האם קיומו של הרוע מערער על קיומו של אלוהים? מהו מעמדם המוסרי של בעלי חיים? האם התיאוריות המדעיות החשובות ביותר אמיתיות או שהן כלי יעיל לניבוי ולהסבר בלבד?הניסיונות להשיב על השאלות הגדולות של החיים – וגם של המבחנים בפילוסופיה – דורשים טיעון מנומק. רק שלעתים קרובות מדי הטיעון הולך לאיבוד תחת תילים של פרשנות, נקבר תחת ערימות של טקסטים קריאים יותר או פחות.מהנחות למסקנה סוקר בתמציתיות את עיקריהם של מאה מהטיעונים המפורסמים והמשפיעים ביותר בפילוסופיה המערבית. הוא מתמקד ברעיונות ובהנחות שהובילו ליצירת כל טיעון, פורש בצורה נהירה את המבנה הלוגי שלו ואת המסקנה העולה ממנו. בספר מוצגות דוגמאות לטיעונים מתקופות שונות וממסורות פילוסופיות מגוונות.הטיעונים נבחרו מתחומים שונים, למשל מטאפיזיקה, אפיסטמולוגיה (תיאוריית הידיעה), פילוסופיה של המוסר, פילוסופיה של המדע, פילוסופיה של הנפש ופילוסופיה של השפה. הספר הוא כלי עזר נגיש וקומפקטי לכל מי שרוצה ללמוד וללמד את התחומים הללו, ולהיחשף לתשתית ההגיונית שבבסיסם.מייקל ברוס, בעל תואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת סן דייגו, לימד קורסים בפילוסופיה ובמתמטיקה במרכז רובינסון לחוקרים צעירים של אוניברסיטת וושינגטון. מאמרים פרי עטו התפרסמו, בין השאר, בספרים ובכתבי עת.סטיבן ברבון הוא פרופסור חבר באוניברסיטת סן דייגו. מחקרו מתמקד בפילוסופיה של המאה ה-17, בייחוד בהגותם של ברוך שפינוזה וגבריאל סושון.
הספר הזה הוא שיתוף פעולה מיוחד של השף-קונדיטורית והמתכונאית המצליחה, קרין גורן, ושל השף, המתכונאי והבלוגר האהוב, רון יוחננוב. הוא מוקדש כולו לרגעים הקטנים והמיוחדים של שבת – לפניה, במהלכה ואפילו בסופה, כדי לדאוג שהשבוע החדש יתחיל הכי מתוק שאפשר. זהו ספר חגיגי ומלא השראה, גדוש במתכונים שישמשו אתכם מרגע ההכנות ביום שישי בבוקר ועד לקפה של מוצאי שבת. פרקי הספר מלווים את סוף השבוע המשפחתי צעד אחד צעד: חלות לשולחן השבת, לחמניות לארוחת שישי בצהריים, קינוחי פרווה מושקעים, בראנץ’ מפנק לשבת בבוקר, נשנושים לצד הקפה ומאפים מלוחים למלווה מלכה. כיאה לגורן ויוחננוב, תמצאו בפנים מתכונים שנבדקו עד הפרט האחרון, טיפים קטנים שעושים הבדל גדול, השראה לאירוח ביתי באווירה חמה ומשפחתית וצילומים מרהיבים שיעשו לכם חשק להיכנס למטבח. ”אופים לשבת” הוא הרבה יותר מספר מתכונים – הוא הזמנה לקחת רגע לעצמכם, לעצור את המרוץ השבועי ולמלא את המטבח בריחות טובים, בחום של בית ובטעם של מסורת.
המחיר שלנו:
99
₪
השפה העברית עמדה בליבו של שיח ציבורי תוסס שהתנהל בעיתונות היהודית מאמצע המאה התשע עשרה ועד לערב מלחמת העולם הראשונה. האם העברית היא לשון הקודש, שפת התנ״ך או השפה הלאומית היהודית? האם יש עברית נכונה, ומי קובע זאת? וכיצד ניתן להפוך את הלשון ההיסטורית והמקודשת לשפת תרבות ותקשורת מודרנית?
העברית מסמל למציאות: שיח על שפה מתחדשת עוקב אחר הדיונים על השפה העברית שהתנהלו בעיתונים בעברית, ביידיש ובגרמנית, ומתאר את הגישות השונות בציבור היהודי למהותה של השפה העברית, תפקידה ועתידה. רבים ממשתתפי השיח, ובהם משכילים, לאומיים ואורתודוקסים, ראו בסוגיית העברית המתחדשת מרכיב מרכזי בזהותם כיהודים מודרנים ובתפיסת העתיד שלהם בתקופה של שינויים חברתיים ופוליטיים דרמטיים. הפולמוסים החריפים בנושאי ספרות, פוליטיקה וחינוך גם השפיעו על התפתחות העברית בפועל.
העברית מסמל למציאות בוחן את חידוש השפה העברית כפי שהוא עולה מן הדיון הער בעיתונות היהודית. הספר מציע הבנה חדשה במקורותיה של התרבות העברית המודרנית, הממשיכה להיות מושא לדיון עד היום.
המחיר שלנו:
94.40
₪