התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • טרנסג'נדריזם והוויה- נוריאל פריגל

טרנסג'נדריזם והוויה- נוריאל פריגל

מק"ט מוצר: 024900513118
  

טרנסג'נדריזם והוויה הוא ניסיון פילוסופי ראשון לבחון את נושא הטרנסג'נדריות בצורה ייחודית ומקיפה. הכותב מוביל אותנו – דרך שביל פילוסופי־קיומי, דרך בחינת הניכור, המתח, המאבק והשאיפה להרמוניה המתקיימים בטרנסג'נדריות – להתמודדות עם נושא הטרנסג'נדריות וגם להבנה עצמית של קיומנו כבני אדם. בעקבות הקונפליקט שבין התודעה לגוף, מציע הכותב אתיקת חיים המתאימה לכל אדם, ומנסה להשיב לשאלות כלל אנושיות־קיומיות. הטרנסג'נדריות טומנת בחובה היבטים אוניברסליים שונים של הקיום האנושי ועוסקת בתחומים כגון תרבות, פרשנות, דת, אתיקה, פנומנולוגיה, זכויות, אפיסטמולוגיה, אונטולוגיה ואף מטפיזיקה, והכותב שוזר אותם יחד לכדי אתיקת חיים כלל אנושית.

 

נוריאל פריגל הוא דוקטור לפילוסופיה, חוקר, מורה ומרצה לפילוסופיה ולתחומים ההומניים, ועוסק בתחומים מגוונים: מטפיזיקה, אונטולוגיה, אידיאליזם גרמני, אקזיסטנציאליזם, פילוסופיה קונטיננטלית, מטא־אתיקה ופרשנות ותרבות.

מחבר/ת נוריאל פריגל
מק"ט מוצר 024900513118
שם יצרן כרמל
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • הדרוזים: בין שותפות להדרה

    מאז קום המדינה מתבססת מערכת היחסים בין הדרוזים בישראל לבין החברה היהודית על אסטרטגיה תועלתנית, המתעדפת את הזהות העדתית הדרוזית הצרה על פני מרכיבים לאומיים. בתמורה לשירות צבאי, הובטח לעדה שוויון זכויות, כאמור במגילת העצמאות. גישה פרגמטית זו עיצבה "אחווה יהודית־דרוזית", שהצמיחה מנהיגוּת ואליטות דרוזיות חדשות המזוהות עם המדינה. המעמד המועדף של הדרוזים, הנתפסים כמי שהם "בבחינת מוגנים", תרם ללכידות תרבותית ודתית, למרות התחרות הפנימית בקרבם. את חקיקת "חוק יסוד – הלאום" ב־2018 פירשו הדרוזים כהפרה מהותית ומעשית של מעמדם, שמידרה אותם במופגן כאזרחים "מדרגה שניה". ב־2024, בעקבות הפרעות שחוללו כוחות המשטר החדש בדרוזים בסוריה, נענתה ממשלת ישראל לבקשת מנהיגי העדה, וצה"ל פעל כדי להגן על אחיהם שם. כך נוצר מצב גיאופוליטי שהרגיע לפי שעה את התביעה למימוש הבטחת השוויון.

    הספר הדרוזים בין שותפות להדרה מביא נתונים ייחודיים הממחישים את התמורות בחברה הדרוזית בעשורים האחרונים, לצד הסברים למתחים השוררים בין השיקולים התועלתניים של האליטות לבין הצורך לשמור על הזהות הייחודית של העדה ומערכת היחסים שלה עם סביבתה. חרף ההבטחה ההיסטורית לשוויון, הדירוג הסוציו־אקונומי של היישובים הדרוזיים בישראל נמוך מאוד, ולכך השלכות מרחיקות לכת על מרקם היחסים שלהם עם המדינה. 

    אמל ג'מאל הוא פרופסור למדע המדינה ודיקאן הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב. הוא פרסם עשרות מאמרים וספרים. מספריו האחרונים: הפעילות התקשורתית של מיעוטים לאומיים בעידן האלגוריתמי (הוצאת מכון וולטר ליבך, 2020), Reconstructing the Civic: Palestinian Civil Activism in Israel (New York: State University of New York Press, 2020)

    המחיר שלנו: 94.40