סיפור יציאת מצרים הוא סיפור של תהליך: עם נולד מתוך עבדות, התנגדות ותקווה. זהו סיפור שבו החירות איננה מוגשת לעם המשועבד כדבר מובן מאליו, אלא נבנית בהדרגה דרך עימותים, משברים, נסיגה והתקדמות.יציאת מצרים – חירות וברית מציע קריאה ספרותית־פרשנית בסיפור המקראי של יציאת מצרים (שמות א-טו). הספר מציע קריאה מוקפדת וצמודה של הטקסט המקראי, של מבנה העלילה, של מתחים וחזרות, ועל רקע דרכי העיצוב של הסיפור נחשפת יצירה שלמה ומהודקת בעלת היגיון פנימי ובעלת מגמה.הספר מציג את סיפור יציאת מצרים כמושתת על ציר כפול: משה מוקדש פעמיים לשליחותו כשיקוף של שני זרמים שמעצבים את סיפור גאולת ישראל ממצרים ויוצרים יחדיו מהלך אמנותי שמכוון את התפתחות הדמויות, את הדרישות מפרעה ואת דפוסי המכות, עד לשיא הסיפור בהצלת ישראל בים סוף.הקורא מוזמן לניתוח ספרותי, רגיש ובהיר, שחושף מחדש את הדרמה המכוננת של לידת עם ישראל.פרופ’ יונתן גרוסמן הוא חוקר במחלקה לתנ”ך באוניברסיטת בר־אילן ובמכללת הרצוג. מחברם של ספרים רבים, בהם ספרי ”סדרת נועם”: ”בראשית – סיפורן של התחלות”, ”אברהם – סיפורו של מסע”, ”יעקב – סיפורה של משפחה” ו”יוסף – סיפורם של חלומות”, שזכה בפרס הרב קוק לספרות תורנית לשנת תשפ”ד.
אף על פי שלא הוסמך לרבנות, הרבה פרופ' דניאל י' לסקר לשאת דברי תורה בכל מיני במות בארץ (בעיקר שבתות בבתי כנסת ושמחות משפחתיות) ובחו"ל (כולל מניינים של ימים נוראים ועיתונות יהודית). דברי התורה בכרך זה נאמרו לאורך כמעט חמישה עשורים, והם מבטאים את הצד האמוני של מחברם. תקוותו היא, שצאצאיו יכירו הן את מחקריו המרובים והן את הערכים הדתיים שניסה להנחיל להם.
פרופ' לסקר הוא מופקד הקתדרה ע"ש בלשנר לערכי היהדות (אמריטוס) במחלקה למחשבת ישראל ע"ש גולדשטיין-גורן שבאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שם לימד מאז עלייתו ארצה בתשל"ח. הוא קיבל את כל תאריו האקדמיים מאוניברסיטת ברנדייס ואף למד באוניברסיטה העברית. מלבד אוניברסיטת בן-גוריון לימד פרופ' לסקר באוניברסיטאות ייל, פרינסטון, טורונטו, מדינת אוהיו, וושינגטון, ישיבה וטקסס; בבוסטון קולג' ובמוסדות אחרים. הוא מחברם של יותר מ 300- פרסומים בתחומים של פילוסופיה יהודית בימי הביניים, בייחוד בהגותו של רבי יהודה הלוי; בהיבטים הפילוסופיים של הוויכוח היהודי-נוצרי, לרבות ההדרת כמה טקסטים פולמוסיים מרכזיים; ובמחשבתה ובתולדותיה של היהדות הקראית.
המחיר שלנו:
68.80
₪