מאה רטבים לפסטה - יד שניה
מאה רטבים לפסטה מכיל את המתכונים המובחרים ביותר של רוטבי פסטה והם מוגשים כאן לקוראים ולבשלנים הישראלים. הספר הוא חגיגה לאוהבי פסטה. הוא מציע רוטבי פסטה נפלאים, קלים להכנה, טעימים ביותר ועשויים ממצרכים הנמצאים בהישג יד ובמחירים סבירים. הספר מאה רטבים לפסטה הוא ספר יפהפה ומיוחד. הקריאה בספר מהנה והאיורים העשירים בצבוניותם הם מעולים. האיורים, כמו המתכונים, הם חדשניים ומעבירים את רוח הים - תיכונית שהיא כל כך אופנתית עכשיו. דיאן סיד חקרה ואספה במשך שנים מתכונים אותנטיים מהאזורים השונים של איטליה. היא הקדימה להם סיפורים ציוריים ומעניינים על מקורותיהם וייחודם. באמצעותה אנו מתוודעים למסורת הבישול האיטלקית המצויינת ובעיקר לגיוון הרב של מאכלי פסטה ורוטבי פסטה. השימוש הרב בירקות, בכל עונות השנה, השימוש בשמן זית, תבלינים, גבינות וכמובן בפסטה על אינספור צורותיה, מאפיין את הבישול האיטלקי הטעים. לשמחתנו כל אלה גם מתאימים מאוד לישראל ולאורח החיים שלנו. הרטבים המגוונים והצבעוניים מתאימים ללות גם מאכלים רבים אחרים כמו אורז, קוסקוס, פשטידות, מנות ראשונות ומנות עיקריות.
ביקשנו מארבעה שפים מובילים לבשל את מנות החג הטובות ביותר שלהם. התוצאה היא חגיגה של טעמים, ניחוחות וצבעים, בגישה רעננה וייחודית. ארוחות החג לראש השנה, לפסח ולשבועות מעולם לא נראו מזמינות, מקוריות וטעימות כל כך. בכל אחת מארוחות החג המופיעות בספר, מבחר מרתק של מאכלי חגים, המשקף את סגנונו של כל שף. עמיר אילן מחבר בתבשיליו החדשניים והמקוריים מסורות בישול שונות, ממזרח למערב. אבי ביטון משלב את מסורות המטבח הטורקי והמרוקאי. סגנונו מצטיין בקריצה למטבחים עיליים, תוך שימוש בדמיון וביצירתיות קולינרית. איילת לטוביץ´ מביאה אל שולחן החג גישה נשית ייחודית. מתכוניה מתבססים על מסורות מהמטבח הפרסי, שעברו מאם לבת. עומר מילר מייצג את הישראליות השורשית, ומעניק למסורת החג פירוש עכשווי ומודרני. הוא עושה שימוש בחומרים מקומיים ועונתיים ומגיש אותם כחוויה חושית וחושנית, מקורית ויצירתית. המתכונים שבספר מבוססים על תפריטי המסעדות של השפים, אך נשענים על מסורות מבית. כל המתכונים בספר הותאמו להכנה במטבח הביתי הכשר. הצילומים המרהיבים והעיצוב האלגנטי הופכים את הדפדוף בספר לחוויה חגיגית ומרגשת.
המחיר שלנו:
39
₪
אנחנו עושים את זה אחרת! כן! אנחנו עושים את זה אחרת. סטודנטים חושבים אחרת על אוכל, לוקחים אותו ברצינות אבל לא מקדישים אותו! רוצים אותו טוב, אך לא בהכרח יקר! סטודנטים, כך מסתבר, מחפשים באוכל את כל הטוב, הפשוט, הזול והצנוע. הימים הם ימי שביתת המרצים הגדולה ב - 1994. ישיבה לחוצה בבית, ציפייה למשהו שיתרחש, בילוי משותף עם חברים והרבה - הרבה אוכל. לאחר שקיבצנו, מיינו, ערכנו וטעמנו את הבישולים, הניסויים, ההמתאות, מתכוני השכנה והדודה, האמא והסבתא, החלטנו לשתף גם אתכם הסטודנטים. התייחסנו לקשיים שכולנו עוברים בכניסה לעולם האקדמי, לארגון המטבח הראשון, לקנייה הראשונה של מצרכים, תבלינים וכלי מטבח. כל העצות והרעיונות הם פרי ניסיונם של סטודנטים שכבר נמצאים "בתוך זה". המתכונים כולם נערכו בפשטות, חלקם מובאים כפי שהושמעו במקור מפי בעליהם, כשרים ולא כשרים. ואחרים שונו, שופרו והותאמו לבישול פשוט ומעשי. מקווים שתיהנו. סמי ואלי.
המחיר שלנו:
35
₪
"טעים טעים" הוא אוסף עשיר ומגוון של מתכונים טעימים, קלים להכנה ומהירי הגשה. תמצאו כאן סלטים, מאפים, מאכלי עופות ובשר, ירקות, עוגות וקינוחים. רחל אהרונוביץ היא אופנאית וציירת, שעיסוקיה הרבים לא משאירים לה זמן פנוי רב, ולכן היא מגבילה את היצירתיות במטבח למאכלים קלים, ושמה דגש מיוחד על טעם מקורי והגשה אסתטית. רחל אהרונוביץ מוכרת לקהל המבשלים מחמשת הספרים שכתבה עם חברותיה, ושזכו למחמאות ולהצלחה רבה: "חדוות הבישול", "חדוות האירוח", "חדווה מתוקה", "חדווה קלה" ו"מהמטבח שלנו בחדווה".
המחיר שלנו:
50
₪