התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • תיאוריה ארגונית - מארי ג'ו האץ'

תיאוריה ארגונית - מארי ג'ו האץ'

מק"ט מוצר: 020810728567
   

ארגונים הם הבסיס לחיים המודרניים – ממקומות עבודה ואוניברסיטאות ועד עמותות, ממשלות ותאגידי ענק. אבל איך הם באמת פועלים? מה מעצב את תרבותם, את יחסי הכוח בתוכם ואת יכולתם להשתנות?

הספר תיאוריה ארגונית מוביל את הקוראים והקוראות למסע בין מושגי היסוד, הגישות התיאורטיות והסוגיות המרכזיות בתחום הסוציולוגיה של הארגונים דרך שלוש עדשות שונות:

המודרניסטית – הרואה בארגונים מערכות רציונליות שניתן למדוד, לנתח ולשפר בעזרת כללים ומודלים ברורים לניהול יעיל.

 

הסימבולית – המתבוננת בארגונים כבעולמות תרבותיים, שבהם סמלים, שפה וטקסים מעצבים זהות, משמעות ודרך פעולה.

 

הפוסטמודרניסטית – המערערת על הנחות היסוד של הארגונים, חושפת את יחסי הכוח ומעודדת בחינה ביקורתית של "המובן מאליו".

בכתיבה בהירה ונגישה, עם שפע דוגמאות ורעיונות שנולדו בשיח חי עם סטודנטים וסטודנטיות, הספר מציע הבנה עמוקה של דרכי הפעולה בארגונים ושל האנשים שבתוכם. הוא מתאים לכל מי שרוצה לחשוב אחרת על העולם הארגוני – סטודנטים וסטודנטיות במדעי החברה, מנהלות, יזמים, וגם סקרנים הרוצים להבין את הכוחות (הגלויים והסמויים) המעצבים את חיינו.

 

לקוראות ולקוראים בעברית, הספר מציע הזדמנות לבחון את הארגונים המקומיים – במגזר הציבורי, העסקי והחברתי – על פי שלוש פרספקטיבות מרכזיות, ולגלות כיצד רעיונות ותובנות מן העולם יכולים להאיר דינמיקות ארגוניות בישראל.

מרי ג'ו האץ' היא פרופסור אמריטה בבית הספר למסחר באוניברסיטת וירג'יניה ועמיתה בבית הספר למנהל עסקים של קופנהגן. היא כיהנה כמרצה אורחת באוניברסיטת גטבורג וכחוקרת עמיתה במרכז למוניטין תאגידי באוניברסיטת אוקספורד. מחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים בתחומים של חקר ארגונים וניהול.

מחבר/ת מרי ג'ו האץ'
מק"ט מוצר 020810728567
שם יצרן למדא
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • סיטארה

    קדוש סוּפי מסתורי נעלם בין הסמטאות ובתי הקברות של דלהי העתיקה. את החלל שנפער ממלאים ניסיונות עיקשים של מספרים שונים להרכיב את סיפור חייו, לשחזר את דמותו מפיסות יומיום ומנבכי דמיונם.

    סיטארה הוא ספר שמרחיק אל מחוזות גיאוגרפיים וספרותיים לא שגרתיים. העלילות מתרחשות בין כתליו של עולם מוסלמי אדוק וגברי, מרוצף איסורים, והדמויות הכבולות בו משתוקקות לפרוץ את הגבולות הנוקשים של קיומן. השפה החושנית והעשירה מתפתלת בין סמטאות העיר העתיקה, רודפת את הדמויות ונאחזת בהן כמו שד.

    בתוך כך עולות השאלות היסודיות ביותר של הספרות: כיצד לספר סיפור? למי מותר לספר, על מי ועל מה? היכן עובר הגבול בין מציאות ובדיה?

    המחיר שלנו: 61.60
     
  • זהות חבולה

    ספרו החדש של מנשה כהן, זהות חבולה, מתאר נפגעי נרקיסיזם אשר נשחקים מהזדהות טראומטית עם מתעללים, ואי לכך נותרים במצב של ניכור ביחסים עמם. מדובר במצבים של קיפאון פוסט-טראומטי שבו לא ניתן להתרחק מהמתעלל ולא ניתן להתקרב אליו, מצבים שבהם התוקפן שבחוץ והתוקפן שהופנם שוחקים באופן מתמיד את נפש הקורבן שנעשה חסר אונים. התפתחות הזהות של הקורבן משתבשת, והוא כסובייקט נשאר כלוא במעין פקעת נפשית-גופנית שמנותקת מהחלל ומהזמן מבלי יכולת להיחלץ.

    המחבר מעלה כאן טראומות זהות שונות הנוצרות אצל ילדים להורים נרקיסיסטים, ילדים אשר נמצאים בעיסוק נפשי טורדני של חיפוש עצמי, סובלים מלחץ נפשי, ניתוקים ומרגשות אשם קשים. מהנושאים המרכזיים המתוארים בספר: לחיות בחרדה מתמדת, להיות כלואה בתוך עצמי, לחיות לפי הדוקטרינה של השבט, לחיות באשמה מתמדת, להלך על חבל דק, וכשכלו כל הקיצין להיזרק לרחוב בחוסר כול. למרבה הצער, מי שסבל מהזדהות עם התוקפן נוטה לעיתים לשחזר את הדפוס הזה ביחסים עם אחרים, וכך מתהווה העברה בין-דורית של  יחסים סאדו-מזוכיסטיים.

    "כשאתה אוהב ומעריך מישהו (הורה, בן זוג) והוא תוקף אותך פיזית או מילולית אתה נעשה מבולבל, חצוי, מתקשה להתקרב, רוצה להתרחק. איך מתגברים על הפגיעה והבלבול? בדרך כלל לא ממש מתגברים, בוודאי כשהיא מתרחשת בגיל הרך, אבל מנסים לעשות מניפולציה לנפש שלנו: מאשימים את עצמנו שאנחנו גרמנו לזה וגם שאנחנו אחראים על הרוע, מנסים להתגונן ולהדוף, אולי מנסים להתרחק אבל זה לא עוזר, מתנתקים מהקשר ואז סובלים בפנים מרגשות אשמה וזוכים להתקפות מהפוגע" (מתוך הספר).

    מנשה כהן הוא פסיכולוג קליני בכיר, מטפל בפוסט-טראומה ובנפגעי נרקיסיזם. ספרו "פתאום אביב בסתיו" (הוצאת כרמל, 2015) נכתב בשיתוף עם סמדר גונן. "זהות חבולה" הוא ספרו השלישי בנושא נרקיסיזם. שני ספריו הקודמים בנושא, "הדמות מאחורי המראה" (2020) ו"מי רוקד עם הנרקיסיסט?" (2022), ראו אור בהוצאת רסלינג.

    המחיר שלנו: 72.80