הוא מהשפים המוצלחים והאהובים בישראל, האיש שלימד אותנו לארח עם לחם משובח וגבינות נפלאות, להגיש מנות גדושות בטעמים ובריחות ארץ-ישראליים, לאפות לחפ מופלא במו ידינו (או לפחות לקנות כיכר ריחנית מלאה הפתעות). אשרז הוא ממגדירי הבישול הישראלי החדש. הוא גם האיש שהראה לנו איך אפשר לחבר טעמים שונים ומפתיעים וליצור שלמות אחת, להתחבר לאדמה ולקבל ממנה השראה - והכול בקלות ובמהירות. עכשיו הוא חוזר אלינו עם ספר חדש וגדוש בהפתעות.
כשתסיימו לדפדף בספר זה ותתחילו לבשל על פי אחד המתכונים הנפלאים שבו, תגלו גם אתם שחומוס הוא גרגר קטן על שולחן האוכל הערבי-ישראלי השופע. בספר זה נחשפים הסודות המסורתיים של המטבח הערבי-ישראלי העילי והמשובח. תכירו כאן עשרות מעדנים מרגשים כמו מקלובה, מסחן, מנסף,תבשילי ירקות מבושמים, שכעת תוכלו להכין בבית. זהו אוסף של יותר מ-160 מתכונים, המבוססים על פירטי מזון מקומיים, שקל להשיג וקל להכין, ובצדם, רשימות של שווקים וחנויות לעשבי בר עונתיים, לירקות הבלאדי הערביים, לתבלינים, לממתקים ולכלי בישול. עם זאצ- להכנת רוב המתכונים מספיק מסע קצר אל הירקן השכונתי. המתכונים פשוטים להכנה, אל חובקים יריעה רחבה של מסורת, תרבות, סודות משפחתיים, קיצורי דרך וטעמים.
המחיר שלנו:
45
₪
ארוחה משותפת עם ידידים היא אחד מתענוגות החיים, והאירוח צריך להיות תענוג ולא מטלה - הזדמנות להניח בצד את האוכל היומיומי, ולהתנסות במנות חדשות, טעמים מיוחדים, רכיבים ורעיונות מקוריים. המתכונים בספר נראים מרהיבים ומקצועיים, אך קל להכין אותם וטעמם נפלא. בישול למען ידידים מספק יותר מ - 100 רעיונות נהדרים למתכונים, ביניהם מרק עוף וכרישה, פטריות צלויות עם גבינת מסקרפונה, טארט עגבניות, לזאניה מגבינת מוצרלה וחצילים, כדורי דג מעושן עם תרד וחמאת לימון, פאי עוף בפטריות, טלה בזיתים וברוזמרין; וגם קינוחים - כמו טארט אפרסקים, תאנים ושקדים, עוגת טירמיסו באגוזי לוז ורבים אחרים. עם בישול למען ידידים אפשר להכין מזון שיענג וירשים אח החברים בכל עונה ובכל אירוע.
המחיר שלנו:
35
₪
עוגות בחושות הן טעם של בית, של קפה ושל אירוח קליל. ההכנה לא מסובכת, לא מפרידים חלבונים, לא מתפיחים שמרים ולא עורמים שכבות; פעמים רבות אפילו לא משתמשים במערבל: מערבבים - ושולחים לתנור. עוגות בחושות מתאימות גם כמתנה: אורזים יפה בצלופן, מעטרים בסרט ומגישים בחום. הן נשמרות מצוין מחוץ למקרר, ולכן גם מתאימות למשלוח לבן או לבת בצבא או ליציאה לטיולים. בני סיידא מביא שלל מתכוני עוגות בחושות, מחומרים זמינים, שייתנו לכולנו רעיונות איך לשדרג את העוגות שאנו מכירים: עוגות פשוטות, עוגות עם פירות, אגוזים, שוקולד וגבינה, מאפינס וגם עוגות מושקעות יותר על בסיס העוגה הבחושה שאנו מכירים.
המחיר שלנו:
39
₪
בישול המתרחש ממש על השולחן מאפשר למארחים להשתתף בארוחה ולא להרגיש כמלצרים הרצים הלוך ושוב מן המטבח אל השולחן. פונדו אירופי ופונדו מהמזרח הרחוק, שאותם מכינים על השולחן, הם הפתרון הקל והנוח לאירוח. פונדו אירופי הוא פונדו גבינה לסוגיו או פונדו בורגיניון - טיגון בשר בשמן עמוק. פונדו מהמזרח הרחוק, המכונה במערב בשם "פונדו סיני", נעשה בסיר מיוחד הנקרא "הוט - פוט" דהיינו "סיר לוהט" או "סיר מונגולי". היפאניים מבשלים על השולחן מאכלי "שאבו - שאבו" ו"סוקיאקי", וגם הקוריאנים והווייטנאמים מכינים ארוחות מלאות על השולחן בווריאציות מקומיות. מתכונים לכל סוגי הבישול האלה ניתנים בספר זה, וכן מתכוני מיטבלים (דיפים), רטבים וסלטים המשלימים את הארוחה. כשמבשלים על השולחן הסועדים הם הטבחים של עצמם. כל המצרכים חתוכים מראש וערוכים על השולחן. כל אחד מבשל מהמוצרים על פי טעמו ונעזר במזלג פונדו ארוך, במקלות אכילה (צ'ופסטיקס) או במסננת קטנה. הספר מבשלים על השולחן יעזור לכם לארח בקלות את אורחיכם ולענג אותם. תוכלו לבחור מתכונים קלאסיים או חדישים, מתכונים פשוטים או מתוחכמים, זולים או יקרים, והכול בלא מאמץ רב. לסיום הארוחה, או לאירוח קל, תוכלו להכין פונדו מתוק, בטעמים שונים, והאורחים יטבלו בו פיסות פרי וחתיכות עוגה. אתם תגלו שפונדו מתוק הוא אחת הדרכים הנחמדות והמהנות לארח את החברים.
המחיר שלנו:
39
₪