לעשרת הדברות מקום מרכזי ביותר ביהדות, למן מקומם הגאוגרפי בארון הברית שעל אבן השתיה, שבקודש הקודשים, ועד להופעתם בכל בית כנסת על ארון הקודש. עשרת הדברות הם לא פעם סמל ליהדות כולה. אך מה יש בהם בעשרת הדברות? האם אלו עשר מצוות בלבד, או שמא משהו רחב הרבה יותר? האם יש בהם משהו ייחודי שמאיר את כל מרחבי החיים של היחיד ושל החברה?
עשרת הדברות – קריאת כיוון מבקש לשתף את הקוראים בגישה שבאה למצוא, ולחשוף בעשרת הדברות את הערכים החשובים הטמונים בהם. גישה זו מבוססת על עיון במקורות החל מדברי חז"ל ועד לימנו אנו. עשרת הדברות הם פשוטים מחד, ועמוקים מאידך, הם רלוונטיים לימינו ויחד עם זאת טמונים בהם ערכים נצחיים. עשרת הדברות הם לאומיים ואוניברסליים, הם כוללניים אבל נקודתיים וברורים, הם מדברים לפרט וגם לכלל. מתוך כך, אין ספק שבכל דיבר מאיר אור יקרות, ולא נוכל לכמת את המסרים של כלל הדברות לספר אחד. ספר זה מהווה אפוא, קריאת כיוון בלבד. קריאת כיוון לראות בעשרת הדברות משהו רלוונטי יותר ממה שאולי היינו מורגלים: התשתית לבניית חברה מתוקנת, ולתיקון הפרט; בהשקפה, במידות ובעבודת הנפש.
עשרת הדברות – קריאת כיוון, זו קריאת כיוון, הצעה איך לקרוא כל דיבר ודיבר. הצעה זו היא רק מעין דוגמא לאופן קריאת הדיבר, באמצעותה הקורא נפגש מחדש עם הדברות, ולומד לראות בעצמו מה הוא מזהה בהם, אילו מסרים רלוונטיים לחיים שלו טמונים בהם, בבחינת "ואידך זיל גמור".
אילן גולדמן הוא מנהל פרויקט עשרת הדברות, ומנהל בית מדרש לסטודנטים בגרעין התורני בלוד. בעבר ריכז ולימד בתוכניות לבני חו"ל בישיבת הכותל ובישיבת מעלות, ניהל את פעילות 'מבראשית', ושימש כרב ושליח מטעם הסוכנות היהודית לתנועת הנוער בני עקיבא באנגליה, שם כתב והוציא לאור את 'פירות האילן', ספר הגות על פרשת השבוע באנגלית.
עשרת הדברות – מאירים את העולם כבר 3333 שנה