לפעמים כדי למצוא את הדרך הביתה צריך ללכת עד קצה העולם. דניאל רק רוצה שקט. מאז שחזר ממלחמת לבנון הוא נושא בתוכו לילות חסרי מנוחה, שמות של חברים שלא שבו ודממה כבדה. המשתלה הקטנה שהקים נהפכה לכל עולמו: בין רוזמרין לערוגות הגינה הוא מטפל בצמחים ומוצא בהם שלווה שאינה תלויה באיש. ואז מופיעה ריקי, אישה מן העולם האחר: יפה, פצועה וסוערת. היא פורצת לחייו כסופה, ובתוך זמן קצר הוא מוצא את עצמו כבר נשוי, בבית חדש. השנים עוברות, נולדים אסף ומאיה, וההבטחה הגדולה מתפוררת. הבית שנדמה תחילה למקלט נהפך לזירת כאב. כשהסערה הפנימית גואה ומאיימת להטביע אותו, דניאל עוזב. תיק גב, מעט כסף, טיסה אחת. בלי יעד. בלי לדעת שתקווה יכולה לנבוט גם באדמה חרוכה. בכתיבה רגישה ופיוטית, פראית לעתים, שרה אהרוני טווה רומן עז ונוגע ללב על אהבה שמרפאת צלקות, על שתיקה שמדברת בקול רם ממילים ועל הדרך הארוכה חזרה הביתה, שלפעמים עוברת דרך קצה העולם. הרומן השביעי של הסופרת עטורת השבחים הוא מסע של כאב, תעוזה, סליחה ואור, שיישאר עם הקוראים זמן רב אחרי שיהפכו את העמוד האחרון. - עמיחי שלו שרה אהרוני, מחברת רבי-המכר הנערה מח'ומיין, עד שאיינשטיין בא, שתיקה פרסית, אהבתה של גברת רוטשילד, כשהשמים התקרבו לאדמה ואהבתה של סלטנאת, זכתה בשלושה פרסי ספר זהב, בשלושה פרסי ספר פלטינה ובפרס סטימצקי.
הסטארט-אפ הראשון שתום סילבר הקים כבר היה במרחק נגיעה מהאקזיט, אבל סדרה של טעויות ושותף שתקע לו סכין בגב מנעו ממנו את המפגש עם הכסף הגדול. ככה זה בעולמות ההייטק. תהילת עולם נהפכת בקלות להתרסקות מפוארת. הוא נותר בלי עבודה, בלי מוניטין ובלי גרוש על הנשמה. אבל תום לא התכוון לתת לזה לעצור אותו.
ד"ר סופי איינהורן, פיזיקאית מבריקה, היתה כוכבת מבטיחה ב-MIT, בדרכה לחולל מהפכה בתחום המחשוב הקוונטי. אלא שאחרי שנים של מחקר מדשדש היא מגורשת מהמעבדה היוקרתית שלה בבוסטון ונאלצת לחזור לארץ, אל דירת שותפים מתפוררת. בלי תקציב ובלי מסגרת, היא חולמת על דרך אחרת להשלים את המחקר שלה.
כשתום וסופי נפגשים, נדמה שהם ההזדמנות האחרונה בהחלט זה של זה. הוא זקוק לרעיונות הגאוניים שלה. היא זקוקה לכישורי המכירה ולקשרים שלו. הסטארט-אפ החדש שהם מקימים קושר את גורלם בדרכים שהם אפילו לא יכולים לדמיין. אבל עם כל צעד נוסף שהם עושים במבוך הפתלתל של משקיעים, עובדים, עיתונאים, עורכי דין ומתחרים, הולכת ומתבררת האמת המרה: הם בכלל לא רוצים להגיע לאותו המקום.
אריק צ'רניאק , סופר ויזם הייטק, לוקח את הקוראים אל מאחורי הקלעים של העולם הנוצץ לכאורה של אומת הסטארט-אפ. עולם שבו יצרים, כסף, חדשנות ואגו מתערבבים אלה באלה, לעתים באופן קטלני.
המיליון הראשון הכי כואב כתוב בסגנון הקצבי, הסוחף ורב-הדמיון שהפך את ספרו הראשון גיבור לרב-מכר, והקריאה בו מעלה שאלות משמעותיות על אהבה, על מוסר ועל מה באמת חשוב בחיים.
המחיר שלנו:
67
₪
אולי בא לך להזדיין, שני חושבת את המילים שהיא רוצה להגיד לעומר, אבל לא מסוגלת להוציא אותן מהפה. היא מסתכלת עליו, הוא עומד מולה, פלג הגוף העליון שלו חשוף. חלק משערות החזה שלו כבר לבנות, אבל חוץ מזה הוא עדיין נראה כמו שהיה כשהם התחילו לצאת, רזה על סף השדוף. הם בדיוק באמצע החלפת הבגדים לפני השינה. היא עומדת שם בתחתונים, בלי חזייה, עם החולצה ביד. היא בחיים לא תשאל אותו אם הוא רוצה להזדיין, הרי. אין את המילים האלו ביניהם. למעשה, אין ביניהם מילים בכלל.
בלי האפי אנד הוא קולאז' של סיפורים על נשים וגברים שהחליטו לברוח מהחיים שבנו לעצמם בעמל רב: הילה מנהלת רומן עם חבר מהעבודה, יערה עוזבת את הבית ומתחילה חיים חדשים בדירה שכורה, דנה טסה לרומא ליום ההולדת שלה במטרה לשכב עם גבר זר, עמית שוכר דירה לשבוע בתל אביב ויוצא למסע כושל של הגשמת פנטזיות.
בבסיס הבריחה של הגיבורים עומד רצון אחד: להיות נאהבים. להרגיש שוב, גם אם זה אומר לשרוף את כל מה שהם בנו עד עכשיו. הם מוכנים לבגוד, הם רוצים לבגוד, הם לא יכולים עוד לבגוד בעצמם. בלי האפי אנד הוא אוסף סיפורים על אנשים שגילו בעצמם חוסר, ניסו למלא אותו, אבל הדרך להגשמה לא הביאה שלמות, אלא חיכוך בלתי נמנע עם מה שנשאר מאחור. אלו סיפורים על הפער בין הפנטזיה למציאות, על הפחד לאבד ועל הפחד להישאר עם מה שיש. מתוך הקשבה עמוקה לפרטים ולשברי רגעים, הספר משרטט את המקומות שאליהם אנחנו מגיעים כשאנחנו רודפים אחרי מה שנדמה לנו שאנחנו רוצים, אבל מעולם לא דמיינו איך נרגיש באמת.
אריאל גרייזס , יליד 1975, דוקטור להנדסה ביו־רפואית בהשכלתו, ממציא מיסים לפרנסתו ואוסף סיפורים להנאתו. כתב בעבר, בין השאר, למוסף כלכליסט, בלייזר וטיים אאוט. מתגורר במזכרת בתיה, נשוי ואב לשלושה. בלי האפי אנד הוא ספרו השני.
המחיר שלנו:
58
₪