עשתידכ - ספר הבישול העיראקי - יד שניה
"עַשְׁתִידְכּ", אומרים העיראקים בסיומה של ארוחה, כשמבקשים הם להודות לבעלת הבית על תבשיליה הטובים. פירושן של שתי המילים – עָאשְׁת ואִידְכּ – שהיו לאחת: תבורכנה ידייך, וכל המגלגל אותן על לשונו לקינוח, כך מאמינים יוצאי בבל, ימתיק את שפתיו. את המילה "עשתידכ" שמעה לראשונה שושי אורן, ילידת הונגריה, כשהכירה את בעלה איציק, יליד עיראק, בהיותם בני 16. מהר מאוד התאהבה לא רק בו ובבני משפחתו, בהם אחותו לורן רביד ובעלה אדמון, אלא גם במטעמי המטבח העיראקי שהפליאו להכין: תְבִּית שמחבק את הבית בריחות נעימים, זְנְגוּלָה ללקק את האצבעות ובְּעְבְּע תמרים מתוקים כדבש. בין פָּאצָ´ה לעָגָ´ה הבינה שושי, מי שהקימה עם בעלה את קבוצת שילב ועומדת איתו בראשה, שאת האוצר הזה יש לשמר. את מתכוניה של לורן שעברו מדור לדור דרך הידיים,העיניים והלב החלה לתעד למזכרת והעלתה אותם על הכתב. יחד כינסו את המרשמים המשפחתיים ואספו אותם באהבה לספר זה. לצד סיפורי אלף לילה ולילה על יהודי בבל ותרבותם, על מטבחם המפואר ועל הגעגועים לבגדד, תמצאו כאן תמונות מעוררות תיאבון והוראות הכנה בדוקות ומדויקות של המיטב שבמתכוני עיראק: קובות ממולאות הפתעות, סמבוסק פריכים, וכמובן, ארוחת הבוקר של שבת, שזכתה לכינוי "סביח", עם החצילים המטוגנים, הביצים החומות, הלאפות והעמבה שצובעת את הכול בצבעי הזריחה. הכינו אותם, וגם לכם יגידו בסוף הארוחה: "עשתידכ".
מחבר/ת
שושי אורן ולורן רביד
הספר "ארוחות שחיתות" הוא פרי טיוליו הגסטרונומיים של בני סיידא במסעדות רבות, פרי דמיונו וטעמו האישי המשובח. המתכונים הם חגיגה גדולה של ריחות וטעמים משכרים ואף על פי כן, דרך ההכנה ברורה וקלה לביצוע. המבחר המגוון מאפשר לך להרכיב ארוחה לטעמך: מנה ראשונה, מרק, מנה עיקרית ותוספות או, לבנות מזנון חלבי או בשרי עם שלל קינוחים. ההצלחה מובטחת.
המחיר שלנו:
30
₪
כחלק מסדרת ספרי הבישול והאפיה של לה קורדון בלו.
המחיר שלנו:
35
₪
מסעות קולינריים מסעירים ברחבי סין, הולידו את הספר הזה. ישראל אהרוני והצלם נלי שפר צוות ותיק ומיומן נסעו לסין טיילו בה לאורכה ולרוחבה, ביקרו במחוזות הקולינריים החשובים, טעמו בישלו ואכלו במסעדות המפוארות ביותר, במסעדות העממיות ביותר, בשווקים, בדוכני האוכל שברחוב ואפילו בבתים פרטיים. כל הרשמים, החוויות, הסיפורים, המתכונים והמראות מהארץ המדהימה הזאת, קובצו בספר מהודר זה ובכך גם ייחודו. לא עוד א סופת מתכונים סיניים אלא סיפורן של קולינריות מעוררות תאבון. בסוף הספר יש פרק, אותו כתב נלי שפר, ובו מידע על סין. למטייל בסין הקלאסית בשילוב הנושא הקולינארי. בשונה מכל ספרי הבישול שיצאו לאור בארץ עד כה, נאספו המתכונים גם בכריכה רכה שיהיה קל ונוח לעשות בספר שימוש במטבח.
המחיר שלנו:
35
₪