בישול ים תיכוני - יד שניה
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבחי האזור, ועשויים מחומרים המצויים בו בשפע. הם מציגים קשת רחבה מאוד של מאכלים - ממנות פתיחה ומרקים ועד לקינוחים ומשקאות. דגש מיוחד הושם על מתאבנים מסורתיים האופיניים לאגן הים התיכון על אזוריו השונים - הטאפאס הספרדיים, האנטיפסטי האיטלקיים והמזטים של המזרח התיכון. בספר גם מדריך צבעוני שימושי של מרכיבי הבישול באגן הים התיכון. מחברת הספר, קלודיה רודן כבר קנתה לעצמה שם בינלאומי בספריה רבי-המכר ובהופעותיה בסדרת הטלוויזיה ``בישול ים תיכוני`` של הבי.בי.סי. היא נולדה וגדלה בקהיר, סיימה את חוק לימודיה בפריס ומשם עברה ללונדון ולמדה אמנות. מאז ילדותה הרבתה לנסוע בכל רחבי אגן הים התיכון. בין ספריה האחרים: ``מטעמי המזרח`` ו-``פיקניק`` שראו אור בעברית, בהוצאת ר. סירקיס.
כחלק מסדרת ספרי הבישול והאפיה של לה קורדון בלו.
המחיר שלנו:
35
₪
שמן הזית זוכה בשנים האחרונות לפופולריות עולמית סוחפת, הרבה בזכות טעמו המופלא ולא מעט גם בשל סגולותיו הבריאותיות. הזית הוא פרי מובהק של אזור הים התיכון ומרכיב חשוב בבישול הים - תיכוני. ספר זה כולל אוסף רחב של מתכונים המבוססים על שימוש נדיב בשמן זית ובזיתים. המאכלים מתאימים לאזורנו, לאקלים השורר בו ולמצרכים המצויים בו בשפע. בין השאר כולל הספר מתכונים לכבישת זיתים ולשיפור טעמם של זיתים כבושים, מרקי זיתים, סלטים, ירקות ממולאים, פשטידות זית, מאכלי פסטה ואורז, דגים, עוף ובשרים עם זיתים, לחם ומאפים, וכן ממרחים, מטבלים, רטבים, כבושים, חטיפים ואפילו מנות אחרונות. בנוסף למתכונים תמצאו בספר סקירה ממצה על תולדות עץ הזית ופריו, ופרק המוקדש לתהליך הייצור של שמן הזית, לתכונותיו ולהגדרות האיכות שלו. רותי קינן היא עיתונאית, בשלנית ומחברת ספרי ילדים וספרי בישול בארץ ובחו"ל. בין השאר כתבה את הספרים "בישול לפסח" ו"המטבח של התנ"ך".
המחיר שלנו:
40
₪
אם פתחת את הספר הזה כנראה אשתך קנתה לך אותו במתנה. או גרושתך. או אולי אפילו אמא שלך. בכל מקרה לא ציפינו שתקנה אותו לעצמך - מה לך ולספר בישול? אבל את הספר הזה כתבנו בדיוק בשבילך: יש בו מתכונים טעימים והכי חשוב - עם הוראות פשוטות, ברורות וחד-משמעיות שמשאירות אפס מקום לטעויות. אם תמלא אחריהן במדויק תגלה שפתאום יצא לך תבשיל קציצות בחומוס ומנגולד (!) ושזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה. כל מה שאתה צריך לעשות, הוא את מה שאתה כבר יודע לעשות ממילא: לעקוב אחר ההוראות. יובל קמפ ורומם סרנגה אינם מתפרנסים מבישול, אבל בהחלט יודעים לתפקד במטבח. יובל הוא אבא של נטע ונשוי לרתם. הוא מבשל מצוין מאז ומתמיד. כל החברים שלו יודעים את זה, וגם החברות של רתם. רומם הוא אבא של ענבל וזהר, נשוי למיכל, וגם חבר של יובל. הוא לא ממש בשלן אבל יודע לקרוא מתכונים, ובעיקר לכתוב אותם כך שכל מי שממלא אחר ההוראות יכול לבשל כמו יובל.
המחיר שלנו:
39
₪