"לאדם חולה גם כמה ימים נוספים של חיים זה הרבה מאוד. פתאום כל מראה וכל צליל יקרים יותר מכל הזהב בעולם". חנוך, רופא מכפר כורזים, יוצא יום ולילה לטפל בתושבי הכפרים שליד הכינרת ומנסה להציל אותם ממחלות, מסבל וממוות. עליו להיאבק לא רק בגזרותיו של הטבע אלא גם בהתנכלויותיו הזדוניות של רבי מאיר, אב בית הדין הקנאי של הכפר. יום אחד מופיע בכפר עושה ניסים, ישוע מנצרת שמו. בינו ובין חנוך נרקמת מערכת יחסים של קִרבה, לצד חשדנות ותחרות. האחד גיבור אנושי מאוד, שמודע היטב למגבלותיו, והאחר מתיימר להיות מושיע כול יכול. זהו גם סיפורו של הדור הבא במשפחה, ילדיו של חנוך, אשר יוצאים למסעות מרתקים של התבגרות ובחירה בחופש, נגד כל הסיכויים. ישי שריד מגולל סיפור מרתק על אודות תקווה וייאוש, משפחה ואבהות ועל התעקשותו של אדם טוב לרפא ולהציל בזמנים קשים. העלילה מתרחשת לפני אלפיים שנה, אך קרובה מאוד לימינו אלה.
בתיאור תמציתי של מצבים יומיומיים, לעיתים תוך התמקדות ברגע אחד, טומן אנטון צ'כוב סיפור חיים שלם. מבעד לתמונות שהוא מצייר נגלים לנו העולמות הרגשיים של גיבוריו, שיברון לִבם, חשקיהם, כמו גם מוסכמות ועוולות חברתיות. במבטו הרגיש, שאינו חף מביקורתיות ומאירוניה, הוא מזקק רגש טהור ופורט על נימי הנפש.
בספר זה מובאים שישה־עשר סיפורים נבחרים מיצירתו הענפה: סיפורים איקוניים כמו הגברת עם הכלבלב , כינורו של רוטשילד וסיפורים נפלאים נוספים, מוכּרים פחות. יחד הם מזמינים את הקוראות והקוראים להיכנס פנימה אל העולם הצ'כובי וליהנות מיופיו.
אנטון צ'כוב (1904-1860) נולד בדרום־מערב רוסיה. בבגרותו למד רפואה ועסק גם בעיתונות. הוא החל לפרסם בעיתון סיפורים הומוריסטיים קצרים תמורת תשלום, כמקובל ונהוג בזמנו. עם השנים היה למחזאי בעל שם עולמי ונודע כאמן הסיפור הקצר. צ'כוב מת בגיל 44 ממחלת השחפת.
המחיר שלנו:
73.60
₪
ימים ספורים לפני שהוא מתחיל תפקיד חדש מעבר לים, טאנר יוצא לטיול קצר בקרוליינה הצפונית, מקווה לאמת שברי מידע על שורשיו שמגיעים מהאזור. בעיירה המנומנמת אשבּוֹרוֹ הוא פוגש את קייטלין קופר – רופאה, אם חד־הורית, אישה של הרגלים ויציבות, ובעצם כל מה שמרתיע אותו. עבור קייטלין טאנר הוא ריגוש מסקרן, אבל הוא עוזב בקרוב וממילא אין לו מה להציע לה. החיבור ביניהם עוצמתי ומיידי אך חסר סיכוי. סיום הרומן הקצר בין השניים מבטל את הסיכוי שטאנר ייפגש עם ג’ספר הקשיש, שהוא שכן של קייטלין וגם מטופל שלה. אבל השמועות על אייל לבן שהופיע ביער הסמוך טורפות את כל הקלפים. ג’ספר נחוש למצוא את האייל ולהגן עליו מפני ציידים, אך לא מצליח לעשות זאת בגפו. העזרה מגיעה ממקור לא צפוי, כאילו האייל הנדיר נשלח כדי לחשוף סוד משותף, שלא היה ידוע לאיש. סופר הניסים הוא רומן סוחף ונוגע ללב על כוחה המרפא של האהבה ועל העוצמה שבתקווה.
המחיר שלנו:
59
₪