ירוחם, במדבר, דברים - יד שניה
"הבשלניות של ירוחם", כך מכונות בפשטות אסתר, מסעודה, מרים, רבקה ושולה, תושבות העיירה הפותחות את בתיהן לאירוח המטיילים, התיירים והמבקרים מהארץ ומחו"ל המגיעים אל העיירה הדרומית. הבשלניות של ירוחם מגישות לאורחים מטעמים ביתיים מחומרי גלם מצויים וזמינים. מאכלים טעימים, ריחניים ומגרים, מטעמים מסורתיים המבושלים באהבה, מוגשים בענווה ובמאור פנים ומשתבחים עם השנים. ירוחם, במדבר, דברים מתמקד בסיפוריהן האישיים של הבשלניות, במתכוניהן ובניחוח ובאווירה האופפים אותן. הוראות ההכנה המדוייקות שבספר יאפשרו לכם להכין את המטעמים בהצלחה גם בבית. בין המנות מציג הספר את נופיה המתרקים של העיירה המדברים המתעוררת, השוכנת בין המכתש הגדול - תופעת טבע מעוררת התפעמות, לבין האגם - נווה מדבר מעשה ידי אדם, המציע שפע של פינות חמד ופעילות בטבע. ירוחם, במדבר, דברים הוא מסע קולינרי ואנושי המעורר תחושת גילוי דומה לזו הנוצרת כשמתחברים בטיול בחו"ל עם האוכלוסייה המקומית ואוכלים במסעדות בהן המקומיים סועדים כדי להרגיש חלק מהחוויה המקומית. "ספר זה מהווה בראש ובראשונה הזמנה לבקר בעיירה המיוחדת, לטעום ממטעמיה, לטייל באגם, במכתש ובאתריה הארכיולוגיים ולקחת חלר בחוויה המקומית הירוחמית". (עמרם מצנע) דרור כץ צילם בכישרון רב את האנשים, הנופים ואת המנות מעוררות התיאבון. הספר רואה אור בשיתוף בין עמותת עתיד במדבר, הפדרציה היהודית של מיאמי, שותפות מיאמי - ירוחם וקרן ירוחם החדשה, והוא מיועד לישראלים ולידידינו מעבר לים גם יחד. כל ההכנסות תרומה לקרן ירוחם החדשה לקידום החינוך בירוחם ויסייעו לקידום פרויקט "הבשלניות של ירוחם".
המיגוון המרתק של מטבחים שונים שניתן למצוא בישראל, על שפע הפירות והירקות שבה, משמשים לחנוך בר-שלום כאוצר קולינרי. הוא מוסיף קצת מהטעם המקומי, משנה מעט לפי המצרכים המצויים כאן, מתאים קמעה לפי העונות ומצב הרוח - והכול מצטרף לחגיגה אמיתית של צבעים, ריחות וטעמים.
"אני לא מאמין בעבודה קשה במטבח," אומר בר-שלום בהקדמה לספר זה, "אלא אם היא מהנה, או שהתוצאה הסופית ממש מצדיקה את המאמץ.
אני מאמין יותר בחומרי גלם משובחים, שלא בהכרח צריכים להיות יקרים. בכל עונה כדאי לנצל את מה שטרי וזול ולהבליט את הטעמים הטבעיים. בעיני, אוכל צריך להיות נינוח, שמח, והוא לא חייב להיות 'מעניין' או 'מתחכם'. תמיד חשוב שהאוכל יהיה קודם כול טעים, מנחם ומפנק."
חנוך בר-שלום הוא שף ובעל חברת קייטרינג, יועץ קולינרי, מעצב מזון וכותב ב'ידיעות אחרונות'.
המחיר שלנו:
40
₪
בספר זה מבחר גדול של סלטים מעולים, מכל קצווי העולם: סלטים ישראליים וסלטים בינלאומיים מצרפת ואיטליה, ארצות הברית וארצות הים התיכון, וגם סלטים אתניים - מסלט צנוניות בשומן אווז ועד מטבוחה. למה סלטים? כי הם פשוט טעימים הם קלים להכנה הם טובים לבריאות הם מעודדים שימוש בירקות הם מגוונים מאוד הם נוחים להגשה הם מתאימים לכל תקציב הם מאפשרים יצירתיות סלטים בטעם יהודי ספר זה כולל מידע מעניין בנושא ירקות ומרכיבי סלט אחרים, בשפה העברית, כפי שהוזכרו בתנ"ך, במשנה, בשירת ימי הביניים ובספרות העברית החדשה. זהו חומר עשיר, ולפעמים אף מפתיע, על הפעילות הקולינרית במטבח היהודי לאורך ההיסטוריה. ספר מעורר תיאבון תשומת לב רבה ניתנה לעיצוב הספר. יש בו צילומים של הסלטים ושל רבים ממרכיבי הסלט המודרניים: חסות, עשבי תיבול, ירקות, פלפלים ועוד. הספר ערוך לפי הא"ב של המרכיבים הראשיים ומלבד המתכונים יש בו טיפים, מידע ועצות לרוב.
המחיר שלנו:
30
₪
זהו הספר הראשון בסדרת "פשוט טעים"- סדרת ספרי בישול המאגדת בתוכה מתכונים שכשמם כן הם פשוטים טעימים ומשמחים. השפית המוכשרת אביגיל מייזליק איגדה יחדיו מתכוני עוגות עוגיות גלידות וקינוחים האהובים עליה ביותר מהמתכונים הבסיסיים ופשוטים ביותר לצד מנות מורכבות יותר מתוך ניסיון לפשט את התהליכים ולהפוך אותם לזמינים ומובנים. כמו בספריה הקודמים מצליחה אביגיל מייזליק לרענן את מלאי המתכונים הביתי עם מנות חדשות פשוטות מחומרים זמינים ותהליכים ברורים ושווים לכל נפש."
המחיר שלנו:
45
₪