מלחמת שלושים השנים – בנימין נתניהו נגד ישראל
חלפו שלושים שנים מאז שבנימין נתניהו נכנס לראשונה למשרד ראש הממשלה. דרכו אל הצמרת הפוליטית בישרה על הצפוי: הפוליטיקאי הצעיר, טענו אלו שהתוודעו למעשיו, הכניס שיטות של "מאפיה" לפוליטיקה, ופעל כ"ראש כנופיה". לא החברה הישראלית עניינה את נתניהו, הם הבהירו, אלא השלטון כתכלית עצמו. לאחד משרי מפלגת "הליכוד" שכיהן בממשלתו הראשונה הספיקה כהונה בת שנה כדי לקבוע שנתניהו מבקש לשנות את המשטר הישראלי מהיסוד, ולחסל את "מוקדי הכוח" המפריעים לו להחזיק בידיו את הכוח הפוליטי כולו. את השררה הפוליטית הוא ביקש, ולא את שגשוגה של ישראל. שלושים ויותר שנים לאחר מכן, הערכה זו מקובלת על רבים. הספר מלחמת שלושים השנים: בנימין נתניהו נגד ישראל מציג את ההיסטוריה הפוליטית של נתניהו מראשית הדרך ועד ימינו. עיון בפועלו ובמדיניותו מלמד שמלחמתו של ראש הממשלה נגד ישראל היא ארוכת שנים, ולא החלה רק בעשור האחרון, עם פתיחת החקירות נגדו. יחסיו של נתניהו ליריבים פוליטיים, ניסיונותיו לחבל ביחסי החוץ הישראליים ולפגוע במכוון בביטחון המדינה, התעלמותו ארוכת השנים מעמדותיהם של גורמי ביטחון וחוץ בסוגיות רגישות, מדיניות הצנע הכלכלית שהוביל כשר אוצר ותוצאותיה, פועלו לחיסול משטר החוק – סוגיות אלה ואחרות נידונות בהרחבה בספר, שמנתח את הסכנה שמטיל נתניהו כלפי החברה והדמוקרטיה הישראלית. אדם רז הוא היסטוריון וחוקר בעקבות – המכון לחקר הסכסוך הישראלי-פלסטיני. הוא פרסם ספרים ומאמרים רבים הנוגעים בין היתר להיסטוריה של הסכסוך, לתוכנית הגרעין הישראלית ולתיאוריה פוליטית. מספריו האחרונים: הדרך לשבעה באוקטובר: בנימין נתניהו, הנצחת הסכסוך והידרדרותה המוסרית של ישראל (פרדס, 2024), והלקסיקון של הברוטליות: מונחים מרכזיים ממלחמת עזה (ביחד עם אסף בונדי, פרדס, 2025).
רצח הילדה תאיר ראדה הכה בתדהמה מדינה שלמה. רומן זדורוב, רצף שעבד בבית הספר, החשוד העיקרי ברצח, הורשע ונידון למאסר עולם. משפטו נמשך שנים ונחשב אחד ההליכים המורכבים והמסוקרים ביותר במשפט הפלילי בישראל. זדורוב הכחיש את מעורבותו ברצח וטען שהוא חף מפשע.
הוא ערער על הכרעת הדין, נדחה, ערער בשנית, הורשע שוב ונשלח לשארית חייו לכלא.
ב־2015 התבקש ירום הלוי , עורך דין צמרת שמתמחה במשפט הפלילי, להיכנס לעובי הקורה. הוא צלל לחומרי החקירה, התרשם שזדורוב חף מפשע וניאות לסייע לו. השניים יצאו למסע מטלטל אל חקר האמת בעזרת אלפי חומרי חקירה, סרטי עדויות ופרטים גלויים ומוכמנים ומול מערכת משפט מאתגרת ומתעתעת. ב־2021 , לאחר 15 שנות מאסר וראיות חדשות, החליט בית המשפט העליון על משפט חוזר, וזדורוב שוחרר למעצר בית. שנתיים אחרי כן גם נקבע שאינו אשם; זה היה אחד הזיכויים המהדהדים בתולדות המשפט בישראל.
המסע אל הזיכוי תועד לפרטיו בספר זה. זהו סיפור מרתק ומטלטל על מאבק ונחישות, על אמונה ואומץ, על חברה ומשפט, ובעיקר זהו מסע ספרותי דרמטי וסוחף שלא תוכלו להניח מהיד עד רגע השיא.
המחיר שלנו:
78
₪