שבתות וחגים - אלינוער רבין - יד שניה
בקופסה מתכונים לכל חגי ישראל., מתכונים מתאימים לארוחות משפחתיות או לאלו שחוגגים עם חברים, גם בשבתות. מנות קלות להכנה, ממוצרים זמינים, כאלו שלא צריך לבלות ימים במטבח להכנתם. מנות שיכולות ללוות את אותו חג מדי שנה, שיהפכו לחלק מהזיכרון המשפחתי שנוצרים מהילדות.
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבחי האזור, ועשויים מחומרים המצויים בו בשפע. הם מציגים קשת רחבה מאוד של מאכלים - ממנות פתיחה ומרקים ועד לקינוחים ומשקאות. דגש מיוחד הושם על מתאבנים מסורתיים האופיניים לאגן הים התיכון על אזוריו השונים - הטאפאס הספרדיים, האנטיפסטי האיטלקיים והמזטים של המזרח התיכון. בספר גם מדריך צבעוני שימושי של מרכיבי הבישול באגן הים התיכון. מחברת הספר, קלודיה רודן כבר קנתה לעצמה שם בינלאומי בספריה רבי-המכר ובהופעותיה בסדרת הטלוויזיה ``בישול ים תיכוני`` של הבי.בי.סי. היא נולדה וגדלה בקהיר, סיימה את חוק לימודיה בפריס ומשם עברה ללונדון ולמדה אמנות. מאז ילדותה הרבתה לנסוע בכל רחבי אגן הים התיכון. בין ספריה האחרים: ``מטעמי המזרח`` ו-``פיקניק`` שראו אור בעברית, בהוצאת ר. סירקיס.
המחיר שלנו:
28
₪
191 עמודיםהספר ``קישוטי מרציפן`` כולל מעל 500 צילומי צבע, המלמדים עיצוב במרציפן בשיטת שלב אחר שלב.כיוון שעבודת עיצוב המרציפן אינה קשורה במכשור מתוחכם ומסוכן, כגון סכינים, מכשור חשמלי וכו`, ועיקר העבודה נעשית בלישה ובעיצוב ידני, הרי שהספר מתאים לבני כל גיל, לילדים כלמבוגרים.אצל הילדים מפתח הספר את עבודת הידיים, החוש לצבע והרגישות לצורות אסתטיות, וכמובן נותן את ההנאה שבחדוות היצירה והדמיו. למבוגרים שבינינו, עוזר עיצוב המרציפן בדרך נפלאה לקישוטי עוגות, לאירועים משפחתיים, בעיקר למסיבות וימי-הולדת רבי משתתפים.טובה ארן היא מחברת ``הבישול הביתי``, ``קישוטי מזון`` ו``דל כולסטרול``, ועורכת הספר ``פלאי המיקרוגל`` וסדרת ספרי הבישול של ``תנובה``.
המחיר שלנו:
25
₪