עלילת הספר העבריות כואבת מציגה אירועים וחומרים היסטוריים אמיתיים לצד מצבים מומצאים־בדיוניים. היא מתמקדת בדמותו הטרגית של הרקדן החידתי ברוך אגדתי. ולצדו דמויות משניות – סופרים, משוררים, ציריים, אספני אמנות, מבקרי אמנות ומוזיקה, שחקני ובמאי תיאטרון – שחיו ויצרו בתל אביב בשנות ה־20 וה־30 של המאה שעברה. כולם עסקו בחיפוש אחר מרכיבים של עבריוּת בתחומי התרבות השונים. העבריוּת נתפסה כתופעה המביאה לתמורה חילונית בתפיסה המסורתית של ה"יהדוּת" בתפוצות. זו נחשבה רחוקה הן פיזית, הן אינטלקטואלית, מייחודה של התרבות העברית המודרנית הנוצרת בארץ ישראל ובמיוחד בתל אביב. הקרבה המקצועית והאישית של הדמויות מאפיינת טרגיוּת. היא משקפת את אכזבתם מהיחס שזכו לו מידי פוליטיקאים ומעמיתים למקצוע. תוכן השיחות שהם מנהלים בדיוניהן מבוסס על זיכרונות שכתבו ועל התבוננות חודרת ברישומים ובציורים בני התקופה תוך ניתוחם הצורני והאיקונוגרפי. שתי גישות קוטביות מאפיינות את התקופה: מחד גיסא אינדיבידואליזם בורגני ומאידך גיסא קולקטיביזם. חלוצי. אגדתי, ממוביליה של הראשונה, מייצג את מאבק הדמויות היוצרות לשימוּר ההיבט האינדיבידואלי ביצירותיהם וכמו כן את כישלונם, בכניעתם לגישה השנייה שהייתה למקובלת ונחשבה "נכונה". זהו ספר פרוזה שני של אליק מישורי, היסטוריון אמנות, מבקר וחוקר מקורות האמנות הישראלית וזיקתה למסורת היהודית ולמחשבה הציונית. בין ספריו: לפסל אומה בוריס שץ פוגש את מחמוד מוח'תאר (רסלינג, 2024); מ"אפקים חדשים" ל"רוח אחרת" : אמנות ישראלית 1988-1948 (רעננה : למדא – ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה, 2019); Secularizing the Sacred: Aspects of Israeli Visual Culture (Brill, 2018)
"באמת חשבת לנסוע באוטו מישראל לשיראז, אַרְמין? זה אמיתי כל מה שאתה מספר לי עכשיו?" אמא שאלה. עניתי לה שזה אמיתי. "אמיתי מאוד, אימוּ." היא הסתכלה לי עמוק לתוך העיניים, שתקה כמה רגעים וחזרה ללגום מקערת המרק שלה, לא מתייחסת לסיפור המרעיש שזה עתה סיפרתי לה.
אַרְמין ברח עם הוריו מאיראן לארץ כשהיה בן חמש. הוא לא זוכר מזה הרבה. הסופרת המצליחה תקועה, וכבר כמה חודשים לא מצליחה לכתוב את הפרק האחרון בספרה החדש. אפליקציית וייז שמשתגעת ומכוונת נוסעים אל יער החלומות הלא גמורים. יצחק שמגדל שפם ויוצא להגן על מדיניות הצנע של שנות החמישים – אלה ועוד הם הגיבורים הפנטסטיים, הרגישים והמשעשעים בקובץ הסיפורים החדש של הילה ושיץ־ברק .
ושיץ־ברק יודעת לרקוח מתוק עם חריף, דמיון עם מציאות, פרוע עם פשוט. סיפוריה כתובים במיומנות ובכישרון ובוראים עולמות מעוררי מחשבה עם חוקים משלהם. זהו ספרה השני. קדם לו יצאתי לריצה ונתקלתי בגולדה מאיר – מרשימת האהובים של סטימצקי תשפ"ד, שנמכר באלפי עותקים.
המחיר שלנו:
68.60
₪
"אמא, אני בסדר. אני בחמ"ל. אל תדאגי. אין לי קליטה ❤️❤️❤️❤️" ההודעה מרוני שקפצה ב־09:27 בבוקר השבעה באוקטובר הרגיעה להרף עין את דפיקות הלב הפרועות של איל אשל. הוא כבר שקל לקחת רכב ולדהור דרומה, אליה, לנחל עוז. "תירגע", הוא אמר לעצמו. "הכל בשליטה. היא נמצאת בחמ"ל, ויש לנו צבא ששומר עליה". יממה לאחר מכן הוא פתח לרוני תיק נעדרת. ב־34 הימים הבאים, שבסופם נולד איל מחדש כאב שכול, הוא גילה כמה מעט ידע על השירות הצבאי של בתו, על מערכות המדינה שעליהן סמך בעיניים עצומות, ועל הסולידריות הישראלית. אבא בא הוא סיפור על הורות, תקווה, אובדן אמון, על רעוּת חיילוׄת, ועל הניסיון הנואש, ההרואי, להשיב את מה שכבר לא ניתן להשיב.
המחיר שלנו:
49
₪