קאפקייקס - ויולה גורן - יד שניה
לא רק באמריקה, העולם כולו משתגע על קאפקייקס, ועתה הם כאן אצלנו! מה יש בהם, בקאפקייקס האמריקאיים, שלפתע הפכו לטרנד החם ביותר בעולם האפייה? האם זה בזכות הציפויים המרהיבים? טעמם הנפלא? או שמא קלות ההכנה? ובכן, קאפקייקס הם כל האמור לעיל ועוד - הם מתאימים לכל אירוע וניתן לגוון וליצור מהם מאפים ברמה של קונדיטורית גורמה אמיתית. בעזרתה של השף קונדיטור ויולה גורן, מחלוצת הקאפקייקס בארץ ובעלת החנות ובית הקפה Viola's Cupcakes, נלמד להכין קאפקייקס מקוריים כמו קאפקייקס מסקרפונה, צימוקים ומרסלה, קאפקייקס טירמיסו או קאפקייקס קוקה קולה. נלמד לשדרג אירועים בעזרת קאפקייקס לימי הולדת, לחגיגות ברית או בריתה ולחגים ומועדים ואפלו נלמד להכין קאפקייקס מלוחים. כל מתכון מתאים לשני גדלים של קאפקייקס - לגודל סטנדרטי ולקאפקייקס קטנטנים, שנאכלים בשני ביסים. ויולה גורן היא בוגרת של כמה בתי ספר לבישול, מן היוקרתיים בעולם: The California Culinary Academy בסן פרנסיסקו, בית הספר לניפוח סוכר בשוויץ ובית הספר לבישול באיטליה. היא השתלמה בעבודה ב- La Brea Bakery, המאפייה המפורסמת בלוס אנג'לס, במלון Beverly Wilshire בבוורלי הילס ובהילטון תל אביב. גורן הקימה מאפייה בסגנון צרפתי-אמריקאי ושיווקה למסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ. לאחר מכן הקימה בתי קפה בתל אביב ובגבעתיים ולימדה בבית הספר הישראלי לבישול "אסטלה". כיום מקדישה ויולה את זמנה לאפיית הקאפקייקס המיוחדים שלה בחנות שפתחה ברחוב דיזינגוף בתל אביב.
שיתוף פעולה פורה בין אולפני הרצליה ומדיו שיווק ותוכן, שיזמו את תוכנית הטלוויזיה המצליחה מתכון בטוח, לבין הוצאות הספרים פּן וידיעות ספרים, הביא להוצאתו לאור של הספר הייחודי הזה – השני בסדרה. הספר מציג יותר מ-60 מתכונים מובחרים של טובי המומחים בארץ: יוסי שטרית (בישול), גלי ברמן (מתכונים שמתאימים לילדים), איילת לטוביץ' (בישול), ליה שומרון-פינדר (בישול בריא), מיקי שמו (אפייה), מישי בלוג (שוקולד). כל מתכון כתוב בבהירות, מוצג בשלבים, ומלווה בתמונה מרהיבה – מתכונת להצלחה! תמצאו כאן מתכון בטוח למרק, סלט, דגים, אורז, פסטה, קטניות, בשר, עוף, מאפה מתוק, מאפה מלוח, קינוחים וממתקים, והפעם הוספנו גם מתכונים המתאימים במיוחד לילדים. אם תרצו להתמקד באחד השפים החביבים עליכם תוכלו לחפש את המתכונים שלהם לפי תוכן העניינים שבתחילת הספר או ב"מפתח השפים" שבסופו, צלליתו של כל אחד מהשפים המופיעה בתחילת המתכון תזכיר לכם שאתם במקום הנכון. תוספת של סמיילי ליד המתכון מסמנת שהוא מתאים במיוחד לארוחה עם ילדים. אז חגרו סינרים, מזגו לעצמכם כוסית יין, שימו מוזיקה טובה וקדימה למלאכה – מלאו אחר ההוראות ומובטח לכם שאורחיכם ובני ביתכם יגרגרו בהנאה! בהצלחה!
המחיר שלנו:
40
₪
התמרים מצאו את מקומם על שולחני בייחוד בחגים ומועדים. כאשר התחלתי לבדוק את העניין לעומק ולגמרי במקרה, גיליתי את הסגולות הרבות שהם מוסיפים לתבשיל: עוצמה ועדינות. גילגלתי את הרעיון בין ידידי - שפים ובשלנים מכל רחבי הארץ - והם היו שותפים להתלהבותי. יחד הוצאנו את התמרים מארון המנות והקינוחים והעמדנו אותם כחומרי גלם מהשורה הראשונה. במטבח המודרני התמרים מככבים במנות קלאסיות מלזניה עם תמרים ועד תמרים ממולאים באגוזים ואפויים במי שושנים. ואכן, תמר עם כל דבר. נסו ותהנו, רפי אהרונוביץ'.
המחיר שלנו:
30
₪
ספר ישראלי מעניין על הסטוריית הבירה ומתכונים למאכלים המכילים בירה.
המחיר שלנו:
35
₪