המיגוון המרתק של מטבחים שונים שניתן למצוא בישראל, על שפע הפירות והירקות שבה, משמשים לחנוך בר-שלום כאוצר קולינרי. הוא מוסיף קצת מהטעם המקומי, משנה מעט לפי המצרכים המצויים כאן, מתאים קמעה לפי העונות ומצב הרוח - והכול מצטרף לחגיגה אמיתית של צבעים, ריחות וטעמים. "אני לא מאמין בעבודה קשה במטבח," אומר בר-שלום בהקדמה לספר זה, "אלא אם היא מהנה, או שהתוצאה הסופית ממש מצדיקה את המאמץ. אני מאמין יותר בחומרי גלם משובחים, שלא בהכרח צריכים להיות יקרים. בכל עונה כדאי לנצל את מה שטרי וזול ולהבליט את הטעמים הטבעיים. בעיני, אוכל צריך להיות נינוח, שמח, והוא לא חייב להיות 'מעניין' או 'מתחכם'. תמיד חשוב שהאוכל יהיה קודם כול טעים, מנחם ומפנק." חנוך בר-שלום הוא שף ובעל חברת קייטרינג, יועץ קולינרי, מעצב מזון וכותב ב'ידיעות אחרונות'.
כיצד גיליתי את הפסטה, קניית פסטה, בישול, הגשה ואכילה, פסטה מעשה בית, שמן זית ועשבי תיבול, רוטב עגבניות, רוטבי פסטה מסורתיים ועוד
המחיר שלנו:
25
₪
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבחי האזור, ועשויים מחומרים המצויים בו בשפע. הם מציגים קשת רחבה מאוד של מאכלים - ממנות פתיחה ומרקים ועד לקינוחים ומשקאות. דגש מיוחד הושם על מתאבנים מסורתיים האופיניים לאגן הים התיכון על אזוריו השונים - הטאפאס הספרדיים, האנטיפסטי האיטלקיים והמזטים של המזרח התיכון. בספר גם מדריך צבעוני שימושי של מרכיבי הבישול באגן הים התיכון. מחברת הספר, קלודיה רודן כבר קנתה לעצמה שם בינלאומי בספריה רבי-המכר ובהופעותיה בסדרת הטלוויזיה ``בישול ים תיכוני`` של הבי.בי.סי. היא נולדה וגדלה בקהיר, סיימה את חוק לימודיה בפריס ומשם עברה ללונדון ולמדה אמנות. מאז ילדותה הרבתה לנסוע בכל רחבי אגן הים התיכון. בין ספריה האחרים: ``מטעמי המזרח`` ו-``פיקניק`` שראו אור בעברית, בהוצאת ר. סירקיס.
המחיר שלנו:
28
₪
בישול ביוגורט ובמוצרי החלב האחרים מתאים מאין כמוהו למטבח הישראלי, שאווירתו ים-תיכונית והוא נוטה מטבעו לנצל את החלב ומוצריו. הספר מלווה שפע צילומי צבע ומכיל גם הסברים כלליים על מוצרי חלב מתורבתים והנחיות להכנת יוגורט וגבינה בבית.
המחיר שלנו:
29
₪