חמין של חורף,חמין של קיץ,חמין צמחוני,חמין ללא קטניות "כולנו טעמנו כבר אינספור גרסאות של חמין או צ´ולנט, מאכל הנפש היהודית המתקיים מעבר למכבש הזמן וחי בלבם ובחכם של האנשים בזכות הזיכרון של הבית והמשפחה. בהכנתו של החמין מתערבבים רגשות, זיכרונות וגעגועים, וטעמו מבטא את תחושת ההתרפקות על הטעם התמים שאבד ואת הקסם המנחם של השיבה הביתה." שרי אנסקי, חוקרת תרבות האוכל הישראלית, היא בעלת מדור אוכל במוסף סופשבוע של "מעריב" משנת 1992 וחיברה חמישה ספרי בישול שהיו רבי-מכר. יכולתה הנדירה לחוש, לבשל ולספר סיפור - מניבה מאכלים שאי אפשר למצוא באף מסעדה. המתכונים, האנקדוטות והסיפורים האישיים המרגשים מבטאים את זהותה של אנסקי ואת מרכיבי חייה, ואלה מחלחלים לתוך הדיאלוג האישי, האותנטי והישיר שלה עם האוכל. הצילומים שבספר נעשו בידי אלכס ליבק, בן זוגה של אנסקי, במטבח ביתם בזמן ההכנות והבישול ובאור טבעי. ליבק, חתן פרס ישראל לצילום וחבר מערכת "הארץ", פרסם ארבעה ספרי צילום. דרך ההתבוננות שלו והיכרותו האינטימית עם אנסקי מעניקות לספר איכויות נדירות של תוכן, צורה וצבע. "שרי אנסקי, הכוהנת הגדולה של החמין, מוציאה סוף-סוף קלאסיקה אמיתית של מתכוני חמין נפלאים המתאימים לכל עונות השנה. מדף הספרים שלכם לא יהיה שלם בלי האנתולוגיה המרתקת הזו." (השף ארז קומרובסקי)
המיגוון המרתק של מטבחים שונים שניתן למצוא בישראל, על שפע הפירות והירקות שבה, משמשים לחנוך בר-שלום כאוצר קולינרי. הוא מוסיף קצת מהטעם המקומי, משנה מעט לפי המצרכים המצויים כאן, מתאים קמעה לפי העונות ומצב הרוח - והכול מצטרף לחגיגה אמיתית של צבעים, ריחות וטעמים.
"אני לא מאמין בעבודה קשה במטבח," אומר בר-שלום בהקדמה לספר זה, "אלא אם היא מהנה, או שהתוצאה הסופית ממש מצדיקה את המאמץ.
אני מאמין יותר בחומרי גלם משובחים, שלא בהכרח צריכים להיות יקרים. בכל עונה כדאי לנצל את מה שטרי וזול ולהבליט את הטעמים הטבעיים. בעיני, אוכל צריך להיות נינוח, שמח, והוא לא חייב להיות 'מעניין' או 'מתחכם'. תמיד חשוב שהאוכל יהיה קודם כול טעים, מנחם ומפנק."
חנוך בר-שלום הוא שף ובעל חברת קייטרינג, יועץ קולינרי, מעצב מזון וכותב ב'ידיעות אחרונות'.
המחיר שלנו:
40
₪
לקט ממיטב מתכוני הפסטה האיטלקיים - מפסטה "אליו אֶ אוליו" (פסטה בשום ושמן זית) קלת ההכנה ועד קנלוני ממולאים בגבינה ובתרד ומוקרמים בתנור. תמצאו כאן בּוּקטיני עם זיתים וצלפים, ספגטי בנוסח העגלון עם בשר מעושן ופירורי לחם, פּפּרדלה ברוטב גורגונזולה ואגוזים, פטוצ'יני בשמנת ועגבניות מיובשות ופטוצ'יני שהכין אלפרדו לאשתו, קדירת פסטה אפויה נוסח קלבריה, ספגטי "א־לה פּוּטנסקה", פרפלה ברוטב של סלמון מעושן, וודקה וקוויאר, לזאניה פטריות, עוגת אטריות ושקדים מוורונה, ניוקי נוסח רומא ועוד ועוד. לצד אלה תמצאו גם מתכונים משלימים מן המטבח האיטלקי: רטבים בסיסיים, פסטו, פוקצ'ה ופיצה.
המחיר שלנו:
25
₪
כיצד גיליתי את הפסטה, קניית פסטה, בישול, הגשה ואכילה, פסטה מעשה בית, שמן זית ועשבי תיבול, רוטב עגבניות, רוטבי פסטה מסורתיים ועוד
המחיר שלנו:
25
₪
בספר זה מונגש בקצרה, סיפור הקפה: איך התגלה, כיצד מעבדים אותו, ואיך הפך חמשקה הפופולרי בעולם. בספר יש גם מתכונים להכנת מגוון מעדנים, עוגות וקינוחים קלאסיים הכוללים קפה.
המחיר שלנו:
25
₪