התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • סודות בית טרלנה 1 - הבת המרוחקת

סודות בית טרלנה 1 - הבת המרוחקת

מק"ט מוצר: 124500006123
מחבר/ת לורנה קוק
מק"ט מוצר 124500006123
שם יצרן תכלת

אולי יעניין אותך גם

  • באביב

    "את לא יודעת מהו אוויר, ואף על פי כן את נושמת. את לא יודעת מהי שינה, ואף על פי כן את ישנה. את לא יודעת מהו לילה, ואף על פי כן את אפופה בו. את לא יודעת מהו לב, ואף על פי כן הוא הולם בקצב אחיד בחזך, יום ולילה, יום ולילה, יום ולילה."

    במילים אלו פותח קרל אוּבֶה קְנַאוּסְגוֹרְד את הספר באביב, מעין מכתב ארוך הממוען לאישה הבוגרת שהתינוקת שלו תהיה בבוא היום. התינוקת בת שלושה חודשים והוא בן 46, וביחד הם נוסעים לבקר את אימהּ, הנמצאת במרחק שעתיים נסיעה מהבית. זהו יום יפה בחודש אפריל ובערב ידליקו בשוודיה מדורות לרגל ליל וַלפּוּרגיס, שמציין את בוא האביב. התינוקת חגורה בכיסא הבטיחות במושב האחורי, מתבוננת בנוף המתחלף ומתנמנמת. עדיין אין לה שפה שתעניק משמעות לדברים שהיא רואה, אבל היא חווה את הקשר לעולם הפיזי החיצוני באמצעות חושיה וצרכיה.

    תוך שהוא משחזר את התארגנות הבוקר שקדמה ליציאה לדרך ונזכר בטיולים משפחתיים ובתקופת ההיריון, קנאוסגורד תוהה על טיב הקשר בין עולמנו הפנימי לעולם הפיזי החיצוני לנו, ומה קורה כשהקשר הזה מתנתק, כפי שקרה לאשתו כשהרגישה שננעלה מחוץ לעולם והחושך ירד.

    בסגנונו הייחודי קנאוסגורד מרומם את היומיומי לנשגב והופך את השִגרה למסקרנת ודרמטית. הוא כותב לבתו לא רק על מנת להעניק לה זיכרון מאותה התקופה, אלא גם מתוך תקווה שדבריו ישמשו אותה, יהיה אשר יהיה, כדי להתמיד ולאחוז בקשר שבין העולמות שבו טמונים המשמעות והטעם לחיים.

    באביב הוא חלק אחד מתוך סדרת "העונות", שכל אחד מארבעת ספריה - הממוענים כולם לבתו - עומד בפני עצמו. קרל אוּבֶה קנַאוּסגוֹרד הוא מחבר הסדרה המונומנטלית המאבק שלי, שהוכתרה כיצירת מופת בכל אחת מ־ 35 השפות שאליהן תורגמה.

    המחיר שלנו: 59.40
     
  • יוליסס בשוודיה - רענה סולימני

    תארי לך שאת דורכת על אדמה זרה ואת מטופלת בפעוט קטן.
    תארי לך שאין לך מסמכים מזהים ואת נחשבת לפליטה.
    תארי לך שארץ מוצאך היא ארץ אכזרית שמתנכלת ליושבים בה ועלולה לפגוע בשבים אליה.
    תארי לך שאת לא מכירה את השפה והמנהגים של הארץ הזו, ואת צריכה לדעת לשחות במים שנזרקת אליהם, אחרת תטבעי.
    תארי לך שאת אישה צעירה הצמאה נואשות לאהבה וליד מחבקת.
    תארי לך שבתור פליטה מארץ עוינת, את מסומנת ונידחת.
    תארי לך שרק יצר החיים דוחק בך להמשיך להילחם כנגד כל הסיכויים.
    תארי לך...

    הסופרת האיראנית רענה סולימני, אשר בעצמה היגרה מאיראן לשוודיה, שופכת בפני הקורא את הלבטים, הפחדים והרגשות של צעירה יהודייה שבורחת מאיראן עם בנה הפעוט ומחפשת מפלט בשוודיה הקרה. את המסע הזה מלווים פחדים קיומיים, איבוד עצמי, התמודדויות עם תחושת הזרות והתלישות, וכן התמודדות עם השלכות של אהבה שמימית אחת. 

    הסופרת נוברת בנבכי נפשה של גיבורת הספר ומעבירה לקורא את רגשותיה, עד שהוא נכנס לנעליה ועובר איתה את המסע המפרך בארץ הזרה.

    הסופרת מרגישה את עצמה כיוליסס, שהיה גיבור יווני מיתולוגי, מלך של אי קטן. אחרי המלחמה לקח לו עשר שנים לחזור אל ארצו. כששאלו אותו מה שמך, הוא אמר, "קוראים לי אף אחד!" תסמונת יוליסס מאפיינת את תחושת הזרות והתלישות שמרגישים מהגרים חדשים בארץ זרה שאיננה שלהם.

    הבחירה של סופרת מוסלמית לכתוב ספר מנקודת מבטה של אישה יהודייה היא בחירה הנובעת מהאמפתיה שהיא חשה כלפי מיעוטים או קבוצות חלשות.

    המחיר שלנו: 69