התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • ההיסטוריה הקצרה של ה - AI - טובי וולש

ההיסטוריה הקצרה של ה - AI - טובי וולש

מק"ט מוצר: 124500005690

נדמה שה־ AI פרצה בבת אחת לחיינו, ואי אפשר להתחמק ממנה. כולם מדברים עליה, בכל מקום – מנהג המונית ועד חוקרת המוח  – ולכולם יש דעה. הבינה המלאכותית מעוררת בנו שלל רגשות מעורבים: לעתים סקרנות ותקווה, לעתים חשדנות ואפילו פחד אמיתי לעתיד האנושות.
 
אך האמת היא שהבינה המלאכותית מלווה אותנו, בצורה כזאת או אחרת, כבר מאות ואלפי שנים, והרעיונות שמניעים את התפתחותה המטאורית בימינו נזרעו עוד בראשית המאה הקודמת. טובי וולש, חוקר עטור פרסים ומבכירי מומחי ה־ AI בעולם כיום, עושה סדר בהיסטוריה של מהפכת הבינה – ממבחן טיורינג ועד משחקי השחמט בין האדם למכונה, מהפילוסופים של יוון העתיקה ועד הצ'אטבוט. הוא מסביר מושגי יסוד לצד רעיונות מתקדמים יותר, מספר איך נוצרו הטכנולוגיות החדשות (וגם למה הבינה ממציאה שטויות לפעמים) – וכן, יש לו כמה תשובות מפתיעות על השאלות שמטרידות את כולנו.

בכתיבה נגישה, הומוריסטית ומאירת עיניים, וולש מציג לא רק את סיפורה המופלא של הבינה המלאכותית, אלא גם מורה נבוכים מקוצר לחיים במאה ה־21

מחבר/ת טובי וולש
מק"ט מוצר 124500005690
שם יצרן תכלת
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • קולנוע ותודעת המציאות - מרלין וינג

    מרלין וניג מוכרת לקוראיה כמבקרת קולנוע שאוהבת לאהוב סרטים; בספרה החדש, קולנוע ותודעת המציאות – מסות קריטיות, חושפת וניג את השדה המגנטי של היצירה הקולנועית ואת הקשר העמוק בין קולנוע לפיזיקה, מתוך היבטים פילוסופיים נבחרים, ביניהם: הזמן הלא- סימטרי, המרחב הקדוש של הצופה, החוש המיני, האמת והשקר של הפיזיקליזם, שיפוטי מחשבה ורגש, ועוד. היבטים אלה, אשר אותם היא מכנה ״מסות קריטיות״, מעניקים לקורא כלים מדעיים ואופני מחשבה המדגימים באופן חדשני כיצד נוכל להיחלץ מהצפייה הפסיבית לצפייה אנרגטית מלאת תשוקה, וכיצד באפשרותנו להפוך כל סרט, אפילו כזה המכונה ״רע״, לחוויה מיטיבה.

    ספרה של וניג הוא הצעה לדיון מקיף על יכולת השליטה של הצופה בחוויה הקולנועית, לצד תפקידו של הקולנוע בעיצוב המציאות, המבט והשיח התרבותי. ספרה מהווה בחינה חדשנית להשפעת המחשבה, הרגש והתודעה האנושית במהלך הצפייה, והוא מתבסס על מחקרים מתחום הפיזיקה והפילוסופיה.

    ד״ר מרלין וניג היא במאית קולנוע ותסריטאית, חוקרת, מבקרת קולנוע ופעילה ציבורית. מבין ספריה "הקולנוע החרדי" (2011); "אז מה היה לנו פה – מחווה לרולאן בארת" (2016); "פאניקה בסגנון חופשי" (2017) ו״קולנוע משלהן – סרטי הגל החדש של הקולנוע החרדי״ (2020).

    המחיר שלנו: 75.60