"כשאני נזכר בתקופת ילדותי ובניסיונותיי להסתיר את המאכלים "המשונים" שאמי בשלה והציגה לראווה לפני חברי, אני חש תחושת אשמה. באותם ימים שאלתי את עצמי למה היא לא מכינה לנו שניצל עם צ'יפס כמו כל שאר האימהות. והיום, לא נותר לי אלה להכות על חטא ולנסות לפצות עצמי ואותה בספר בישול פרסי משלי..." הבישול הפרסי נחשב בכל העולם לבישול איכותי אנין טעם. החומרים הפשוטים, התבלינים הקסומים והשפעות הבישול הסיני, יחד עם החוויה המשפחתית הופכים אותו למיוחד במינו. את כל זה תוכלו למצוא בספר ייחודי זה ומלא קסם זה. את גידי כלימיאן, איש שיווק ובניית מותגים, אפפו ריחות המטבח הפרסי מילדותו. הבישול עבורו הוא דרך חיים ואמצעי ביטוי והשראה.
ארוחה משותפת עם ידידים היא אחד מתענוגות החיים, והאירוח צריך להיות תענוג ולא מטלה - הזדמנות להניח בצד את האוכל היומיומי, ולהתנסות במנות חדשות, טעמים מיוחדים, רכיבים ורעיונות מקוריים. המתכונים בספר נראים מרהיבים ומקצועיים, אך קל להכין אותם וטעמם נפלא. בישול למען ידידים מספק יותר מ - 100 רעיונות נהדרים למתכונים, ביניהם מרק עוף וכרישה, פטריות צלויות עם גבינת מסקרפונה, טארט עגבניות, לזאניה מגבינת מוצרלה וחצילים, כדורי דג מעושן עם תרד וחמאת לימון, פאי עוף בפטריות, טלה בזיתים וברוזמרין; וגם קינוחים - כמו טארט אפרסקים, תאנים ושקדים, עוגת טירמיסו באגוזי לוז ורבים אחרים. עם בישול למען ידידים אפשר להכין מזון שיענג וירשים אח החברים בכל עונה ובכל אירוע.
המחיר שלנו:
35
₪
מסעות קולינריים מסעירים ברחבי סין, הולידו את הספר הזה. ישראל אהרוני והצלם נלי שפר צוות ותיק ומיומן נסעו לסין טיילו בה לאורכה ולרוחבה, ביקרו במחוזות הקולינריים החשובים, טעמו בישלו ואכלו במסעדות המפוארות ביותר, במסעדות העממיות ביותר, בשווקים, בדוכני האוכל שברחוב ואפילו בבתים פרטיים. כל הרשמים, החוויות, הסיפורים, המתכונים והמראות מהארץ המדהימה הזאת, קובצו בספר מהודר זה ובכך גם ייחודו. לא עוד א סופת מתכונים סיניים אלא סיפורן של קולינריות מעוררות תאבון. בסוף הספר יש פרק, אותו כתב נלי שפר, ובו מידע על סין. למטייל בסין הקלאסית בשילוב הנושא הקולינארי. בשונה מכל ספרי הבישול שיצאו לאור בארץ עד כה, נאספו המתכונים גם בכריכה רכה שיהיה קל ונוח לעשות בספר שימוש במטבח.
המחיר שלנו:
35
₪
מאז שאני זוכר את עצמי,אני אוהב לבשל. ועכשיו, אחרי יותר מ-14 ספרי בישול שפרסמתי, כל אחד בנושא אחר, החלטתי להוציא ספר ובו המתכונים האהובים עלי במיוחד. בין התבשילים החדשים שבספר גם כאלה שכתבתי בעת מסעותי בעולם, וכך תוכלו למצא את השפעת אותם מקומות קסומים על הבישול שלי. בספר מתכונים לארוחות מלאות, סלטים, אורז, פסטה, עוף, בשר וקינוחים מתוקים. הוראות ההכנה פשוטות וברורות, המצרכים קלים להשגה והכול פשוט... טעים.
המחיר שלנו:
25
₪