"חוויתי הרבה מערכות יחסים רעילות, וסבלתי מִתלות רגשית. זמן רב התעלמתי מהקול הפנימי, שאמר לי שמשהו לא בסדר. פחדתי להתבונן פנימה. וכך השתקתי בהדרגה את הקול שקינן בתוכי. בזתי לעצמי במידה כזו, שבפעם המיליון בחיי הפכתי לאויבת מספר אחת שלי. אבל יום בהיר אחד הקול הזה חזר, וידעתי שהגיע רגע האמת... אזרתי כוחות לעשות עבודה על עצמי. וחיי השתנו מן הקצה אל הקצה!" — מ"א מריה אסקלפס היא פסיכולוגית קלינית, סקסולוגית ומטפלת זוגית, שבזכות עצותיה המעשיות ונוכחותה ברשתות החברתיות, הצליחה ליצור סביבה קהילת עוקבים עצומה. בספר לאהוב אותי, לאהוב אותך היא מזמינה את כולנו לבנות מערכות יחסים בּריאוֹת באמצעות תרגילים מעשיים, תיאורי מקרים מחדר הטיפולים, חוויות אישיות, וגם דוגמאות להתכתבויות רעילות בווטסאפ, הרהורים ומסקנות. הבשורה הטובה: אף פעם לא מוקדם מדי או מאוחר מדי ללמוד להיות מודעים לְמה שאנחנו חווים; לאהוב ולהעריך את עצמנו, תחילה כאינדיבידואלים ואחר כך כבני/בנות זוג. קשר רעיל הוא קשר שלילי ומזיק, שכרוך במצוקה. ייתכן שכבר עכשיו אתם חושדים שמצב היחסים שלכם לא טוב, ואתם רוצים להיחלץ ממנו. אם החלטתם להקשיב לקול הפנימי הזה, הספר הזה הוא בשבילכם. הגיע תורכם להציב גבולות לטובת הרווחה האישית שלכם ולחיזוק ביטחונכם העצמי. כי לאהוב אחרים זה חשוב, אבל תחילה חשוב לאהוב את עצמנו!
חלפו שלושים שנים מאז שבנימין נתניהו נכנס לראשונה למשרד ראש הממשלה. דרכו אל הצמרת הפוליטית בישרה על הצפוי: הפוליטיקאי הצעיר, טענו אלו שהתוודעו למעשיו, הכניס שיטות של "מאפיה" לפוליטיקה, ופעל כ"ראש כנופיה". לא החברה הישראלית עניינה את נתניהו, הם הבהירו, אלא השלטון כתכלית עצמו. לאחד משרי מפלגת "הליכוד" שכיהן בממשלתו הראשונה הספיקה כהונה בת שנה כדי לקבוע שנתניהו מבקש לשנות את המשטר הישראלי מהיסוד, ולחסל את "מוקדי הכוח" המפריעים לו להחזיק בידיו את הכוח הפוליטי כולו. את השררה הפוליטית הוא ביקש, ולא את שגשוגה של ישראל. שלושים ויותר שנים לאחר מכן, הערכה זו מקובלת על רבים.
הספר מלחמת שלושים השנים: בנימין נתניהו נגד ישראל מציג את ההיסטוריה הפוליטית של נתניהו מראשית הדרך ועד ימינו. עיון בפועלו ובמדיניותו מלמד שמלחמתו של ראש הממשלה נגד ישראל היא ארוכת שנים, ולא החלה רק בעשור האחרון, עם פתיחת החקירות נגדו. יחסיו של נתניהו ליריבים פוליטיים, ניסיונותיו לחבל ביחסי החוץ הישראליים ולפגוע במכוון בביטחון המדינה, התעלמותו ארוכת השנים מעמדותיהם של גורמי ביטחון וחוץ בסוגיות רגישות, מדיניות הצנע הכלכלית שהוביל כשר אוצר ותוצאותיה, פועלו לחיסול משטר החוק – סוגיות אלה ואחרות נידונות בהרחבה בספר, שמנתח את הסכנה שמטיל נתניהו כלפי החברה והדמוקרטיה הישראלית.
אדם רז הוא היסטוריון וחוקר בעקבות – המכון לחקר הסכסוך הישראלי-פלסטיני . הוא פרסם ספרים ומאמרים רבים הנוגעים בין היתר להיסטוריה של הסכסוך, לתוכנית הגרעין הישראלית ולתיאוריה פוליטית. מספריו האחרונים: הדרך לשבעה באוקטובר: בנימין נתניהו, הנצחת הסכסוך והידרדרותה המוסרית של ישראל (פרדס, 2024), והלקסיקון של הברוטליות: מונחים מרכזיים ממלחמת עזה (ביחד עם אסף בונדי, פרדס, 2025).
המחיר שלנו:
78.40
₪