שמן הזית זוכה בשנים האחרונות לפופולריות עולמית סוחפת, הרבה בזכות טעמו המופלא ולא מעט גם בשל סגולותיו הבריאותיות. הזית הוא פרי מובהק של אזור הים התיכון ומרכיב חשוב בבישול הים - תיכוני. ספר זה כולל אוסף רחב של מתכונים המבוססים על שימוש נדיב בשמן זית ובזיתים. המאכלים מתאימים לאזורנו, לאקלים השורר בו ולמצרכים המצויים בו בשפע. בין השאר כולל הספר מתכונים לכבישת זיתים ולשיפור טעמם של זיתים כבושים, מרקי זיתים, סלטים, ירקות ממולאים, פשטידות זית, מאכלי פסטה ואורז, דגים, עוף ובשרים עם זיתים, לחם ומאפים, וכן ממרחים, מטבלים, רטבים, כבושים, חטיפים ואפילו מנות אחרונות. בנוסף למתכונים תמצאו בספר סקירה ממצה על תולדות עץ הזית ופריו, ופרק המוקדש לתהליך הייצור של שמן הזית, לתכונותיו ולהגדרות האיכות שלו. רותי קינן היא עיתונאית, בשלנית ומחברת ספרי ילדים וספרי בישול בארץ ובחו"ל. בין השאר כתבה את הספרים "בישול לפסח" ו"המטבח של התנ"ך".
משולחנו של המוציא לאור הפשטידות הן מאבני היסוד של מטבחנו והן מככבות בכל הזדמנות ובכל אירוע, ממסיבות ועד ארוחות משפחתיות. ספר זה מציע מציע אוסף מגוון של פשטידות מסוגים שונים, כולן טעימות להפליא, יפות וקלות להכנה. המתכונים כתובים בצורה בהירה ומפורטת ומלווים בעצות ובטיפים מנסיונה העשיר של דנית. כל מתכון מלווה בתצלום מגרה, שממחיש את התוצאה ומעורר את התיאבון.
המחיר שלנו:
30
₪
הגעתם הביתה ברגע האחרון, ויש לכם כמה דקות לפני שהילדים צריכים להיכנס לאמבטיה... חצי שעה עד שיתחיל המשחק בטלוויזיה, ומחר יש אורחים, ולא תספיקו להכין קינוח בשום זמן אחר... ובני - הדודים החליטו לקפוץ... אז קדימה למטבח, ברגע האחרון... בני סיידא, המוכר לטוב מספריו הרבים, מציע ברגע האחרון שפע של מתכונים, טעימים להפליא ומהירי הכנה.
המחיר שלנו:
35
₪
עוגה שעלתה יפה, עוף שיצא מן התנור שחום וריחני, גזר שהכה שורשים באדמה או עץ שהתכסה בפריחה בן-לילה אחרי חורף קר - שמחות היום יום. הילה קריב, אם עסוקה לשלושה ילדים צעירים, החלה לתעד במילים ובצילומים בבלוג האהוב שלה "ביסים" את חייה כאישה צעירה בעולם מודרני. עכשיו נהפכו המתכונים והסיפורים שלה לספר שבו היא חולקת באהבה עם קוראיה את כל הידע שלה. הילה כותבת על אוכל, על אנשים ועל החיים, מתוך חוויות היומיום שלה ורצונה הכן לשתף אחרים. את התמונות היא מצלמת בבית או בחצר, כמעט תמיד באור יום. ללא צבעים. ללא טריקים. מאז פתחה הילה את הבלוג התפתח סביבו קהל גדול של חובבי אוכל מעריצים, המתענגים על המתכונים המשובחים, הכתיבה הסוחפת והצילומים היפהפיים. הילה נסעה לניו יורק, שם הגשימה חלום ולמדה בבית הספר הגבוה לבישול The French Culinary Institute . בהמשך השתלמה בכמה מהמסעדות הידועות בה ואף עבדה כאופה במאפיית "בושון" של תומס קלר. כיום מתגוררת הילה עם משפחתה בברקלי, קליפורניה.
המחיר שלנו:
39
₪