לחם - מצ'באטה עד לחם שיפון - יד שניה
"לחם מצ'באטה עד לחם שיפון" הוא מסע אנין - טעם סביב הלחמים הנפלאים של העולם - צפון אמריקה ודרום אמריקה: צרפת, איטליה וספרד; צפון אירופה ומזרח אירופה; דרום אסיה; אוסטרליה, וניו זילנד - ומתכונים לאפייתם. המחברת, לינדה קוליסטר, אף מספקת מידע בסיסי על סוגי קמח ושמרים, על אופן הכנת שאור, הכנה ולישה של בצק במערבל חשמלי, והכנה של לחם בסיסי - מקמח לבן או מקמח מלא. ספר חובה לכל אופי הלחם הביתיים, יהיה ניסיונם אשר יהיה. לינדה קוליסטר כתבה שני ספרים שפרצו דרך בתחום אפיית הלחם (ספר האפייה וספר הלחם, שהיה מועמד לפרס אנדרה - סימון. שני הספרים היו רבי - מכר ברחבי העולם. מרטין בריגדייל הוא צלם מזון זה עשרים שנה. הוא צילם יותר - משלושים לספרי בישול וזכה בפרסים בבריטניה, צרפת וארצות הברית.
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבחי האזור, ועשויים מחומרים המצויים בו בשפע. הם מציגים קשת רחבה מאוד של מאכלים - ממנות פתיחה ומרקים ועד לקינוחים ומשקאות. דגש מיוחד הושם על מתאבנים מסורתיים האופיניים לאגן הים התיכון על אזוריו השונים - הטאפאס הספרדיים, האנטיפסטי האיטלקיים והמזטים של המזרח התיכון. בספר גם מדריך צבעוני שימושי של מרכיבי הבישול באגן הים התיכון. מחברת הספר, קלודיה רודן כבר קנתה לעצמה שם בינלאומי בספריה רבי-המכר ובהופעותיה בסדרת הטלוויזיה ``בישול ים תיכוני`` של הבי.בי.סי. היא נולדה וגדלה בקהיר, סיימה את חוק לימודיה בפריס ומשם עברה ללונדון ולמדה אמנות. מאז ילדותה הרבתה לנסוע בכל רחבי אגן הים התיכון. בין ספריה האחרים: ``מטעמי המזרח`` ו-``פיקניק`` שראו אור בעברית, בהוצאת ר. סירקיס.
המחיר שלנו:
28
₪
בישול ביוגורט ובמוצרי החלב האחרים מתאים מאין כמוהו למטבח הישראלי, שאווירתו ים-תיכונית והוא נוטה מטבעו לנצל את החלב ומוצריו. הספר מלווה שפע צילומי צבע ומכיל גם הסברים כלליים על מוצרי חלב מתורבתים והנחיות להכנת יוגורט וגבינה בבית.
המחיר שלנו:
29
₪
שמן הזית זוכה בשנים האחרונות לפופולריות עולמית סוחפת, הרבה בזכות טעמו המופלא ולא מעט גם בשל סגולותיו הבריאותיות. הזית הוא פרי מובהק של אזור הים התיכון ומרכיב חשוב בבישול הים - תיכוני. ספר זה כולל אוסף רחב של מתכונים המבוססים על שימוש נדיב בשמן זית ובזיתים. המאכלים מתאימים לאזורנו, לאקלים השורר בו ולמצרכים המצויים בו בשפע. בין השאר כולל הספר מתכונים לכבישת זיתים ולשיפור טעמם של זיתים כבושים, מרקי זיתים, סלטים, ירקות ממולאים, פשטידות זית, מאכלי פסטה ואורז, דגים, עוף ובשרים עם זיתים, לחם ומאפים, וכן ממרחים, מטבלים, רטבים, כבושים, חטיפים ואפילו מנות אחרונות. בנוסף למתכונים תמצאו בספר סקירה ממצה על תולדות עץ הזית ופריו, ופרק המוקדש לתהליך הייצור של שמן הזית, לתכונותיו ולהגדרות האיכות שלו. רותי קינן היא עיתונאית, בשלנית ומחברת ספרי ילדים וספרי בישול בארץ ובחו"ל. בין השאר כתבה את הספרים "בישול לפסח" ו"המטבח של התנ"ך".
המחיר שלנו:
40
₪