ימים בחנות הספרים של מוריסאקי
אהבה, התחלות חדשות, והנחמה שאפשר למצוא בין דפיו של ספר טוב כשהחבר של טקאקו בת ה־25 מספר לה שהוא מתחתן עם אחרת – לבה נשבר. באי־רצון היא מקבלת את הצעתו של סאטורו, הדוד המוזר שלה, לגור בחינם בחדר הקטנטן שמעל החנות שלו. חבויה בג'ימבוצ'ו שבטוקיו, חנות הספרים של מוריסאקי היא גן עדן לחובבי קריאה. היא ניצבת בבניין עץ ישן בפינת רחוב שקטה ועמוסה מאות ספרים משומשים. החנות היא בבת עינו של סאטורו, אשר מקדיש לה את חייו מאז שאשתו עזבה אותו לפני חמש שנים. טקאקו מקווה לנצל את השלווה כדי לרפא את לבה השבור, אך מגלה להפתעתה עולמות חדשים בין ערימות הספרים אשר ממלאות את החנות. ככל שהקיץ מפַנה את מקומו לסתיו, סאטורו וטקאקו מגלים שיש להם במשותף יותר ממה שחשבו תחילה. ולחנות הספרים של מוריסאקי יש מה ללמד את שניהם על החיים, האהבה וכוחם המרפא של ספרים. כתוב להפליא ומרגש עד עומק הלב, ימים בחנות הספרים של מוריסאקי יקסום לכל מי שנאלץ להתאושש מלב שבור. זהו רומן הביכורים של סטושי יגיסאווה (יליד 1977, יפן). הספר עובד לסרט עלילתי והיה לרב־מכר עולמי. "מלא קסם אמיתי, הומור ורגש... מעורר מחשבה על יחסי משפחה ואהבה." ג'פּן טיימס
החיים של דפני וינסנט מושלמים. או בעצם - היו מושלמים. עד לא מזמן היא הייתה מאורסת לפיטר, בחור שהוא חלומה של כל בחורה. הם גרו בבית מקסים בעיירה על גדות אגם מישיגן, ולדפני סוף סוף היו משפחה גדולה ומעגל חברתי להשתייך אליהם. אלא שכל אלה לא היו באמת שלה, והיא גילתה את זה בדרך הכי קשה שיש, כשפיטר חזר ממסיבת הרווקים שלו ובישר לה שהאירוסים שלהם מבוטלים כי הוא מאוהב בפֶּטרה, חברת הילדות שלו. דפני מוצאת את עצמה בעיירה שהיא בקושי מכירה, בלי חברים ובלי מקום לגור בו. לבעיה האחרונה היא מוצאת פתרון יצירתי ומעשי, ועוברת לגור עם מַיילס, האקס של פטרה. מיילס, הבחור הספונטני שעובד ביקב ומגדל זקן פרא, הוא ההפך הגמור מדפני הספרנית המכופתרת, ואין ביניהם שום דבר משותף מלבד לב שבור. אבל איכשהו הם מצליחים לשמור על שגרה נסבלת בדירה הקטנה, שבארון שלה דחוסים שמלת כלה והמון נרות בגדלים שונים. אלא שהכול מתחיל להשתנות כשלדירה מגיעות מעטפות שבתוכן ההזמנות לחתונה של פיטר ופטרה. התדהמה גורמת לדפני לנקוט צעד אימפולסיבי, ורצף האירועים שמתחיל מאותה נקודה מציף את השאלה הנצחית: האם מה שמתחיל כהעמדת פנים יכול להפוך למציאות גם כשמדובר באהבה?
המחיר שלנו:
59
₪
"השכם בבוקר ההוא של ינואר 1933, רק אדם אחד היה ער ברחוב כולו, והוא היה השקט מכולם. נקרא לו סמואל בנט." סמואל, בן דמותו הדמיוני של דילן תומס, הוא בחור וולשי בן תשע-עשרה שעוזב את בית הוריו ונוסע ללונדון הלא-נודעת אחרי ששרף מאחוריו את כל הגשרים. מצויד במעט מאוד כסף, משחורר ממוסכמות ומתוכניות, הוא משליך את עצמו לתוך חיי העיר ומתמסר לכל מפגש פרוע, מקרי, בעוד אצבעו תקועה בצוואר בקבוק בירה.
על פי כוונתו המקורית של תומס, הגיבור אמור היה לגלות פעם אחר פעם כי השיל מעליו עור, ואולם למרבה הצער, הספר לא המושלם.
שלושת הפרקים של הרפתקאות בעסקי הנשל , הרומן הלא-גמור, האוטוביוגרפי-למחצה של דילן תומס , התפרסמו תחילה בנפרד בכתבי עת, ורק לאחר מותו קובצו יחד. זהו תרגומם העברי הראשון.
המחיר שלנו:
61.60
₪