קהילת יהודי תימן ידועה כקהילה עתיקת יומין אשר משמרת באדיקות רבה במסגרות חייה תרבות יהודית שמקורה, יש אומרים, בימי בית ראשון ושני. בין התחומים המעניינים בתרבות יהודי תימן מצויים תזונה, בריאות ורפואה. ללא ספק, לתרבות האכילה של יהודי תימן היתה השפעה על בריאותם של יהודים אלה בתימן. יהודי תימן שעלו לישראל במבצע "על כנפי נשרים" בשנותיה הראשונות של המדינה לא סבלו ממחלות כרוניות כסוכרת ומחלות לב וכלי דם. ספר זה כולל בתוכו מתכונים שונים וטעימים של יהודי תימן. המתכונים מלווים בסיפורים מבית אבא, סיפורים אחרים והסברים על חלק - לא - קטן ממאכיבי המתכונים ועל תרבות האכילה של יהודי תימן. הכל מוגש לקורא לבריאות ולהנאה. בתיאבון.
אנחנו עושים את זה אחרת! כן! אנחנו עושים את זה אחרת. סטודנטים חושבים אחרת על אוכל, לוקחים אותו ברצינות אבל לא מקדישים אותו! רוצים אותו טוב, אך לא בהכרח יקר! סטודנטים, כך מסתבר, מחפשים באוכל את כל הטוב, הפשוט, הזול והצנוע. הימים הם ימי שביתת המרצים הגדולה ב - 1994. ישיבה לחוצה בבית, ציפייה למשהו שיתרחש, בילוי משותף עם חברים והרבה - הרבה אוכל. לאחר שקיבצנו, מיינו, ערכנו וטעמנו את הבישולים, הניסויים, ההמתאות, מתכוני השכנה והדודה, האמא והסבתא, החלטנו לשתף גם אתכם הסטודנטים. התייחסנו לקשיים שכולנו עוברים בכניסה לעולם האקדמי, לארגון המטבח הראשון, לקנייה הראשונה של מצרכים, תבלינים וכלי מטבח. כל העצות והרעיונות הם פרי ניסיונם של סטודנטים שכבר נמצאים "בתוך זה". המתכונים כולם נערכו בפשטות, חלקם מובאים כפי שהושמעו במקור מפי בעליהם, כשרים ולא כשרים. ואחרים שונו, שופרו והותאמו לבישול פשוט ומעשי. מקווים שתיהנו. סמי ואלי.
המחיר שלנו:
35
₪
כבר שלושים שנה מטביעים האחים יורם וארי ירזין את חותמם בעולם המסעדנות הישראלי, והם מהווים אי של יציבות בעולם הקולינרי בו מסעדות נפתחות ונסגרות חדשות לבקרים. באמתחתם שורה ארוכה של מסעדות מצליחות שהפכו למותגים בנוף הישראלי, ביניהם צ'ימיצ'ננגה, עד העצם, בירנבאום ומנדלבאום, טוני וספה, מגזינו, טקאריה ועוד. מסעדת "קפה איטליה", מבחינתם, היא הדובדבן שבקצפת. המסעדה היא טרטוריה איטלקית המגישה מנות קלאסיות: אנטיפסטי, פירות ים על הפלנצ'ה, מגוון מתכוני פסטה בעבודת יד, מנות דגים טריים ומאכלי בשר עסיסיים. וכמובן- הקינוחים העשירים. כמו קפה איטליה, גם הספר הזה נולד מאהבה. המתכונים לספר שנבחרו על ידי השף ארי ירזין מתוך התפריט הרחב והעשיר של המסעדה, הם פשוטים, מדוייקים, ומתבססים על חומרים איכותיים ונגישים, המצויים בשפע בשוק הישראלי. יש כאן מנות מרשימות לאירוח, מנות משפחתיות ליום יום, מנות מהירות להכנה, מנות מורכבות במיוחד, וכמובן המון שמן זית, צ'ילי, עשבי תיבול וניחוחות ים תיכוניים. הספר מאפשר לשחזר בבית את האווירה והניחוחות המוכרים והאהובים של המסעדה. הספר, כמו כל מוצר שיוצא תחת ידם, מוקפד ומעוצב לעילא. מיטב אנשי המקצוע אמונים עליו- צילומי מנות: מיכל רביבו, צילומי אווירה : מיכל רביבו ודן פרץ, עיצוב ועריכה גרפית: סטודיו וונסי, כתיבה ועריכה: אביבה וקסלר ודבורה פישמן. "בקפה איטליה מגישים אוכל פשוט של מסעדת פועלים איטלקית. טרטוריה. ובז׳אנר הזה, שנפוץ כל כך בעולם וחסר כל כך בארץ, אפילו מצטיינים כאן" גלריה, הארץ "הטירמיסו רב המוניטין של קפה איטליה נותר קינוח פשוט ונפלא. הטירמיסו של קפה איטליה מזכיר שהמקור, כשהוא עשוי היטב, מוצלח מכולם. פשוט. נפלא. " גלריה, הארץ
המחיר שלנו:
40
₪
כדורי בשר בטעם כבש עם שזיפים וערמונים • קבבוני בשר ותרד עם אגוזי קשיו • כדורי בשר ברוטב חמוציות אדום • קציצות עוף מתובלות • כופתאות תרד וגבינה ברוטב חמאה לימוני • קציצות בשר ואורז ברוטב קארי־קוקוס ותפוז • קציצות בקר וחזה אווז מעושן עם צ´אטני אפרסקים • קציצות קינואה, פטריות וטחינה • קציצות תפוחי אדמה וטונה • קציצות מעגבניות צלויות וגבינת פטה • קציצות הודו עם דלעת וזנגביל כבוש • קציצות בטטה ועדשים כתומות • כדורי בשר וסולת במרק סלק חמוץ • קציצות סלמון ברוטב שמנת ופטריות • כדורי טופו אינדונזיים עם רוטב בוטנים • קרוקטים כרובית וגבינה מעושנת - כל אלה הם רק חלק ממתכוני הקציצות הנפלאים שמופיעים בספר. הספר מציע עשרות מתכונים לקציצות מכל הסוגים: קציצות מבשר הודו, עוף, בקר וטלה, קציצות דגים, קציצות ירק וקציצות צמחוניות ממגוון חומרים; קציצות מטוגנות, קציצות אפויות וקציצות מבושלות; קציצות "יבשות" וקציצות ברוטב. לצדם תמצאו מתכוני עזר לרוטבי טבילה, לתוספות מתובלות ואפילו למרקים צחים שמשמשים כבסיס לרטבים וכן שלל עצות וטיפים מניסיונה העשיר של דנית, ובכלל זה "דברים שכדאי לדעת לפני שמתחילים בבישול". המתכונים כתובים בשפה פשוטה וברורה וכל שלב מוסבר בצורה מפורטת, כשלצד מצרכים פחות מוכרים מופיע הסבר קצר על טיבם ועל המקומות בהם ניתן להשיגם. כל מתכון מלווה בתצלום מעורר תיאבון, שממחיש את התוצאה הסופית. דנית סלומון היא מחברת ספרי הבישול רבי־המכר "עוגות בקלי קלות", "שוקולד ושושנים", "פיצהפיתה", "קטנטנות - קאפקייקס בקלי קלות" ועוד רבים אחרים.
המחיר שלנו:
39
₪