לה קורדון בלו הסדרה הביתית: רטבים - יד שניה
כחלק מסדרת ספרי הבישול והאפיה של לה קורדון בלו.
ספר ישראלי מעניין על הסטוריית הבירה ומתכונים למאכלים המכילים בירה.
המחיר שלנו:
35
₪
לפסח יש טעם וריח משלו - תפוחי - אדמה, שמן זית וקמח תפוחי - אדמה, מצות מופלאות דקיקות, אטריות מבלינצ´ס, לאטקס ועוגיות קוקוס ושוקולד. בספר זה תמצאו למעלה ממאה מתכונים מובחרים, שהתפרסמו בשנים האחרונות בעיתון "משפחה" ונאספו על ידי השפית אביגיל מייזליק. תמצאו כאן עשרות רעיונו חדשים לצלי בשר חגיגי, דגים סלטים, תוספות והרבה הרבה עוגות, עוגיות ומנות אחרונות - כולם כשרים לפסח וכולם מתאימים לאוכלי "לא שרויה". הספר מתאים לבשלנים מכל הרמות, ומביא מתכונים מגוונים, חדשים ומעניינים, לצד מתכונים קלאסיים ומוכרים יותר. אביגיל מייזליק, שפית מקצועית, כתבה מספר שנים בעיתון "על השולחן", ובשבע השנים האחרונות, כותבת מדור בישול שבועי בעיתון "משפחה".
המחיר שלנו:
40
₪
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבחי האזור, ועשויים מחומרים המצויים בו בשפע. הם מציגים קשת רחבה מאוד של מאכלים - ממנות פתיחה ומרקים ועד לקינוחים ומשקאות. דגש מיוחד הושם על מתאבנים מסורתיים האופיניים לאגן הים התיכון על אזוריו השונים - הטאפאס הספרדיים, האנטיפסטי האיטלקיים והמזטים של המזרח התיכון. בספר גם מדריך צבעוני שימושי של מרכיבי הבישול באגן הים התיכון. מחברת הספר, קלודיה רודן כבר קנתה לעצמה שם בינלאומי בספריה רבי-המכר ובהופעותיה בסדרת הטלוויזיה ``בישול ים תיכוני`` של הבי.בי.סי. היא נולדה וגדלה בקהיר, סיימה את חוק לימודיה בפריס ומשם עברה ללונדון ולמדה אמנות. מאז ילדותה הרבתה לנסוע בכל רחבי אגן הים התיכון. בין ספריה האחרים: ``מטעמי המזרח`` ו-``פיקניק`` שראו אור בעברית, בהוצאת ר. סירקיס.
המחיר שלנו:
28
₪
התמרים מצאו את מקומם על שולחני בייחוד בחגים ומועדים. כאשר התחלתי לבדוק את העניין לעומק ולגמרי במקרה, גיליתי את הסגולות הרבות שהם מוסיפים לתבשיל: עוצמה ועדינות. גילגלתי את הרעיון בין ידידי - שפים ובשלנים מכל רחבי הארץ - והם היו שותפים להתלהבותי. יחד הוצאנו את התמרים מארון המנות והקינוחים והעמדנו אותם כחומרי גלם מהשורה הראשונה. במטבח המודרני התמרים מככבים במנות קלאסיות מלזניה עם תמרים ועד תמרים ממולאים באגוזים ואפויים במי שושנים. ואכן, תמר עם כל דבר. נסו ותהנו, רפי אהרונוביץ'.
המחיר שלנו:
30
₪