באביב 2020, בפרוץ מגפת הקורונה, הודרו אזרחים מבוגרים מן המרחב הציבורי וסומנו כקטגוריה מובחנת, נטולת זכויות ומסוכנת. כך הפכה הזִקנה מתקופה בחיי אנוש ל"גזע" שאנושיותו מוטלת בספק. "מצב החירום", שבשמו הובדלו ובוּדדו הזקנים מממלכת החיים, לא היה אלא ניסוי כלים שלטוני בניהול ומִשמוּע אוכלוסיות, שהטרים את התמורות בסדר הפוליטי בישראל ובעולם המערבי. מגילנות לגזענות חושף את התשתית האידאולוגית שפעלה מאחורי האפידמיולוגיה ואת עיצוב דמותה של הזִקנה לא רק כקורבן אלא גם כמקרבן, המפיץ מחלה ומבשר מוות. הוא מראה כיצד בשם הדאגה החמלה הואץ תהליך חברתי ששחק את אנושיותם של הזקנים והציג אותם כבעיה שיש לפותרה. מחבר הספר, פרופ' חיים חזן, קורא תיגר על השפה, המדיניות והדמיון התרבותי שלנו, ומזמין לחשוב מחדש מהי זקנה, מהו ערכו של אדם באחרית ימיו, ומה קורה לחברה שמסבה את מבטה מעברה ומעתידה בשם כוחו של ההווה. חיים חזן הוא אנתרופולוג חברתי, פרופסור אמריטוס בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, ומנהל שותף במרכז מינרבה לחקר בין־תחומי של סוף החיים באוניברסיטת תל אביב.
בספר שלפניכם, סער חלק, מוביל אתכם במסע מרתק, מבוסס מחקר. מסע שעשרות הורים כבר עברו אותו וגילו כיצד, בשיטה ייחודית, אפשר להפוך מהורה ש'מאבד את זה' כשהוא רואה את הילד במסך, להורה בטוח בדרכו שמלווה את ילדיו אל העולם של העתיד. הורים מספרים: "אני לא אגזים אם אומר שזה אחד התכנים משני החיים שעברתי! הצלחת לגעת בנקודות אמיתיות מבלי ליצר אצלי אשמה כלל" "כלכך נהנתי מהתהליך, הבית נרגע בטירוף, וגם אני נרגעתי, תודה על ההנגשה של נושא חשוב כלכך!" "הספר הזה מציע דרך חדשה ומעשית לבניית קשרים חזקים יותר במשפחה, גם בעולם שבו מסכים הם חלק בלתי נפרד מהחיים" סער חלק מומחה בתחום המדיה הדיגיטלית והחינוך, ומרצה בנושאי התמודדות עם אתגרי המסכים בעידן המודרני. ספר זה הוא תמצית העשייה והלמידה שלו בתחום, והוא נועד להעניק להורים כלים להתמודד בצורה חיובית ופרודוקטיבית עם עולם המסכים של ילדיהם.
המחיר שלנו:
68
₪
ספרם של פרופ' יוסף יובל טובי ורעייתו ד"ר צביה טובי , יהדות תוניסיה ושכנותיה בזמן החדש (1950-1880) , מכנס בתוכו חמישים וארבעה מאמרים – כולם פרי עטם – שראו אור בבמות מדעיות והרצאות שנישאו בכנסים מדעיים – אלו ואלו במדינת ישראל ומחוצה לה. רובם בעברית ומיעוטם באנגלית ובצרפתית. כמה מן המאמרים נכתבו על ידיהם במשותף ואחרים על ידי ד"ר טובי בשיתוף פרופ' גלית חזן־רוקם, ד"ר אילת ברב וד"ר דוד גדג'. מאמרים בודדים סובבים על שכנותיה של יהדות תוניסיה בלוב ובאלג'יריה. פרקי הספר ממוינים בשבעה חלקים לפי הנושאים המייצגים את חיי הקהילות הללו בזמן החדש: תמורות חברתיות, ספרות, לשון; ציונות; לימוד הלשון העברית; תיאטרון; תרבות עממית. יצוין, כי בהשפעת אירופה והציונות חלו במהלך התקופה הנדונה תמורות חברתיות, רעיוניות ולשוניות מעמיקות בקרב יהדות תוניסיה, בעיקר בקהילות הצפון. מצד אחר, בעיקר בקהילות הדרום, נשמרו מסורות רבות מימי קדם. כל אלו מיוצגות היטב בקובץ זה, המסכם את פעלם של פרופ' טובי ורעייתו בחקר יהדות תוניסיה במשך כשלושים שנה, ובייחוד בחשיפת חשיבותה ועושרה של הספרות הערבית־היהודית וגיוונה הרב של התרבות היהודית בצפון תוניסיה.
המחיר שלנו:
240
₪