מלחמת שלושים השנים – בנימין נתניהו נגד ישראל
חלפו שלושים שנים מאז שבנימין נתניהו נכנס לראשונה למשרד ראש הממשלה. דרכו אל הצמרת הפוליטית בישרה על הצפוי: הפוליטיקאי הצעיר, טענו אלו שהתוודעו למעשיו, הכניס שיטות של "מאפיה" לפוליטיקה, ופעל כ"ראש כנופיה". לא החברה הישראלית עניינה את נתניהו, הם הבהירו, אלא השלטון כתכלית עצמו. לאחד משרי מפלגת "הליכוד" שכיהן בממשלתו הראשונה הספיקה כהונה בת שנה כדי לקבוע שנתניהו מבקש לשנות את המשטר הישראלי מהיסוד, ולחסל את "מוקדי הכוח" המפריעים לו להחזיק בידיו את הכוח הפוליטי כולו. את השררה הפוליטית הוא ביקש, ולא את שגשוגה של ישראל. שלושים ויותר שנים לאחר מכן, הערכה זו מקובלת על רבים. הספר מלחמת שלושים השנים: בנימין נתניהו נגד ישראל מציג את ההיסטוריה הפוליטית של נתניהו מראשית הדרך ועד ימינו. עיון בפועלו ובמדיניותו מלמד שמלחמתו של ראש הממשלה נגד ישראל היא ארוכת שנים, ולא החלה רק בעשור האחרון, עם פתיחת החקירות נגדו. יחסיו של נתניהו ליריבים פוליטיים, ניסיונותיו לחבל ביחסי החוץ הישראליים ולפגוע במכוון בביטחון המדינה, התעלמותו ארוכת השנים מעמדותיהם של גורמי ביטחון וחוץ בסוגיות רגישות, מדיניות הצנע הכלכלית שהוביל כשר אוצר ותוצאותיה, פועלו לחיסול משטר החוק – סוגיות אלה ואחרות נידונות בהרחבה בספר, שמנתח את הסכנה שמטיל נתניהו כלפי החברה והדמוקרטיה הישראלית. אדם רז הוא היסטוריון וחוקר בעקבות – המכון לחקר הסכסוך הישראלי-פלסטיני. הוא פרסם ספרים ומאמרים רבים הנוגעים בין היתר להיסטוריה של הסכסוך, לתוכנית הגרעין הישראלית ולתיאוריה פוליטית. מספריו האחרונים: הדרך לשבעה באוקטובר: בנימין נתניהו, הנצחת הסכסוך והידרדרותה המוסרית של ישראל (פרדס, 2024), והלקסיקון של הברוטליות: מונחים מרכזיים ממלחמת עזה (ביחד עם אסף בונדי, פרדס, 2025).
גלו את שלושת סוגי האהבה ואת הסוד למציאת האחד או את האחת שנועדו לכם באמת.
אנחנו אוהבים ואוהבים שוב – וליבנו נשבר, אבל אנחנו מצליחים לגלות את האומץ לנסות שוב.
קייט רוז , בספר מעמיק ומלמד זה, המומחית למערכות יחסים, מובילה את הקוראים לאורכה של דרך שבסופה יגיעו להבנה עמוקה יותר של עצמם ושל רצונותיהם, וימצאו את הלהבה התאומה שלהם.
לדברי רוז, האהבה היא מסע של גילוי עצמי וכל מערכת יחסים שאנחנו מקיימים נועדה ללמד אותנו משהו שאנחנו חייבים ללמוד על עצמנו ועל מה שיגרום לנו להגיע לאושר האמיתי.
אנחנו חווים בחיינו שלושה סוגי אהבה: עם חבר הנפש אנחנו מתוודעים לחלום האהבה, אולם באופן כלשהו אנחנו מגלים ש״חיים באושר ועושר לעד״ לא נועדו להימשך לנצח. אנחנו עושים את כל המאמצים להצליח באהבה הקארמתית שלנו, אך לעיתים קרובות איננו באמת שואלים את עצמנו אם אהבה זו אכן נועדה לנו. על אף הכאב להודות בכך, אהבה זו, שנראתה נכונה בהתחלה, עם הזמן מתגלה כלוקה בחסר. הלהבה התאומה מגיעה לחיינו לעיתים מאוחר ולעיתים איננו אפילו יודעים אם זוהי באמת אהבה משום שהיא קלה כל כך. זאת האהבה שתסייע לנו לקבל את עצמנו בדיוק כפי שאנחנו, מכיוון שזהו תפקידן של הלהבות התאומות.
בספר אפשר להתאהב רק שלוש פעמים מראה לנו קייט רוז שהסוף המאושר איננו זהה לסוף באגדות, אבל הוא קורה למרות הכול.
המחיר שלנו:
68.60
₪