התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח חינם בקנייה מעל 199 
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • אוצר מילים - שירי לב־ארי

אוצר מילים - שירי לב־ארי

מק"ט מוצר: 003200223651

הספרים שקראנו והספרים שאנו קוראים לא נבראו מעצמם. כתבו אותם בני אדם שעברו תהליכים מטלטלים עד שהשלימו את היצירה שלהם. לפעמים קל לזהות את הזיקה בין סיפורי החיים האישיים של הסופרים ובין הספרות שהם כותבים, ולפעמים הסופרים מחביאים את עצמם בין השורות. על כל פנים, הזיקה בין הביוגרפיות האישיות ובין הספרים לְעולם מרתקת, וגם תהליך יצירת הסיפור והיווצרות המשמעות.

במשך יותר משני עשורים נפגשה שירי לב־ארי עם מיטב הסופרים מהארץ ומהעולם, קיימה איתם דיאלוג, לפעמים הקשתה עליהם ולפעמים רק הקשיבה בהשתאות. בכל מפגש כזה עלו שאלות ותשובות על היצירות ועל החיים ומחשבות על הספרות עצמה. 

הספר שלפניכם מכנס את מיטב השיחות עם מיטב הסופרים, ובהם דויד גרוסמן, עמוס עוז, מאיר שלו, צרויה שלו, אורלי קסטל־בלום, אתגר קרת, א"ב יהושע, יהושע קנז, טוני מוריסון, מרגרט אטווד, ג'ונתן פראנזן, פול אוסטר, מייקל שייבון ורבים אחרים.

פרקי השיחות בספר חושפים, מתוך אינטימיות עמוקה, מהאישיות ומהעולמות הפרטיים של הסופרים. למעשה, כל שיחה כזאת היא סיפור בפני עצמו. לעיתים הסיפורים יגרמו לקוראים להבין טוב יותר את היצירות שקראו, ולעיתים יגרמו להם להבין משהו על עצמם, על העולם.

שירי לב־ארי היא עיתונאית ואשת ספרות. היא בעלת תואר ראשון בספרות ופילוסופיה ותואר שני במדעי הדתות מאוניברסיטת תל אביב. במשך שנים סיקרה את עולם הספרות עבור עיתון הארץ, ערכה והגישה תוכניות רדיו ושוחחה עם סופרים מעל בימות שונות. זהו ספרה הראשון.

מחבר/ת שירי לב־ארי
מק"ט מוצר 003200223651
שם יצרן עם עובד

אולי יעניין אותך גם

  • האור בקצה

    אנחנו פגועים. כועסים. נוטרים טינה. רוצים לנקום. לפעמים גם מוציאים את הנקמה לפועל כדי להירגע. לאן זה מוביל אותנו?

    הספר האור בקצה הוא מסע רגשי ומחשבתי יוצא דופן. הוא עובר דרך הפסיכולוגיה של הכאב, הסוציולוגיה של השנאה, הקולקטיביות של הטינה, והתשוקה הכל־כך אנושית — לנקמה. 

    אבל הספר הזה הוא לא רק חפירה בתהומות. הוא חיפוש עמוק – לפעמים כואב – אחר האפשרות לתיקון. לא מתוך סליחה מזויפת, אלא מתוך הבנה. מתוך אחריות. מתוך רצון לשרוד את המקום שאנחנו חיים בו, כפרטים וכקולקטיב. 

    ספרם של טובה הרטמן ויהודה שוחט נוגע בחוויות של כולנו משבעה באוקטובר 2023 ואילך, אבל גם בחיי היום־יום, בדברים הקטנים שגורמים לנו להתפוצץ, עד שאנחנו לא מסוגלים עוד להכיל, תוך שאנחנו נכנסים למעגל סבל שממנו כולנו נפגעים. 

    באמצעות עשרות ראיונות עומק ומונולוגים מטלטלים, האור בקצה הוא לא עוד ספר תיאוריה: הוא מראָה, לעיתים עקומה, לעיתים בוערת, אבל תמיד אנושית.

    פרופ' טובה הרטמן היא דיקאנית החוג למדעי הרוח והחברה בקריה האקדמית אונו. זהו ספרה השישי.

    יהודה שוחט הוא מרצה בקריה האקדמית אונו, סופר ועיתונאי. זהו ספרו הרביעי.

    המחיר שלנו: 83