס עוז

דברים שבעל פה - עמוס עוז

מק"ט מוצר: 001002800896

עמוס עוז האמין כל חייו בהומניזם, בחֵירות האדם והפרט, ביהדות חילונית. את מדינת ישראל אהב אהבת נפש (“גם בזמנים שבהם אינני מחבב אותה,“ הוסיף לפעמים באחרית ימיו). מצעירותו ועד זקנתו האזין ברוב קשב לניואנסים, לספק, לריבוי הקולות ולרגעים הקטנים בחיי אנוש.

בספר זה ביקשנו להשמיע את קולו המשוחח, המרצה והנואם של עוז. בנאומו ‘על אהבת הארץ‘ (‘נאום חצבה‘) אמר ששום תרבות איננה מוזיאון. מותר לגעת, להזיז ולשנות. כך גם הספר הזה, שלא נועד להיות יד זיכרון אלא חלק חי מרקמת השיחה הישראלית וגם היהודית. מותר להתווכח, מותר לשנות ולפתח, מותר לסתור ולהפריך. 

הספר מעניק מבט אורכי על תהליכי החשיבה של עמוס עוז, על האופן שבו הושפע מאירועים מכוננים ומניסיון החיים שצבר. ניתן למצוא בו התמתנות חברתית ופוליטית ונכונות גוברת לקשב ולדיאלוג עם יריבים פוליטיים בעלי דעות שונות משלו. הרעיונות הכלולים בספר נוגעים בתרבות וספרות, במלחמה ושלום, בפוליטיקה, במדינת ישראל ובקיום היהודי.

בנאומיו ובהרצאותיו, כמו גם בראיונות הרדיו המוקדמים, שלובים הספרות, הפובליציסטיקה והאקטיביזם זה בזה. הקוראים יוכלו לזהות כאן את ההשתרגות הזו, שאפיינה במיוחד את דבריו שבעל־פה. ישפטו הקוראות והקוראים את כוחם המתמשך של דברי עוז, את גורל הצעותיו ותחזיותיו, ואת נגיעתה של מחשבתו במציאות חיינו בעת הזאת.

מחבר/ת עמוס עוז
מק"ט מוצר 001002800896
שם יצרן כתר
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • מרחב מעורב - חן בר-יצחק
    כיצד מצטיירת חיפה בספרות העברית? איך מדמיינים עיר וכיצד כותבים עליה? מה בין העיר הכתובה לעיר הממשית, ומה אפשר ללמוד מן הספרות הענפה שנכתבה על חיפה?

    דיוקנה הספרותי של העיר חיפה עומד במרכז ספר זה. חן בר־יצחק משרטטת את דמותה של העיר בספרות, את היחסים בין הקבוצות השונות החיות בה זו לצד זו וזו עם זו ואת יחסי האדם והטבע בה, ודרכם בוחנת סוגיות יסוד בחברה הישראלית. שלא כמו ירושלים ותל אביב, שהַכּתיבה עליהן רוויה סמליות ערכית המשקפת תפיסות עולם מובחנות ומוגדרות, חיפה אפשרה לכותביה יצירה משוחררת, ניסיונית ומלאת דמיון עשיר. 

    סופרים וסופרות כתבו על חיפה הדמיונית ועל חיפה הבנויה, זו שנמצאת על רכס הר ונושקת לים, שברחובותיה נשמעות שפות שונות, הגונזת היסטוריה ייחודית ומזמנת למשוטטים בה מרחבים בנויים ומרחבי טבע. באלטנוילנד של בנימין זאב הרצל חיפה היא עיר עתיד דמיונית, אוטופיה, ומאז ועד ימינו אלה היא לובשת ופושטת צורה בספרות, מגיבה לשינויים המתחוללים בעיר הממשית ובה בעת יוצרת אותם, ומזמינה חשיבה על מקורותיה, על ההווה שלה ועל עתידה האפשרי. 

    בר־יצחק נעה בספרה בין הכתבים ובין העיר, בין מקומות שונים לעלילות מגוונות, ועל בסיסם היא מציעה מודל תאורטי ומתודולוגי חדש לחקר ערים בספרות, המסתמך על תיאוריות מהלימודים האורבניים, ובוחנת בעזרתן אסטרטגיות פואטיות ייחודיות לייצוגי העיר ואת הנושאים המרכזיים בכתיבה עליה, ובהם אוטופיה ואוטופיזם, זיכרון ונוסטלגיה (בעיקר לחיפה המנדטורית), ואת השיח בין הספרות העברית לספרות הערבית על העיר.
    המחיר שלנו: 70